Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς νέα χρεοκοπία όμιλος ακινήτων στην Κίνα - Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της Kaisa Group

Προς νέα χρεοκοπία όμιλος ακινήτων στην Κίνα - Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της Kaisa Group
Η Fitch Ratings και η S&P Global Ratings υποβάθμισαν την Kaisa την περασμένη εβδομάδα
Σε αναστολή τέθησαν οι μετοχές της Kaisa Group Holdings στο Χονγκ Κονγκ, μετά την είδηση ​​ότι είχε χάσει μια πληρωμή για ένα προϊόν διαχείρισης περιουσίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Και η είδηση αυτή ήρθε καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στον τομέα ακινήτων της Κίνας, μετά τις αναταραχές από την υπερχρεωμένη Evergrande.
Η μετοχή της Kaisa τέθηκε σε αναστολή, συμπαρασύρονται και τις άλλες μονάδες της — Kaisa Capital, Kaisa Health, Kaisa Prosper.

Αυξάνονται οι ανησυχίες για τη ρευστότητα στην αγορά ακινήτων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Kaisa έχασε μια πληρωμή για ένα προϊόν διαχείρισης περιουσίας, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για τα προβλήματα ρευστότητας.
Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις πληρωμές τόκων για τα ομόλογα της Evergrande - η εταιρεία αρχικά δεν έκανε δύο πληρωμές, αλλά κατάφερε να τις καλύψει εντός της περιόδου χάριτος των 30 ημερών.
Όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα σε άλλες πληρωμές τόκων που οφείλονται τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.
Μερικές άλλες κινεζικές εταιρείες ακινήτων βρέθηκαν επίσης στο προσκήνιο επειδή υποχρεώθηκαν σε αθέτηση υποχρεώσεων ή δεν κάλυψαν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Το χρέος της Kaisa

Η Fitch Ratings και η S&P Global Ratings υποβάθμισαν την Kaisa την περασμένη εβδομάδα.
Και οι δύο εταιρείες ανέφεραν τη μείωση των ταμειακών ροών της εταιρείας.
Μεταξύ των κινεζικών ομίλων ακινήτων, η Kaisa είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εκδότης υπεράκτιων ομολόγων υψηλής απόδοσης σε δολάρια, σύμφωνα με τη Natixis.
Η Evergrande, η πιο υπερχρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στον κόσμο, βρίσκεται στην πρώτη θέση.
Από το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η Kaisa είχε ξεπεράσει δύο από τις τρεις «κόκκινες γραμμές» της Κίνας για τους κατασκευαστές ακινήτων που είχε περιγράψει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη Natixis.
Σύμφωνα με την Fitch, η Kaisa έχει μεγάλο ποσό χρέους οφειλόμενο από τώρα έως το τέλος του 2022, συμπεριλαμβανομένων 400 εκατομμυρίων δολαρίων που λήγουν τον Δεκέμβριο και περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης