Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Aramco: Ραγδαία μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου - Τα χειρότερα έπονται

Προειδοποίηση Aramco: Ραγδαία μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου - Τα χειρότερα έπονται
H μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία του πλανήτη κάλεσε τις εταιρείες να επενδύσουν περισσότερα στην παραγωγή
Σχετικά Άρθρα
Για δραματική μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου προειδοποιεί η Saudi Aramco, εκτιμώντας ότι το 2022 η κατάσταση θα επιδεινωθεί.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία του πλανήτη, ανακοίνωσε ότι η ικανότητα παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως μειώνεται με ταχύ ρυθμό και κάλεσε τις εταιρείες να επενδύσουν περισσότερα στην παραγωγή.

«Τεράστια ανησυχία»

Υπάρχει «τεράστια ανησυχία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aramco Amin Nasser σε συνέντευξή του στο Ριάντ, στο περιθώριο του συνεδρίου Future Investment Initiative, τονίζοντας ότι «η πλεονάζουσα χωρητικότητα συρρικνώνεται».
Οι τιμές του αργού πετρελαίου έχουν εκτοξευθεί κατά 70% φέτος στα 85 δολάρια το βαρέλι περίπου, γεγονός που εντείνει την ανησυχία.
Χώρες με μεγάλη κατανάλωση, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Ινδίας, έχουν ήδη ζητήσει από τους παραγωγούς να αντλήσουν περισσότερες ποσότητες πετρελαίου.
Το έλλειμμα προσφοράς στις αγορές πετρελαίου θα μπορούσε να επιδεινωθεί το 2022 εάν η πανδημία του κορωνοϊού υποχωρήσει και αρχίσουν να επιστρέφουν στην κανονικότητα οι αεροπορικές μεταφορές.
«Εάν υπάρξει ανάκαμψη των αερομεταφορών το επόμενο έτος, αυτή η πλεονάζουσα χωρητικότητα θα εξαντληθεί», ανέφερε ο Nassee.

Κόντρα στο ρεύμα η Aramco

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι εκτιμήσεις της Aramco για το επόμενο έτος έρχονται σε αντίθεση με αυτές ορισμένων τραπεζών της Wall Street και μελών του ΟPEC+.
Η JPMorgan Chase εκτιμά ότι οι αγορές πετρελαίου θα επιστρέψουν σε πλεόνασμα προσφοράς 1 εκατομμυρίου βαρελιών μέχρι τον Μάρτιο από έλλειμμα περίπου 1,5 εκατομμυρίου βαρελιών επί του παρόντος. Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε στο Bloomberg ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια «τεράστια άνοδος» στα αποθέματα αργού το 2022.
Την ίδια ώρα, ο OPEC+ αυξάνει την ημερήσια παραγωγή κατά 400.000 βαρέλια κάθε μήνα.
Η ομάδα των 23 κρατών, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, θα συναντηθεί στις 4 Νοεμβρίου προκειμένου να αποφασίσει εάν θα αλλάξει στρατηγική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης