Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Διάψευση από Τουρκία: Οι S-400 δεν μεταφέρθηκαν στο Ιντσιρλίκ

tags :
Διάψευση από Τουρκία: Οι S-400 δεν μεταφέρθηκαν στο Ιντσιρλίκ
Η βάση στο Ιντσιρλίκ είναι μέρος του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη όπου αποθηκεύονται έως και 50 πυρηνικά όπλα
Σχετικά Άρθρα

Τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι ρωσικοί πύραυλοι S-400 μεταφέρθηκαν στην αεροπορική βάση Ιντζιρλίκ διαψεύδει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
«Οι αναφορές στα social media ότι οι S-400 μεταφέρθηκαν στο Ιντσιρλίκ δεν είναι αληθείς», δήλωσε το υπουργείο Αμυνας.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα υπήρξαν αναφορές που έλεγαν πως ο τουρκικός στρατός είχε μεταφέρει το αμυντικό πυραυλικό σύστημα, που αγόρασε από τη Ρωσία κοντά στη στρατηγική αεροπορική βάση στα νότια της χώρας. Σημειώνεται ότι η βάση στο Ιντσιρλίκ είναι μέρος του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη όπου αποθηκεύονται έως και 50 πυρηνικά όπλα.
Υπενθυμίζεται πως το θέμα των S-400 αποτελεί «αγκάθι» στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, που φοβούνται ότι το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για συλλογή πληροφοριών αναφορικά με το F-35. Αυτός είναι και ο λόγος που επιβλήθηκαν κυρώσεις στη γειτονική χώρα, ενώ εκδιώχθηκε και από το πρόγραμμα για τα F-35. Η Άγκυρα επανήλθε ζητώντας την αγορά F-16 ως αποζημίωση. Μάλιστα, το θέμα φαίνεται πως τέθηκε και συνάντηση του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, με τον Αμερικανό ομόλογο του, Joe Biden, στη Ρώμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης