Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Έξι για την προεδρία και ... πιέσεις στον Γ. Παπανδρέου - Προς παράταση για τις 5.000 υπογραφές

ΚΙΝΑΛ: Έξι για την προεδρία και ... πιέσεις στον Γ. Παπανδρέου - Προς παράταση για τις 5.000 υπογραφές
Βρήκε τις απαιτούμενες 5.000 υπογραφές ο Ανδρέας Λοβέρδος
Σχετικά Άρθρα

Παράταση λίγων ημερών για τη συγκέντρωση των 5.000 υπογραφών που απαιτούνται από κάθε υποψήφιο που διεκδικεί την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να δώσει η αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ).
Πληροφορίες αρχικά έκαναν λόγο για μια ολιγοήμερη παράταση έως την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, αν και φέρεται να προκρίνεται να δοθεί περισσότερος χρόνους στους υποψηφίους για τη συγκέντρωση των υπογραφών.
Σημειώνεται πως ο υποψήφιος Β. Κεγκέρογλου έχει ζητήσει η διορία αυτή να επεκταθεί έως την Παρασκευή 22/10.
Μετά την απόσυρση της Φώγης Γεννηματά από τη διεκδίκηση της προεδρίας, λόγω του προσωπικού προβλήματος υγείας, ο αριθμός των υποψήφιων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ έχουν αυξηθεί ήδη σε έξι, ενώ υπάρχει έντονη φημολογία ακόμα και να καταθέσει υποψηφιότητα ο Γιώργος Παπανδρέου.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός, δέχεται έντονες πιέσεις για να υποβάλλει και αυτός υποψηφιότητα.
Σε κάθε περίπτωση, μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι – επισήμως – είναι έξι, καθώς στους Ν. Ανδρουλάκη, Ανδ. Λοβέρδο και Χ. Καστανίδη, προστέθηκαν τις τελευταίες ώρες οι Β. Κεγκέρογλου, Π. Γερουλάνος και Π. Χρηστίδης, ο οποίος είναι μέχρι στιγμής ο τελευταίος που έχει εκφράσει την πρόθεση του να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος.

Βρήκε τους 5.000 ο Λοβέρδος

Όλοι οι υποψήφιοι έχουν προθεσμία έως την Κυριακή 17 Οκτωβρίου προκειμένου να καταθέσουν τις 5.000 υπογραφές που απαιτούνται για να διεκδικήσουν την προεδρία.
Ήδη πάντως ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε στην αρμόδια Επιτροπή του κόμματος, 5.200 υπογραφές που στηρίζουν την υποψηφιότητα του.
«Κατέθεσα στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) 5.200 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητας μου από μέλη του μητρώου του κόμματος.
Για την υποψηφιότητα μου έχουν επίσης υπογράψει και άλλα 1.000 νέα μέλη του κόμματος καθώς και 8.000 προοδευτικοί πολίτες.
Σε όλα αυτά θα αναφερόμουν στη συνέντευξη τύπου που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, η οποία και αναβλήθηκε λόγω της περιπέτειας της υγείας της προέδρου Φ.Γεννηματά.
Σε επικείμενη συνέντευξη τύπου θα παρουσιάσω το σύνολο των υπογραφών στήριξης στην υποψηφιότητα μου.
Συγχαίρω όλους τους υποψήφιους για τη συμμετοχή τους.
Αυτές οι εκλογές ας αποτελέσουν το εφαλτήριο για την αναγέννηση της παράταξης και μια μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας.
Προσωπικά θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στη σφυρηλάτηση αρραγούς ενότητας και στην ολική επαναφορά με το μεγάλο ΠΑΣΟΚ, με τη Δημοκρατική Παράταξη του 21ου αιώνα» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ.Λοβέρδος.

Κεγκέρογλου: Αναγκαίο το ΚΙΝΑΛ να επανασυνδεθεί με την κοινωνία

Την ανάγκη το ΚΙΝΑΛ να επανασυνδεθεί με την κοινωνία προκειμένου να γίνει ισχυρό επεσήμανε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεση του να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Κεγκέρογλου είπε πως «η δική μου υποψηφιότητα έχει να κάνει με την ανάγκη η παράταξη μας να συμβάλει στην επόμενη ημέρα για την χώρα και την κοινωνία και την οικονομία», είπε ο κ. Κεγκέρογλου
Ερωτηθείς εάν η υποψηφιότητα του αφορά ουσιαστικά «συνέχεια» της Φώφης Γεννηματά και των λεγόμενων «Προεδρικών» του ΚΙΝΑΛ, ο κ.Κεγκέρογλου απέφυγε να απαντήσει ευθέως, σημειώνοντας «αυτό που εγώ εισφέρω είναι η ανάγκη το Κίνημα να επανασυνδεθεί με την Κοινωνία, αλλιώς δεν μπορεί να γίνει ισχυρό».
«Πολιτικές έχει, σύγχρονες σοσιαλδημοκρατικές θέσεις έχει, αυτό που πρέπει να γίνει είναι η επανασύνδεση με την κοινωνία και εγώ αυτό μπορώ να το πετύχω» υποστήριξε ο κ.Κεγκέρογλου, ο οποίος τόνισε ότι σήμερα θα αποφασιστεί αν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία για τη συγκέντρωση των 5.000 υπογραφών που απαιτούνται για αυτούς που θέλουν να είναι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος.
Ο κ.Κεγκέρογλου εξήρε την Φώφη Γεννηματά, για το ότι κατάφερε να διπλασιάσει τα ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής.
Σημειώνεται πως ο κ.Κεγκέρογλου είχε ζητήσει από την αρμόδια Επιτροπή να παρατείνει έως την Παρασκευή 22/10 τη διορία για τη συγκέντρωση των 5.000 υπογραφών.

Υποψήφιος και ο Χρηστίδης

Την υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε νωρίτερα και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.
Τι αναφέρει στην ανακοίνωση του:
«Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
Ήταν καλοκαίρι του 2015 όταν η Φώφη Γεννηματά μου ανέθεσε το ρόλο του εκπροσώπου τύπου, μια επιλογή γεμάτη ρίσκο, σε μια πολυ δύσκολη συγκυρία.
Έξι χρόνια μετά, ήμασταν έτοιμοι για μια μεγάλη πολιτική μαχη, όπου ο σταθεροποιητικος ρόλος της Προέδρου, εγγύηση της ενότητας και της προοπτικής της παράταξης, με πολιτική ταυτότητα και αυτόνομη, πρωταγωιστικη πορεία ήταν το επίκεντρο της συζήτησης.
Για χιλιάδες ανθρώπους σε ολη την χώρα, όπως και για μένα, οι τελευταίες εξελίξεις ήταν ένα σοκ, που διαπέρασε τους πάντες και τα πάντα.
Επικοινώνησα με την πρόεδρο και της ανακοίνωσα την απόφαση μου να παραιτηθώ απο τον ρόλο που μου έχει αναθέσει.
Θελω να ευχαριστήσω, με τρόπο που δεν μπορεί να γραφτεί, την Πρόεδρο για την επιλογή και τη στήριξη της.
Άνοιξε δρόμους απέναντι στον ηλικιακό ρατσισμό της νεότητας.
Θελω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες ανθρώπους που συνάντησα σε αυτη την πορεία και με καλοδέχτηκαν, τους φίλους και συντρόφους που αντάλλαξα μια κουβέντα ή πολλές, πάντα στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας για την ανασυγκρότηση του χώρου, με ήθος και αξιοπρέπεια.
Θέλω να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους για τη συνεργασία και τον τρόπο που αντιμετώπισαν εναν "πρωτάρη" στον κόσμο τους.
Θέλω να ευχαριστήσω πολύ, όλους τους συνεργάτες στα γραφεία, στις εκδηλώσεις, στα συνεδρια, τους φίλους μου στην ασφαλεια του κτιρίου.
Θελω να ζητήσω συγγνώμη απο όποιους στενοχώρησα, ενόχλησα ή δεν προλαβα να σηκώσω το τηλέφωνο.
Δεν ήταν στις προθέσεις μου.
Σε λίγη ώρα θα στείλω επιστολή, στην αρμόδια επιτροπή, με την υποψηφιότητα μου για τη θέση του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.
Τα όνειρα μας είναι πιο ισχυρά από τις αναμνήσεις μας.
Ειδικά της δικής μου γενιάς.
Αλλά και τα δυο μαζί, ως ένα ισχυρό μείγμα, μας δένουν, μας μαθαίνουν και μας εξελίσσουν.
To ραντεβού με την ιστορία συνεχίζεται και αναμένεται πιο ανατρεπτικό παρά ποτέ.
Για να γίνει αυτό όμως πράξη πρέπει να υπερβούμε τον εαυτό μας.
Ό,τι μέχρι χθες θεωρούσαμε δεδομένο και κατοχυρωμένο, αλλάζει.
Πρέπει να φύγουμε μπροστά και αυτό θα κάνουμε.
Το μέλλον του κινήματός μας πρέπει να είναι ένα μέλλον συμπεριληπτικό, ενωτικό, εξωστρεφές και νικηφόρο.
Είναι στο χέρι μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης