Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κινητή μονάδα εμβολιασμού από 26/10 στη Θεσσαλονίκη – Ζαούτης: Τέλος στην πανδημία με το εμβόλιο

Κινητή μονάδα εμβολιασμού από 26/10 στη Θεσσαλονίκη – Ζαούτης: Τέλος στην πανδημία με το εμβόλιο
Τα παιδιά το 30% των κρουσμάτων αλλά δεν έχουμε δει αύξηση σε νοσηλείες ή πολύ σοβαρά νοσήματα είπε ο κ.Ζαούτης
Σχετικά Άρθρα

Κινητή μονάδα εμβολιασμού θα στηθεί από τις 26 Οκτωβρίου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να ενταθούν οι εμβολιασμοί κατά της covid.
Όπως έγινε γνωστό, θα μπορούν να εμβολιάζονται άνθρωποι όλων των ηλικιών από τις 10:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα.
Η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στην περιοχή του «Μακεδονία Παλλάς», πίσω από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.
«Το εμβόλιο πηγαίνει στον πολίτη και δεν χρειάζεται ο πολίτης να αναζητήσει το εμβόλιο.
Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι, κάθε συμπολίτης μας, να δεχτεί το τεράστιο δώρο της επιστήμης.
Η μόνη λύση για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα είναι να εμβολιαστούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι.
Να πάμε κοντά στον πολίτη, στα σχολεία ώστε μέσα σε αυτή τη χρόνια να τελειώσουμε με την πανδημία» είπε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θ. Ζαούτη

Τέλος στην πανδημία με το εμβόλιο

Από την πλευρά του ο κ.Ζαούτης υποστήριξε πως «από το νούμερο 1 εως και το 10 για να τελειώνουμε με την πανδημία είναι ο εμβολιασμός».
«Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, δεν είναι νέο πλέον, έχουν εμβολιαστεί πάνω από 6 δις παγκοσμίως και θεωρώ ότι είναι ο μόνος δρόμος που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε για να τελειώνουμε με την πανδημία» επεσήμανε ο κ.Ζαούτης, ο οποίος ερωτηθείς για τις λιτανείες και τις παρελάσεις που θα πραγματοποιηθούν, είπε πως «τα μέτρα είναι (αυτά) που λέμε από την αρχή».
«Αποστάσεις, μάσκα, να αποφύγουμε το συνωστισμό» τόνισε ο κ.Ζαούτης, ο οποίος χαρακτήρισε «δύσκολη» την κατάσταση που επικρατεί με τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας όμως «πως η πίεση στα νοσοκομεία δεν είναι ίδια και αυτό είναι αποτέλεσμα του εμβολιασμού».
«Υπάρχει διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ, εάν εμβολιαστούμε σε μεγαλύτερο ποσοστό, δεν θα χρειάζεται να κάνουμε συζητήσεις για την παρέλαση» είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Παιδιά το 30% των κρουσμάτων

Σχετικά με τα κρούσματα στα παιδιά ο κ.Ζαούτης είπε πως «είχε αναπτυχθεί ένα σχέδιο για τα παιδιατρικά νοσοκομεία και τις κλινικές παίδων επειδή παγκοσμίως είδαμε μια σημαντική αύξηση στα παιδιατρικά κρούσματα λόγω της μετάλλαξης Δέλτα και εξαιτίας του γεγονότος ότι τα παιδιά είναι ανεμβολίαστα ή δεν μπορούν να εμβολιαστούν αυτή τη στιγμή».
«Ήταν ένα σχέδιο για να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι.
Βλέπουμε μια αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων στα παιδιά.
Αποτελούν 25-30% των κρουσμάτων αλλά ευτυχώς δεν έχουμε δει μεγάλη αύξηση σε νοσηλείες στα παιδιά και πολύ σοβαρά νοσήματα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης