Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θα προκληθεί χάος - Μπλόφα ή πραγματικό σχέδιο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός; - Μετά την Αυστρία, το εξετάζει και η Γερμανία

Θα προκληθεί χάος -  Μπλόφα ή πραγματικό σχέδιο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός; - Μετά την Αυστρία, το εξετάζει και η Γερμανία
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα είναι μια πράξη ατιμωτική στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προφανώς οι ελεύθεροι άνθρωποι θα πρέπει να εναντιωθούν σε τέτοια ιδέες παραφροσύνης και παράνοιας.
Σχετικά Άρθρα

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός… ως σενάριο αρχίζει να επαναλαμβάνεται τακτικότερα εσχάτως μετά την αποτυχία των κρατών να επιτύχουν τους επιθυμητούς – αν και ατεκμηρίωτους επιστημονικά – στόχους εμβολιαστικής κάλυψης για να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης…
Πως όμως θα επιτευχθεί ανοσία της αγέλης όταν τα εμβόλια χάνουν την αποτελεσματικότητα τους, ξεθωριάζουν και χάνουν την δυναμική τους;
Συν τοις άλλοις εγείρονται μείζονος σημασίας νομικά, συνταγματικά και ηθικά ζητήματα, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι μια παράνομη πράξη και ευθεία επίθεση απέναντι στην ατομική ελευθερία και επιλογή.
Για πολλούς οι αναφορές περί υποχρεωτικότητας των εμβολίων είναι μπλόφα καθώς καμία χώρα δεν μπορεί να επιβάλλει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.
Είναι ενάντια στο Σύνταγμα πολλών χωρών και πέραν της νομικής διάστασης μπορεί να αποτελέσει… αφορμή για κοινωνική έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός σημαίνει κοινωνικό χάος…
Δεν αποκλείεται η Αυστρία να το χρησιμοποίησε ως μπλόφα και μέτρο πίεσης στους πολίτες ώστε να εμβολιαστούν αλλά… στην Γερμανία οι πολιτικοί που εισηγούνται τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αυξάνονται… αν και δηλώνουν ότι είναι λύση έσχατης ανάγκης…

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, δεν αποτελεί επιλογή, ούτως ή άλλως οι χώρες ψήφισαν κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Τα εθνικά Συντάγματα το αποτρέπουν ή τουλάχιστον δίνουν την δυνατότητα στον πολίτη της ελεύθερης επιλογής.
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα είναι μια πράξη ατιμωτική στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προφανώς οι ελεύθεροι άνθρωποι θα πρέπει να εναντιωθούν σε τέτοια ιδέες παραφροσύνης και παράνοιας.
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ο κάθε πολίτης θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του.
Ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός, κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να επιλέξει οτιδήποτε επιχειρηθεί να επιβληθεί θα πρέπει να αντιμετωπίσει σθεναρή αντίσταση καθώς θα πρόκειται για παραβίαση κάθε νομιμότητας και κάθε συνταγματικότητας.

Τι εξετάζουν οι Γερμανοί;

Μετά την Αυστρία που ανακοίνωσε ότι από τον Φεβρουάριο του 2022 θα επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι Γερμανοί πολιτικοί υποστηρίζουν ότι οι εμβολιασμοί κατά του COVID-19 θα πρέπει να καταστούν υποχρεωτικοί.
Ένας αυξανόμενος αριθμός Γερμανών πολιτικών υποστηρίζει την ιδέα μιας γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού κατά του COVID-19, αν και θεωρούν ότι υο μέτρο θα ήταν μια επιλογή «έσχατης λύσης», αλλά μια πιθανότητα.
Ο απερχόμενος υπουργός Υγείας της Γερμανίας Spahn δήλωσε ότι δεν αποκλείει παρόμοια μέτρα με την Αυστρία, αν και οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τα κρατίδια.
Ο Spahn, ο οποίος πρόσφατα δέχθηκε σκληρή κριτική για ένα σχόλιο που έκανε στις 22 Νοεμβρίου, λέγοντας ότι μέχρι το τέλος του χειμώνα σχεδόν όλοι στη Γερμανία θα ήταν είτε «εμβολιασμένοι, θα είχαν αναρρώσει ή θα είναι νεκροί», ανέφερε ότι «δεν είναι μια απόφαση που μπορούμε να πάρουμε σήμερα», αλλά δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Ο Καρλ Λάουτερμπαχ, Γερμανός επιστήμονας και μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP), υποστήριξε ότι η Γερμανία «πρέπει να προχωρήσει προς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού», ανέφερε η The Local.
«Χωρίς υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, προφανώς δεν θα επιτύχουμε το ποσοστό εμβολιασμού στο οποίο πρέπει να φτάσουμε», τόνισε.
Ο Stephan Weil, υπουργός στην περιφέρεια της Κάτω Σαξονίας της Γερμανίας, είπε ότι η υποχρεωτική χρήση των εμβολίων αποτελεί «παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας» και ως εκ τούτου μπορεί να εφαρμοστεί μόνο ως «έσχατη λύση».
«Υπάρχει νομική διαμάχη για αυτό το θέμα αυτή τη στιγμή.
Καταρχήν δεν υπάρχουν μακροχρόνιες μελέτες για τα εμβόλια και τυχόν παρενέργειες.
Δεύτερον, και αυτό πρέπει να ληφθεί πιο σοβαρά: ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αποτελεί παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας, επομένως μπορεί να είναι μόνο η τελευταία λύση», είπε ο Weil.

Περίπου το 68% του πληθυσμού στη Γερμανία είναι πλήρως εμβολιασμένο, με περίπου 7,3% των πολιτών να έχουν ήδη λάβει την τρίτη δόση.
Το 32% του πληθυσμού της Γερμανίας παραμένει ανεμβολίαστο.
Ο Klaus Holetschek, υπουργός Υγείας της Βαυαρίας, δήλωσε ότι προηγουμένως ήταν κατά του να γίνουν οι εμβολιασμοί κατά του COVID-19 ως προϋπόθεση για τον γενικό πληθυσμό, αλλά τώρα πιστεύει ότι οι αξιωματούχοι πρέπει να μιλήσουν για αυτό το μέτρο της υποχρεωτικότητας και να το χρησιμοποιήσουν ως έσχατη λύση.

Οι ΗΠΑ… ανησυχούν για την Γερμανία

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνέστησαν στις 22 Νοεμβρίου να μην ταξιδεύουν οι αμερικανοί στη Γερμανία.
Δεκάδες χώρες, συμπεριλαμβανομένων άλλων χωρών της ΕΕ, βρίσκονται επί του παρόντος στο επίπεδο κινδύνου 4 του CDC.
Η Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Ελλάδα, η Νορβηγία, η Ελβετία, η Ρουμανία, η Ιρλανδία, η Σλοβακία και η Τσεχική Δημοκρατία βρίσκονται στη λίστα.

Οι διαδηλώσεις εντείνονται

Καθώς οι κυβερνήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισαν να λαμβάνουν εκ νέου μέτρα άπαξ και ο covid 19 επιδεινώνεται εκ νέου, μεγάλες διαδηλώσεις ξέσπασαν σε ολόκληρη την ήπειρο, με διαδηλωτές να βγαίνουν στους δρόμους ενάντια στους περιορισμούς για τον COVID-19 και τις σχετικές εντολές εμβολίων.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν σε διαδηλώσεις στην Αυστρία και το Βέλγιο.
Χιλιάδες συμμετείχαν επίσης σε συλλαλητήρια στην Ελβετία και την Ιταλία.
Διαμαρτυρίες αναφέρθηκαν επίσης στην Ολλανδία όπου υπήρξαν βίαια επεισόδια, την Ιρλανδία, την Κροατία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι πολίτες διαμαρτύρονται για τον διαχωρισμό των κοινωνιών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης