Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία – Προεδρικές εκλογές: Ο Zemmour διατηρεί δυναμική και περνά στο δεύτερο γύρο σύμφωνα με δημοσκόπηση

Γαλλία – Προεδρικές εκλογές: Ο Zemmour διατηρεί δυναμική και περνά στο δεύτερο γύρο σύμφωνα με δημοσκόπηση
O Zemmour αποσπά των 17% και η Marine Le Pen έπεται με 16%
Σχετικά Άρθρα

Μια ακόμη δημοσκόπηση-ανατροπή εμφανίζει τον ακροδεξιό τηλεοπτικό σχολιαστή και συγγραφέα Éric Zemmour να κάνει την μεγάλη έκπληξη στις προεδρικές εκλογές της ερχόμενης χρονιάς στη Γαλλία, περνώντας στο δεύτερο γύρο απέναντι στον Emmanuel Macron, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021.

Οι επιδόσεις

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Ifop για την εφημερίδα Le Figaro και το δίκτυο LCI, ο πρώτος γύρος των εκλογών φέρνει στην πρώτη θέση τον νυν πρόεδρο της Γαλλίας, με 25% των ψήφων, με τον Zemmour να ακολουθεί με 17% και την Marine LePen να έπεται με 16%.
Ο συντηρητικός Xavier Bertrand που ετοιμάζεται να κερδίσει τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων λαμβάνει μόλις το 13% των ψήφων.

Εμφύλιος στην Άκρα δεξιά

Το αποτέλεσμα αυτό εμφανίζει τον ανεξάρτητο Zemmour να καταλήγει να είναι αυτός που θα κονταροχτυπηθεί με τον Macron για τον προεδρικό θώκο, στο δεύτερο γύρό
Πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, που σε μεγάλη εθνική δημοσκόπηση ο Zemmour εκτοπίζει την Marine LePen, το κόμμα της οποίας κυριαρχεί στο χώρο της ακροδεξιάς εδώ και δεκαετίες.
Ο ίδιος δεν έχει ανακοινώσει ακόμη επισήμως την υποψηφιότητα του, όμως θεωρείται βέβαιο πως θα το πράξεi

Καταδίκες για υποκίνηση μίσους

Ο Zemmour, ο οποίος έχει καταδικαστεί για υποκίνηση μίσους, πέρα από ρατσιστικές απόψεις παρουσιάζει και ένα σωβινιστικό προφίλ υποτιμώντας το ρόλο των γυναικών.
Όμως, παρά τη διχαστική ρητορική του, που κινείται πολύ πέρα από τα επίπεδα της Le Pen παρουσιάζει απρόσμενη απήχηση, η οποία προβληματίζει τους αναλυτές για τον τρόπο που μπορεί να επηρεάσει το προεκλογικό κλίμα, αλλά και τις απόψεις που θα προτάξουν όλοι οι υποψήφιοι για να προσελκύσουν τη εκλογική του πελατεία.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης