Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανεβαίνει ο ακροδεξιός Zemmour, εκτοπίζει τη Le Pen - Στο β' γύρο με Macron

Γαλλία: Ανεβαίνει ο ακροδεξιός Zemmour, εκτοπίζει τη Le Pen - Στο β' γύρο με Macron
Κερδίζει έδαφος ο Zemmour ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2022
Σχετικά Άρθρα

Ολοένα και πιο ισχυρός εμφανίζεται στη γαλλική πολιτική σκηνή ο ακροδεξιός και «αγαπημένο παιδί των γαλλικών ΜΜΕ» Eric Zemmour, ο οποίος σύμφωνα με μια ακόμα δημοσκόπηση, φέρεται να περνά στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών μαζί με τον Emmanuel Macron, αφήνοντας πίσω του τη Marine Le Pen και το Εθνικό Μέτωπο που εδώ και δεκαετίες κυριαρχούσε στη γαλλική ακροδεξιά.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos Sopra Steria για την εφημερίδα Le Monde, ο Zemmour συγκεντρώνει το 16% στην πρόθεση ψήφου, αφήνοντας στην τρίτη θέση με 15% τη Marine Le Pen.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο Zemmour δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα του για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, αν και θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως θα το πράξει.
Η άνοδος του Zemmour, ο οποίος αποτελεί μια ιδιαίτερα διχαστική πολιτική προσωπικότητα στη Γαλλία, ανατρέπει τα μέχρι πρότινος δεδομένα, καθώς ήταν σχεδόν σίγουρο πως οι προεδρικές του 2022 θα ήταν μια επανάληψη της «μονομαχίας» του 2017 μεταξύ του Macron και της Le Pen.
54333.JPG
43222222222.JPG

Πρόεδρος ο Macron

Σε κάθε περίπτωση ο Macron είναι αυτός που θεωρείται φαβορί για την προεδρία.
Αν και η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δεν προβλέπει τον νικητή του δεύτερου γύρου, άλλες μετρήσεις θέλουν τον Macron ως φαβορί στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.θα είναι πιθανόν ο τελικός νικητής των εκλογών
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos Sopra Steria, μόνο το 20% των ερωτηθέντων θεωρεί πως ο Zemmour έχει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να γίνει πρόεδρος, σε σύγκριση με 30% για τη Le Pen.
Παράλληλα, το 21% των ανδρών άνω των 60 ετών υποστηρίζουν τον Zemmour, ο οποίος πάντως έχει την υποστήριξη μόλις του 8% των γυναικών κάτω των 35 ετών.
543333.JPG
Το προφίλ

O 63χρονος Zemmour, μία αμφιλεγόμενη τηλεοπτική περσόνα, με εξαιρετική επικοινωνιακή ικανότητα και τακτικός αρθρογράφος στη Le Figaro και άλλες εφημερίδες της Γαλλίας, είναι διάσημος για τις προβοκατόρικες και ακραίες θέσεις του όσον αφορά το Ισλάμ, τη μετανάστευση και τις γυναίκες.
Με την κεντροδεξιά στη Γαλλία να είναι κατακερματισμένη, τη δυσαρέσκεια κατά του προέδρου Macron να αυξάνεται και τα ΜΜΕ να προσφέρουν μία ιδιότυπη «ασυλία» στον Zemmour, η συγκυρία φαντάζει ιδανική για έναν πιθανό υποψήφιο που πλασάρεται ως αντισυστημικός και ενστερνίζεται εύκολες ιδέες του τύπου «για όλα φταίνε οι μετανάστες».
Βασική στόχευση του Zemmour είναι να ξεπεράσει τη Marine Le Pen, αποδεικνύοντας ότι έχει «μαλακώσει» και στρογγυλέψει της θέσεις της και για αυτό το λόγο, όπως έκανε και ο Trump, χρησιμοποιεί εμπρηστική ρητορική για να γοητεύσει τους ψηφοφόρους, λέγοντας πράγματα που το πολιτικό κατεστημένο δεν τολμά.
Τον Σεπτέμβριο του 2021, κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης στη γαλλική τηλεόραση, ο Zemmour δήλωσε ότι αν γίνει πρόεδρος της Γαλλίας, θα απαγορέψει το όνομα «Mohamed» για τα παιδιά, καθώς δεν είναι γαλλικό, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλες του δηλώσεις του είχε αποκαλέσει τα ασυνόδευτα παιδιά μεταναστών «ληστές», «δολοφόνους» και «βιαστές».

Ποιος είναι ο Eric Zemmour

Ο 63χρονος Zemmour, γεννήθηκε σε ένα προάστιο του Παρισιού σε μια εβραϊκή οικογένεια από την Αλγερία που ήρθε στη Γαλλία κατά τον πόλεμο της Αλγερίας την περίοδο 1954 - 1962, σύμφωνα με το Euronews.
Ο πατέρας του Roger ήταν νοσοκόμος, ενώ η μητέρα του Lucette ήταν νοικοκυρά.
Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Sciences Po, έγινε δημοσιογράφος αφού απέτυχε δύο φορές να ενταχθεί στην περίφημη Ecole Nationale d'Administration.
«Ο Eric Zemmour είναι ένας πολεμιστής που φημίζεται για την κουλτούρα του και την πολύ καλή ικανότητά του να υπερασπίζεται και να επικοινωνεί τις ιδέες του.
Έχει τη φήμη κάποιου που έχει πάθος για ρητορικές ανατροπές.
Και γνωρίζετε ότι στη Γαλλία, η πολιτική εξακολουθεί να αποτελεί πρόσφορο έδαφος για όσους έχουν ταλέντο στη ρητορική» αναφέρει ο Bruno Cautrès, πολιτικός αναλυτής, του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας στο Sciences Po του Παρισιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης