Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αθήνα η Merkel στις 28 και 29 Οκτωβρίου - Η τελευταία επίσκεψη της ως καγκελάριος

Στην Αθήνα η Merkel στις 28 και 29 Οκτωβρίου - Η τελευταία επίσκεψη της ως καγκελάριος
H Merkel είχε αποδεχθεί την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής

της ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία

Σχετικά Άρθρα
Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου θα φτάσει στην Αθήνα, η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας, η Merkel θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 28 και 29 Οκτωβρίου.
Η πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Angela Merkel έγινε -σύμφωνα με τις πληροφορίες- στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία.
Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο (16 και 17 Οκτωβρίου), η Merkel επισκέφθηκε την Τουρκία και συναντήθηκε με τον Recep Tayyip Erdogan. Μάλιστα έκανε παρέμβαση και για τα ελληνοτουρκικά τονίζοντας πως πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος και οι διερευνητικές για την επίλυση των θεμάτων μεταξύ των δυο χωρών.

«Πνεύμα εμπιστοσύνης»

«Σημαντικό δείγμα της στενής -και σε πνεύμα εμπιστοσύνης- συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» αποτελεί η επίσκεψη της καγκελαρίου Angela Merkel στην Αθήνα, δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ulrike Demmer, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά θέματα κοινών συμφερόντων, όπως η αντιμετώπιση των προκλήσεων σχετικά με το Κλίμα, η Υγεία και η Μετανάστευση, στα οποία η Γερμανία και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά.
Η Merkel θα έχει την Πέμπτη (28/10) το βράδυ δείπνο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα συναντηθεί και την Παρασκευή (29/10) στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κοινή συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί για τις 12:30.
Κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, θέματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής και η οικονομική συνεργασία, πρόσθεσε η Demmer.

Η καγκελάριος, την Παρασκευή, θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ θα συναντήσει και νέους εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το μεταναστευτικό θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα των συναντήσεων, η Denmer αναφέρθηκε στις προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Horst Seehofer, σχετικά με την δευτερογενή μετανάστευση, τόνισε ωστόσο ότι δεν επιθυμεί να προκαταλάβει το περιεχόμενο των συνομιλιών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης