Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Υπηρεσιακή καγκελάριος η Merkel από την Τρίτη (26/10) - Βροχή... προαγωγών στο Δημόσιο με αποδοχές 7.000 ευρώ

Γερμανία - Υπηρεσιακή καγκελάριος η Merkel από την Τρίτη (26/10) - Βροχή... προαγωγών στο Δημόσιο με αποδοχές 7.000 ευρώ
Οι διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης διεξάγονται μεταξύ των Σοσιαδημοκρατών (SPD), των Πράσινων και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP
Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζονται οι διεργασίες στη Γερμανία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς στις εκλογές του περασμένου μήνα κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στην Bundestag ώστε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Η οριστική συμφωνία για το κυβερνητικό σχήμα απέχει αρκετά, καθώς υπάρχουν αρκετές διαφορές σε ζητήματα πολιτικής και στις επιλογές των προσώπων που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση που θα χρειαστεί να επιλυθούν, μολονότι έχουν ήδη γίνει προκαταρκτικές, ανεπίσημες συνομιλίες των τριών κομμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, μετά την ορκωμοσία -την Τρίτη (26/10/2021)- των νέων ομοσπονδιακών βουλευτών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα καταστεί υπηρεσιακή.
Όπως ανακοίνωσε, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Ulrike Demmer, μετά την ορκωμοσία στο Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της οποίας θα εκλεγεί και το νέο Προεδρείο του Σώματος, η καγκελάριος, Angela Merkel, και τα μέλη της κυβέρνησης θα μεταβούν στο Προεδρικό Ανάκτορο Bellevue. Εκεί ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος, Frank-Walter Steinmeier, θα ενημερώσει την καγκελάριο ότι είναι πλέον υπηρεσιακή και εκείνη με τη σειρά της θα ζητήσει με επιστολή από τα μέλη της κυβέρνησης να παραμείνουν στις θέσεις τους, μέχρις ότου σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση.

Οι διαπραγματεύσεις

Οι διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης διεξάγονται μεταξύ των Σοσιαδημοκρατών (SPD), των Πράσινων και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP).
Έξι αντιπρόσωποι από κάθε κόμμα θα συναντηθούν με τους επικεφαλής των ομάδων εργασίας στο Βερολίνο. Συνολικά υπάρχουν 22 ομάδες εργασίας που θα διαπραγματευθούν τις προσεχείς εβδομάδες τις λεπτομέρειες της προγραμματικής συμφωνίας του συνασπισμού, που αποκαλείται «φωτεινός σηματοδότης» από τα χρώματα των τριών παρατάξεων (κόκκινο, κίτρινο, πράσινο).

Βροχή... προαγωγών

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών μέσων ενημέρωσης, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προαχθεί σε ανώτερες θέσεις περίπου 200 αξιωματούχοι του Δημοσίου, με μηνιαίες αποδοχές που φθάνουν ακόμη και τις 7.000 ευρώ. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της Καγκελαρίας, με τον προσωπάρχη να στέλνει αυστηρή σύσταση προς τους υπουργούς να περιοριστούν, αυτό το διάστημα, στην άσκηση των απολύτως αναγκαίων καθηκόντων τους.
Σύμφωνα με την BILD, ο προσωπάρχης με επιστολή του, ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να μην εγκρίνουν προαγωγές ή νέα προγράμματα διαφήμισης και να μην λαμβάνουν αποφάσεις οι οποίες θα δεσμεύουν τους διαδόχους τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης