Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις περιόρισαν την πτώση – Κράτησαν οι στηρίξεις

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις περιόρισαν την πτώση – Κράτησαν οι στηρίξεις
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αφήνοντας στην άκρη τη διορθωτική κίνηση όπου δεν μπορεί να μη θεωρηθεί δικαιολογημένη, θα σταθούμε στο γεγονός ότι κράτησε ο Γενικός Δείκτης τις 913 μονάδες και θα λέγαμε με ευκολία. Βέβαια, κάποιες φορές τα τεχνικά σε μία αγορά που μια-δυο μετοχές κάνουν σημαντική διαφορά λόγω βαρύτητας, ίσως δεν έχουν τόση σημασία. Έτσι όμως είναι η αγορά μας και το ξέρουμε όλοι, επομένως συνεχίζουμε να προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε όσα βλέπουμε.

Δυστυχώς, εξακολουθούμε πέντε μήνες τώρα να συζητάμε για τη συσσώρευση και να παρακολουθούμε τις ξένες αγορές να καλπάζουν. Θέλουμε κάποια στιγμή το ΧΑ να αποκτήσει λίγη λάμψη και περισσότερο επενδυτικό ενδιαφέρον. Σήμερα είχαμε κάποιες μετοχές που ξεχώρισαν, ενώ συνολικά θα λέγαμε πως η επαφή με τις 930 μονάδες δεν έχει χαθεί. Οριακές οι απώλειες σήμερα και με σχετικά καλές συναλλαγές, λόγω όμως και πάλι της ΔΕΗ.

ΔΕΗ: Βλέποντας αυτούς τους όγκους το τελευταίο διάστημα, ίσως θα πρέπει να υποθέσουμε ότι γίνεται αλλαγή… σκυτάλης. Ίσως βγαίνουν οι παλιοί και δίνουν τη θέση τους στους νέους που θα αναλάβουν μαζί με τους νέους μετόχους την επόμενη κίνηση. Η κατανομή των νέων μετοχών μαθαίνουμε πως έχει γίνει με μεγάλη προσοχή. Από το συνολικό τζίρο των 62 εκατ. ευρώ στη μετοχή έγιναν τα 20 εκατ. ευρώ. Με απώλειες 1,83% και στα 10,70 ευρώ το κλείσιμό της.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Προβληματίζει η αδυναμία της Alpha Bank. Που να μην είχε ενισχυθεί και με νέα κεφάλαια δηλαδή. Μόνο η Eurobank έκλεισε με άνοδο και πάλι στις τελικές δημοπρασίες. Μάλιστα η τιμή κλεισίματος ήταν και υψηλό ημέρας. Πτωτικά αλλά ήπια η Εθνική και η Πειραιώς.

ΟΠΑΠ: Το μηνιαίο διάγραμμα δείχνει πως ακουμπά μία σημαντική αντίσταση. Αν τη σπάσει πάει για νέα υψηλά 10 και κάτι ετών. Στα 13,33 ευρώ και στο +1,76%.
ΟΠΑΠ_2.jpg
VIOHALCO: Ξεχώρισε σήμερα και είχε τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των εταιρειών του FTSE 25. Η Cenergy πάει να πιάσει τα ιστορικά υψηλά της ενώ και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ έκλεισε με μικρή άνοδο αλλά χωρίς να εντυπωσιάσει.

FOURLIS: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική και μάλιστα με μεγάλο όγκο. Με άνοδο πλέον και από την αρχή του έτους. Ταλαιπωρημένη καιρό τώρα από πωλητή μεγάλο, αλλά κάνει άλλη μία προσπάθεια για διάσπαση. Θέλουμε συνέχεια. Στα 4,10 ευρώ και στο +2,5% με 492 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Ξεχώρισε σήμερα κυρίως λόγω όγκου και μετά λόγω ανόδου. Πάνω από 1% του συνόλου των μετοχών άλλαξε χέρια. Στα 0,8460 ευρώ και στο +5,22% με 1,3 εκατ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Λες και στέγνωσε ξαφνικά το χαρτί και πήγε εύκολα και μικρό όγκο υψηλότερα. Θα μας πείτε με τόσους πωλητές που έβγαιναν τόσους μήνες, κάποια στιγμή θα έπρεπε να συμβεί. Η μετοχή πήγε εύκολα μέσα στη συνεδρίαση στο +7% με 18 χιλ. τεμάχια. Οι τιμές των ναύλων θα βελτιώσουν τα αποτελέσματα και ίσως το δούμε στο εννεάμηνο. Στα 1,79 ευρώ και στο +5,22% στο κλείσιμο με όγκο 23 χιλ. τεμάχια. Έκλεισε και ένα gap, αλλά και το 1,77 ευρώ είναι καλή αντίσταση. Έκλεισε υψηλότερα αλλά περιμένουμε επιβεβαίωση.

ΣΙΔΜΑ: Η πώληση του ακινήτου έδωσε ώθηση στη μετοχή. Ουσιαστικά είναι μία πώληση συμφωνημένη εδώ και μήνες. Είχαμε γράψει σχετικά εδώ και ενάμιση χρόνο, όταν είχε δημοσιευτεί το πλάνο της αναδιάρθρωσης και του deal με τη Μπήτρος.

FLEXOPACK: Μάλλον τέλειωσε ο πωλητής που την πίεσε μέχρι και σημαντικά χαμηλότερα από τα 7 ευρώ. Είχε βρει ως αφορμή τα αποτελέσματα. Είχε πιεστεί βλέπετε η κερδοφορία και απογοητεύτηκε. Σε άλλες δεν απογοητεύονται που έχουν να δουν κέρδη από την εποχή της… ποτοαπαγόρευσης.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Συνεχίζει να κατευθύνεται υψηλότερα. Στα 0,83 ευρώ και στο +9,21% με την αποτίμηση στα 126 εκατ. ευρώ.

PERFORMANCE: Διόρθωσε σήμερα ίσως και λόγω αποτελεσμάτων, αλλά σίγουρα λόγω πρόσφατης πορείας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης