Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Μειωμένες 60% οι αποζημιώσεις ασφαλιστικών στην ασφάλιση πληρωμάτων πλοίων το 2020

Μειωμένες 60% οι αποζημιώσεις ασφαλιστικών στην ασφάλιση πληρωμάτων πλοίων το 2020
Οι πράκτορες μη αποκλειστικής συνεργασίας ελέγχουν τα μερίδια

Αποζημιώσεις ύψους 0,4 εκατομμυρίων ευρώ πληρώθηκαν για 1.494 ζημιές συμβολαίων ασφάλισης πληρωμάτων πλοίων το 2020, με το απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων να φτάνει στα 0,9 εκατομμύρια ευρώ.
Συνολικά 977 συμβόλαια ήταν σε ισχύ το 2020 έναντι 1.013 αντίστοιχα το 2019, ενώ οι εκκρεμείς ζημιές 1,55 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, ενώ παρέμεινε σχετικά σταθερό με μια μικρή μείωση το πλήθος των συμβολαίων τα δύο τελευταία χρόνια, ελαττώθηκαν κοντά στο μισό (-46,3%) οι δηλωθείσες ζημίες του κλάδου. Σαν αποτέλεσμα, οι πληρωθείσες αποζημιώσεις μειώθηκαν σε ποσό (-61,8%).
Η μείωση στο απόθεμα των εκκρεμών αποζημιώσεων στο τέλος έτους (-42%).
1_160.JPG
Πρωτιά και πάλι στους πράκτορες μη αποκλειστικής συνεργασίας
Κυρίαρχη μορφή διαμεσολάβησης στις ασφαλίσεις πληρωμάτων ήταν η μη αποκλειστική συνεργασία με πράκτορες (66,7% του συνόλου της παραγωγής ασφαλίστρων του κλάδου), ακολουθούμενη από την αποκλειστική συνεργασία με δίκτυα και πράκτορες (17,7% αντίστοιχα).
2_145.JPG
Τα αίτια των αποζημιώσεων

Τα αίτια που προκάλεσαν τις αποζημιώσεις κατηγοριοποιούνται ως εξής: θάνατος (από ασθένεια ή από ατύχημα), μόνιμη ανικανότητα, πρόσκαιρη ανικανότητα (από ασθένεια ή από ατύχημα), νοσοκομειακή περίθαλψη, εξωνοσοκομειακή περίθαλψη και παλιννοστήσεις-αντικαταστάσεις.
Σύμφωνα με τα δεδομένα των αποζημιώσεων ανά αιτία τα οποία συλλέχθηκαν για το 2020, διαπιστώνεται ότι το μεγαλύτερο πλήθος περιστατικών και τα μεγαλύτερα ποσά αποζημιώσεων αντιστοιχούν στην νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.
Νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη στις εκκρεμείς αποζημιώσεις
Σύμφωνα με τα δεδομένα των εκκρεμών αποζημιώσεων ανά αιτία, οι οποίες καταγράφηκαν στο τέλος του έτους 2020, διαπιστώνεται ότι το μεγαλύτερο πλήθος περιστατικών εκκρεμών αποζημιώσεων (αθροιστικά) αντιστοιχεί σε νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη ενώ το μεγαλύτερο ποσό εκκρεμών αποζημιώσεων (αθροιστικά) αντιστοιχεί σε πρόσκαιρη ανικανότητα από ασθένεια ή ατύχημα.
3_102.JPG
Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης