Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας για αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ: Δίνουμε βάσεις, παίρνουμε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

Κουτσούμπας για αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ: Δίνουμε βάσεις, παίρνουμε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα
Η ελληνοαμερικανική συμφωνία δεν είναι αμυντική, αλλά επιθετική υποστήριξε ο γ.γ. του ΚΚΕ
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ δεν αφορά την υπεράσπιση της πατρίδας διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος υπογράμμισε πως η Ουάσινγκτον δεν λέει τίποτα συγκεκριμένο για τις αξιώσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.
«Δίνουμε βάσεις και παίρνουμε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα από τις οποίες έχουμε χορτάσει» ανέφερε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε λόγο για συμφωνία που δεν είναι αμυντική, αλλά επιθετική και που δεν αφορά την υπεράσπιση της πατρίδας, αλλά τη συμμετοχή της σε επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ που έχουν στόχο τη Ρωσία και την Κίνα.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας δεν έχουν καμιά δουλειά στο Σαχέλ και στα Στενά του Ορμούζ» είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν λένε τίποτα συγκεκριμένο για τις αξιώσεις της Άγκυρας σε βάρος της Ελλάδας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
«Το συμφέρον της Ελλάδας είναι να είναι με το μέρος των συμφερόντων του λαού και των άλλων λαών» υπογράμμισε ο κ.Κουτσούμπας.

Επείγουν έργα θωράκισης

Αναφερόμενος στην κακοκαιρία και στις πλημμύρες, επεσήμανε πως έχουν επείγοντα χαρακτήρα τα έργα θωράκισης από τα φυσικά φαινόμενα.
«Η πυροπροστασία, η δασοπροστασία, τα αντιπλημμυρικά, τα αντισεισμικά έργα είναι περισσότερο από φανερό ότι αποκτούν επείγοντα χαρακτήρα.
Θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας τις επόμενες ημέρες σε εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας.
Υπάρχει ουσιαστικά παντελής έλλειψη έως ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων.
Αυτό φαίνεται συνέχεια, θεωρούνται μη επιλέξιμα έργα και από τις κυβερνήσεις, όχι μόνο τη σημερινή αλλά από όλες τις προηγούμενες, από την ίδια την ΕΕ που δίνει κατευθύνσεις στα υπουργεία των κρατών μελών.
Θεωρούνται μη επιλέξιμα γιατί δεν έχουν υψηλή κερδοφορία για τις εταιρείες» υποστήριξε ο κ.Κουτσούμπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης