Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Νέα ιστορικά υψηλά για bitcoin και ether - Στα 3,1 τρισ. δολ. η κεφαλαιοποίηση των crypto

Νέα ιστορικά υψηλά για bitcoin και ether - Στα 3,1 τρισ. δολ. η κεφαλαιοποίηση των crypto
Η τιμή του bitcoin έφτασε σε νέο υψηλό ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 68.000 δολ.
Σχετικά Άρθρα
Σπάνε τα ρεκόρ οι τιμές του bitcoin και του ether, με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων να ανέρχεται σε 3,1 τρισ. δολ.
Η τιμή του bitcoin έφτασε σε νέο υψηλό ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 68.000 δολ. και οι αναλυτές προβλέπουν ότι το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα στον κόσμο θα αυξηθεί περαιτέρω τις επόμενες εβδομάδες, με τα 70.000 δολ. να είναι ορατά.
Η τιμή ξεπερνά το προηγούμενο υψηλό ρεκόρ που σημειώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου, όταν το bitcoin έφτασε σχεδόν τα 67.700 δολάρια πριν υποχωρήσει ξανά όταν οι επενδυτές ανακάλυψαν ένα νέο κρυπτονόμισμα, το shiba inu.
Άλλα κρυπτονομίσματα έχουν επίσης ενισχυθεί σε νέα επίπεδα ρεκόρ, όπως το ethereum, το οποίο εκτινάχθηκε στα 4.837 δολάρια.
Το bitcoin χαρακτηρίζεται από έντονο volatiltiy, αλλά παραμένει το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο, με κεφαλαιακή αξία μεγαλύτερη από 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια. Πριν από πέντε χρόνια, ένα μόνο bitcoin άξιζε περίπου 700 δολάρια.
Οι επενδυτές το επιλέγουν επειδή ανησυχούν για τον αυξανόμενο πληθωρισμό – ως εναλλακτική λύση στον χρυσό, ως παραδοσιακή αντιστάθμιση του πληθωρισμού – και καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων υποχωρούν.
bitcoin.png

Τον Ιανουάριο, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan προχώρησε σε μια τολμηρή πρόβλεψη, εκτιμώντας ότι το bitcoin θα μπορούσε να αυξηθεί έως και τα 146.000 δολάρια μακροπρόθεσμα, καθώς ανταγωνίζεται τον χρυσό ως εναλλακτικό νόμισμα.
Τα τελευταία κέρδη έρχονται αφότου ο Αμερικανός επιχειρηματίας τεχνολογίας Jack Dorsey, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της υπηρεσίας πληρωμών Square, δήλωσε ότι είχε δεσμευτεί να μετατρέψει το bitcoin «στο εγγενές νόμισμα του Διαδικτύου» και ότι η εταιρεία του δεν είχε σχέδια να επενδύσει σε άλλα κρυπτονομίσματα.
Ωστόσο, ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Sir Jon Cunliffe, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι τα ψηφιακά νομίσματα όπως το bitcoin θα μπορούσαν να προκαλέσουν οικονομική κατάρρευση, εκτός εάν οι κυβερνήσεις προχωρήσουν με σκληρούς κανονισμούς, σημειώνει ο Guardian.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης