Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έξαρση του κορωνοϊού στη Γερμανία - Από χώρα... πρότυπο έως τα 50.000 νέα κρούσματα ημερησίως

Έξαρση του κορωνοϊού στη Γερμανία - Από χώρα... πρότυπο έως τα 50.000 νέα κρούσματα ημερησίως
Οι ειδικοί προειδοποιούν για εκτόξευση των θανάτων στη Γερμανία

Από χώρα πρότυπο όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, η Γερμανία κατέληξε να καταγράφει 50.000 νέα κρούσματα σε ημερήσια βάση με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εκτόξευση των θανάτων.
Η Γερμανία βρίσκεται εν μέσω του τέταρτου κύματος κορωνοϊού, καθώς η μετάλλαξη Delta εξαπλώνεται ενώ το κρύο γίνεται όλο και πιο βαρύ. Σήμερα είναι η τέταρτη συνεχόμενη ημέρα που σημειώνει νέο ημερήσιο υψηλό, σύμφωνα με το Reuters, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να ανέρχεται στα 50.196.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Robert Koch Institute, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη Γερμανία έχει φτάσει πλέον στα 4,89 εκατ. και ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 97.198.
Τα δεδομένα ανησυχούν τους Γερμανούς αξιωματούχους και τους ειδικούς της δημόσιας υγείας. Η απερχόμενη καγκελάριος, Angela Merkel, φέρεται να κάλεσε σε επείγουσα συνάντηση τους πρωθυπουργούς των κρατών για να συζητηθεί η απάντηση της χώρας στην κρίση του Covid. Ο επικεφαλής εκπρόσωπός της, Steffen Seibert, δήλωσε την Τετάρτη ότι ο ιός «εξαπλώνεται δραματικά» και ότι απαιτείται «γρήγορη και ενοποιημένη απάντηση».
Από την πλευρά του, ο Γερμανός ιολόγος, Christian Drosten, προειδοποίησε ότι στη χώρα θα μπορούσαν να καταγραφούν έως και 100.000 περισσότεροι θάνατοι από τον κορωνοϊό, εάν δεν ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς. Μιλώντας στο podcast του NDR, ο Drosten είπε ότι οι 100.000 θάνατοι ήταν μια «συντηρητική εκτίμηση» και ότι «έχουμε μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης αυτή τη στιγμή» με εκατομμύρια Γερμανούς να είναι ακόμη ανεμβολίαστοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης