Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κλειδώνει η υποψηφιότητα Γ. Παπανδρέου – Aπρόβλεπτες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και… αμηχανία σε Μαξίμου - ΣΥΡΙΖΑ

Κλειδώνει η υποψηφιότητα Γ. Παπανδρέου – Aπρόβλεπτες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και… αμηχανία σε Μαξίμου - ΣΥΡΙΖΑ
Θα σηκώσει το γάντι ο Λοβέρδος – Ζητάει παρέμβαση Σημίτη-Βενιζέλου - Διαρχία θα προτείνει ο Ανδρουλάκης
Σχετικά Άρθρα

Απρόβλεπτες είναι οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ με τον Γιώργο Παπανδρέου να πιέζεται διαρκώς από τους συνεργάτες του να υποβάλει υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΓΑΠ βλέπει τους υπόλοιπους υποψήφιους αρχηγούς προκειμένου να διαβλέψει τις πραγματικές επιδιώξεις του. Μέχρι τώρα φαίνεται ότι για την προεδρία κάνει πίσω ο Βασίλης Κεγκέρογλου.
Έπονται οι συναντήσεις με Ανδρέα Λοβέρδο και Νίκο Ανδρουλάκη που θα είναι και οι πιο κρίσιμες.

Τι έγινε με Γερουλάνο

Μέχρι προχθές πιστεύαμε ότι ο Παύλος Γερουλάνος με το ΓΑΠ, τα έχει βρει να κατέβει ο πρώτος για την αρχηγία.
Όπως μάθαμε, στο τηλέφωνο που του έκανε ο Γερουλάνος και του εκδήλωσε το ενδιαφέρον του, ο ΓΑΠ του είπε «ΟΚ Παύλο, προχώρα».
Ωστόσο, μετά από δύο μέρες τα πράγματα άλλαξαν. Συνεργάτες, βουλευτές και στελέχη του κόμματος θεωρώντας ότι όλες οι υποψηφιότητες είναι «αδυνατισμένες» σε σχέση με το κυρίαρχο πολιτικό σκηνικό, πίεζαν τον Γιώργο Παπανδρέου να αδράξει την ευκαιρία και να θέσει τον εαυτό του καταρχήν εγγυητή ως πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Κατά δεύτερον, του τόνιζαν ότι τώρα είναι η ώρα για να πάρει μία προσωπική ρεβανς για τον τρόπο που έφυγε από το πολιτικό σκηνικό μετά την έλευση του ΔΝΤ και των μνημονίων.
Πάντως, σύμφωνα με το περιβάλλον του Παύλου Γερουλάνου – που αισθάνεται και δυσαρεστημένο με τον ΓΑΠ- δεν πρόκειται να κάνει πίσω και δεν θα αποσύρει την υποψηφιότητά του.
Σε τρίτο μάλιστα, είπε «προτιμάει να μείνει στον αγώνα και να πάρει ένα 3% παρά να αποσύρει την υποψηφιότητα, είναι προσβλητικό».

Κάποιοι υποψήφιοι θα κάνουν πίσω για τον ΓΑΠ

Σε μία σύσκεψη που έγινε εχθές το βράδυ «κλείδωσε» η υποψηφιότητα του, όλοι μιλούσαν ότι ήρθε η ώρα για δικαιώση.
Θα έπρεπε πρώτα να μιλήσει με όλους τους υποψηφίους, ώστε αν γίνεται κάποιοι να κάνουν πίσω και να εγγυηθούν την ενότητα του κόμματος μέσα από την παραμονή τους στο κόμμα.
Δηλαδή να μην δημιουργηθούν διασπαστικά φαινόμενα.
Και βεβαιώς, να εξασφαλιστούν οι υποψήφιοι σχετικά με το ρόλο τους στο κόμμα εάν αποσυρθούν εν τέλει από την διεκδίκηση.
Μέχρι τώρα, όπως είπαμε ο Β.Κεγκέρογλου θα κάνει πίσω, ενώ αναμένονται και η απόσυρση του Π.Χρηστίδη.

Θα σηκώσει το γάντι ο Λοβέρδος – Ζητάει παρέμβαση Σημίτη-Βενιζέλου

Το πιο δύσκολο είναι να πειστεί ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος ούτε καν συζητάει να αλλάξουν τα δεδομένα των συμφωνηθέντων από την Κεντρική Επιτροπή για τις εσωκομματικές εκλογές.
Μάλιστα, σε χθεσινό τουιτ τόνιζε ότι περιμένω από όλους τους πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ να διαφυλάξουν την διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών.
Δηλαδή με άλλα λόγια να προστατεύσουν τις υποψηφιότητες από τον ΓΑΠ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Κώστας Σημίτης.
Σε καμία περίπτωση δεν θα κάνει πίσω και θα επιδιώξει να έρθει σε σύγκρουση καθώς έτσι καθίσταται ισχυρός πόλος μερίδας των στελεχών που δεν θέλουν επιστροφή ΓΑΠ στο κόμμα.

Διαρχία θα προτείνει ο Ανδρουλάκης

Πιο έξυπνα κινείται ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος σκέφτεται να παίξει πολύ δυνατά το χαρτί του.
Ο ίδιος φαίνεται να θέλει να προτείνει στον ΓΑΠ να γίνει ο τελευταίος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που ισοδυναμεί με μισή αρχηγία.
Και παράλληλα, στις εκλογές εάν επικρατήσει ο ευρωβουλευτής να διατηρήσει την έδρα του στις Βρυξέλλες και να έχουμε μία άτυπη διαρχία στο ΚΙΝΑΛ.
Από αυτή τη βάση θέλει να ξεκινήσει και η διαπραγμάτευση θα δείξει…
Πάντως, και οι δύο Λοβέρδος - Ανδρουλάκης δεν θέλουν να κάνουν πίσω στο θέμα της ημερομηνίας των εκλογών.
Δεν είναι μόνο ότι αυτοί οι δύο έχουν ήδη τρέξει έναν προεκλογικό αγώνα πριν από όλους αλλά η παράταση των εκλογών θα θέσει το κόμμα εκτός αντιπολιτευτικού χάρτη, θα γίνει και ο περίγελος των πολιτικών αντιπάλων με μια πολύ μεγάλη διαδικασία.

Απρόβλεπτος ο ΓΑΠ για το Μαξίμου

Πάντως, να πούμε ότι η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου είναι κάτι που δεν περίμενε και το Μαξίμου.
Αλλάζει όλη την στρατηγική του.
Διότι ήλπιζε σε μία επικράτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, υποψηφιότητα που βολεύει τους στόχους και τις βλέψεις της ΝΔ την επόμενη μέρα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου «ικανός για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο», σύμφωνα με πολιτικούς φίλους του, είναι ένας απρόβλεπτος παράγοντας στο πολιτικό σύστημα και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την ΝΔ.
Δηλαδή σε έναν αποδυναμωμένο ΣΥΡΙΖΑ με σοβαρά προβλήματα αμφισβήτησης του Α.Τσίπρα και με μία ΝΔ που στις τάξεις της έχει πρώην στελέχη του ΓΑΠ και ΠΑΣΟΚ ευρύτερα.
Και, όντως, μία υποψηφιότητα ενός κατά βάση κεντρώου πολιτικού μπορεί να χαλάσει την συνταγή της διεύρυνσης Μητσοτάκη από την μία.
Από την άλλη, μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης στελεχών που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης