Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

JP Morgan: Το Ethereum είναι το καλύτερο κρυπτονόμισμα - Ποια η εύλογη αξία του Bitcoin

JP Morgan: Το Ethereum είναι το καλύτερο κρυπτονόμισμα - Ποια η εύλογη αξία του Bitcoin
Οι Crypto investors θα έπρεπε να προτιμούν το Ethereum αντί του Bitcoin, αναφέρει η JP Morgan
Σχετικά Άρθρα

Οι Crypto investors θα έπρεπε να προτιμούν το Ethereum αντί του Bitcoin, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε πρόσφατο report της η αμερικανική τράπεζα JP Morgan.
O λόγος έγκειται στο blockchain που χρησιμοποιεί, το οποίο προσφέρεται για περισσότερες χρήσεις, π.χ. για τα αποκεντρώμενα NFTs. 
Οι αναλυτές της JP Morgan, με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανηγυρτζόγλου, αναφέρουν ότι η αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στο bitcoin, όπως παραδοσιακά γίνεται με τον χρυσό.
Το Bitcoin γνωρίζει ανάπτυξη σε έναν κόσμο εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων και μαζικών αγορών ομολόγων, που έχουν πλημμυρίσει τις αγορές με μετρητά και έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία για υπερθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας.
Έτσι, πολλοί βλέπουν το bitcoin ως «ψηφιακό χρυσό» και ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού.
Ωστόσο, οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο μειώνουν την υποστήριξή τους προς τις οικονομίες, σε μια προσπάθεια να μετριάσουν πληθωριστικές πιέσεις.
Αυτό σημαίνει ότι τα επιτόκια και οι αποδόσεις των ομολόγων πρόκειται να αρχίσουν να αυξάνονται.
Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν «τους επόμενους μήνες».
Η Federal Reserve μείωσε την Τετάρτη τις αγορές ομολόγων κατά 15 δισεκατομμύρια τον μήνα.
Δεδομένων των προαναφερομένων, η JP Morgan υποστηρίζει ότι οι επενδυτές συμφέρει να στραφούν στο Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, το εγγενές κρυπτονόμισμα του blockchain του Εthereum, επειδή έχει πολύ περισσότερες χρήσεις από το bitcoin και έτσι το ενδιαφέρον θα πρέπει να παραμείνει ισχυρό.
Το ethereum είναι το κυρίαρχο Blockchain στον κόσμο της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης, ενός ανερχόμενου κλάδου που χρησιμοποιεί τεχνολογία κρυπτογράφησης για την εκτέλεση παραδοσιακών χρηματοοικονομικών εργασιών, όπως ο δανεισμός.
Είναι επίσης η καρδιά των NFT.
«Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων και η τελική εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής ασκούν καθοδική πίεση στο bitcoin, με τον ίδιο τρόπο που οι υψηλότερες πραγματικές αποδόσεις ασκούν καθοδική πίεση στον παραδοσιακό χρυσό», έγραψε η JP Morgan και προσέθεσε:
«Με το Εthereum να αντλεί την αξία του από τις εφαρμογές του, που κυμαίνονται από το DeFi μέχρι το gaming, τα NFT και τα stablecoins, φαίνεται λιγότερο ευαίσθητο από το bitcoin σε υψηλότερες πραγματικές αποδόσεις».
Οι αναλυτές της τράπεζας είπαν επίσης ότι το Ethereum μπορεί να είναι καλύτερο στοίχημα μακροπρόθεσμα λόγω της αυξανόμενης σημασίας των περιβαλλοντικών ανησυχιών στις επενδύσεις.
Και τα δύο κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούν επί του παρόντος ένα σύστημα επικύρωσης και ασφάλειας που χρησιμοποιεί τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας (proof of work).
Ωστόσο, το Ethereum σχεδιάζει να μετακινηθεί από αυτό το σύστημα σε ένα πολύ λιγότερο ενεργοβόρο μέχρι το τέλος του 2022.
«Η εστίαση στις [περιβαλλοντικές, κοινωνικές επενδύσεις και επενδύσεις διακυβέρνησης] έχει μετατοπίσει την προσοχή από το ενεργοβόρο blockchain του bitcoin στο blockchain του ethereum», είπαν οι αναλυτές, προσθέτοντας όμως ότι και τα δύο κρυπτονομίσματα εμφανίζονται επί του παρόντος υπερτιμημένα, καθώς είναι πολύ ασταθή για τους περισσότερους θεσμικούς επενδυτές.
Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το Ethereum τύγχανε διαπραγμάτευσης στα 4.498 δολάρια την Παρασκευή εν το Bitcoin διαπραγματευόταν στα 61.501 δολάρια, από το υψηλό ρεκόρ των 66.000 δολαρίων τον Οκτώβριο.


H εύλογη αξία του Βitcoin είναι τα 35.000 δολ.

Τα 35.000 δολάρια, ήτοι -45% χαμηλότερα από την αξία του (61.000 δολάρια), εκτιμά ως εύλογη αξία για το Bitcoin σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυσή της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan.
Ωστόσο, στο report που αφορά εναλλακτικές επενδύσεις αναφέρει πως, παρά την «φουσκωμένη» αποτίμηση, τα κρυπτονομίσματα αναμένεται να συνεχίσουν να υπεραποδίδουν και το 2022.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο αναλυτής της JP Morgan θεωρεί πως η νέα τιμή στόχος για το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα το 2022 είναι τα 73.000 δολάρια, δεδομένου ότι η μεταβλητότητα στην αγορά θα συνεχιστεί.
«Η τιμή στόχος των 100.000 δολαρίων θα μπορούσε να είναι ένας ρεαλιστικός στόχος εάν και εφόσον η μεταβλητότητα στην αγορά τιθασευόταν» επισημαίνει ο αναλυτής της αμερικανικής τράπεζας, για να προσθέσει:
«Το τρέχον σημείο διαπραγμάτευσης για το BItcoin μπορεί να μη φαίνεται ελκυστικό, ωστόσο τα κρυπτονομίσματα έχουν και άλλο περιθώριο ανόδου».
Οι αναλυτές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εναλλακτική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, η οποία περιλαμβάνει ιδιωτικό χρέος και ιδιωτικά κεφάλαια, θα αποδώσει 11% το επόμενο έτος, ήτοι διπλάσιο κέρδος από τις μετοχές και τις περιουσιακά σταθερού εισοδήματος (5%).
Ωστόσο, δεν συνιστούν τα crypto ως «πυρήνα εκμετάλλευση» λόγω της μεταβλητότητάς τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι αναλυτές της JP Morgan είχαν προειδοποιήσει για αστάθεια στις αρχές Σεπτεμβρίου μετά την ανοδική δραστηριότητα της αγοράς τον Αύγουστο που έφερε τη συνολική κεφαλαιοποίηση κρυπτονομισμάτων στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Δύο μήνες αργότερα, αυτή η κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 35% στα 2,87 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την CoinGecko.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης