Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Κάτι πρέπει να κάνουμε για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί κατά της covid

Βασιλακόπουλος: Κάτι πρέπει να κάνουμε για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί κατά της covid
Ο εμβολιασμός αυξάνεται με την πειθώ, με την υποχρεωτικότητα και με μεγάλους περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους είπε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως κάτι πρέπει να γίνει για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί κατά της covid διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος.
«O εμβολιασμός αυξάνεται με την πειθώ, με την υποχρεωτικότητα και με μεγάλους περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους έτσι ώστε να μην μπορεί ο άλλος να παραμένει εύκολα ανεμβολίαστος και να πάει να εμβολιαστεί.
Δεν υπάρχει άλλη λύση» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στους θανάτους τριών νέων ανθρώπων το τελευταίο 24ωρο.
«Το να αφήνουμε την ατομική ελευθερία στον καθένα έχει και ένα όριο.
Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα έχουμε 115 νεκρούς από 18 έως 35 ετών και 3 παιδιά που πέθαναν.
Κάτι πρέπει να κάνουμε για να αυξηθούν τα εμβόλια» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούμε να είμαστε αρεστοί και στους εμβολιασμένους και στους ανεμβολίαστους».
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, μεγαλύτερη προσοχή στα μέτρα προστασίας πρέπει να επιδείξουν οι ήδη εμβολιασμένοι μεγαλύτερης ηλικίας σε σχέση με τους νέους.
«Έχουν περάσει τουλάχιστον έξι μήνες και έχει φανεί ότι τα εμβόλια χάνουν την αποτελεσματικότητά τους, κυρίως για την ήπια νόσο, και για την πιθανότητα να μεταδώσεις τη νόσο στο εξάμηνο ή το οκτάμηνο.
Εκεί χρειάζεται να κάνεις την τρίτη δόση» τόνισε ο κ.Βασιλακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης