Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Ράβει και ξηλώνει», παραμένοντας σε συσσώρευση διαρκείας

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Ράβει και ξηλώνει», παραμένοντας σε συσσώρευση διαρκείας
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μία μέρα πάνω άντε δύο, και μετά κάτω. Ό,τι χτίζει το γκρεμίζει, ό,τι ράβει το ξηλώνει. Έτσι αυτή η πολύμηνη συσσώρευση δείχνει να μην έχει τέλος. Το προς τα που θα πάει όταν τη σπάσει θα εξαρτηθεί από το τι θα συμβαίνει εκείνη την εποχή στο εσωτερικό. Από το εσωτερικό, έχουμε δει πολλά νέα χωρίς να αντιδρά, άρα θεωρούμε πως από το εξωτερικό θα έρθει η διάσπαση.

Με πτώση σήμερα, προερχόμενη από Jumbo, τράπεζες, ΟΤΕ και Ελλάκτωρ. Κράτησε η Coca Cola και σήμερα τους δείκτες και ανοδική ήταν η ΔΕΗ και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ. Δεν ενθουσίασε η πορεία της αγοράς ούτε σήμερα. Στις 884,11 μονάδες και στο -0,73% με χαμηλό καθαρό τζίρο 37,5 εκατ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Από νωρίς άρχισε να υποχωρεί και μάλιστα σημαντικά. Έτσι από τη μία βλέπουμε πως τέλειωσε η εντολή αγοράς των «εφοπλιστών» ή δεν είναι πλέον τόσο επιθετική (γιατί μαθαίνουμε πως θέλουν να συνεχίσουν τις αγορές) και από την άλλη πάλι δεν έγινε τεχνικά η ανοδική διάσπαση. Άρα η συσσώρευση συνεχίζεται. Κάποιοι που πούλησαν χθες στα ψηλά, αγόρασαν πίσω τις μετοχές με σημαντικό κέρδος από το trading.

Μεγάλος ο όγκος και πάλι αφού ξεπέρασε το 1 εκατ. τεμάχια και τελικά η μετοχή έκλεισε στα 1,39 ευρώ και στο -10,32% με αποτίμηση 484 εκατ. ευρώ. Είχε μείνει υπόλοιπο για εκποίηση 160 χιλ. τεμάχια. Λογικά δεν έγιναν όλα. Δηλαδή πήραν τόσα εκατομμύρια χθες στα 1,55 ευρώ και άφησαν μερικές χιλιάδες στα 1,39 ευρώ; Έχει μείνει υπόλοιπο 34 χιλ. μετοχών προς εκποίηση. 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μέρες τώρα υπήρχαν πωλητές στο ΣΜΕ της Alpha Bank και δεν μπορούσε να σπάσει τα 1,14 ευρώ. Και σήμερα συνεχίστηκαν οι μεγάλες εντολές χαμηλότερα. Νομίζουμε πως έτσι εξηγείται και η πορεία της μετοχής. Υποχώρησε σήμερα κατά 2,26% και έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στα 1,08 ευρώ. Ο όγκος στα 4 εκατ. τεμάχια στη spot και 5.800 ΣΜΕ στα παράγωγα. Με σημαντικές απώλειες 2,73% έκλεισε και η Εθνική. Μικρότερες οι απώλειες για τις άλλες δύο συστημικές.

JUMBO: Οι ανησυχίες αναφορικά με τα αποθέματα και την ομαλή τροφοδοσία των καταστημάτων με εμπορεύματα συνεχίζουν να πιέζουν τη μετοχή. Έτσι γύρισε αρκετά χαμηλότερα από τα 14 ευρώ. Μάλιστα δεν μπόρεσε στις προηγούμενες μέρες να υπερβεί τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών. Επομένως δεν έχουμε βελτίωση της τεχνικής εικόνας. Στα 13,51 ευρώ και στο -3,15% με υψηλό όγκο 365 χιλ. τεμάχια (110 χιλ. τεμάχια σε πακέτο).

ΑΔΜΗΕ: Καλά ξεκίνησε αλλά βγήκαν μεγάλες πωλήσεις. Έτσι ενώ έγραψε υψηλό στα 2,58 ευρώ, οι πωλητές την πήγαν χαμηλότερα και τελικά έκλεισε στα 2,49 ευρώ και στο -1% με όγκο 411 χιλ. τεμάχια.

ΕΧΑΕ: Καλή η εικόνα της σήμερα αλλά και εδώ βλέπουμε πωλήσεις. Θέλει καλύτερους αγοραστές για να πάει προς τα 4 ευρώ. Στα 3,70 ευρώ και στο +1,37%.

ΑΝΕΚ: Τα σενάρια για συγχώνευση βοηθούν τη μετοχή. Περισσότερο βέβαια βοηθάει το γεγονός ότι η τιμή της μετοχής είναι χαμηλή. Στα 0,0780 ευρώ και στο +9,09% με τζίρο 809 ευρώ.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Με όγκο 86 χιλ. τεμάχια και άνοδο 4%. Η αποχώρηση του μετόχου γίνεται πάντως χωρίς να «πληγώνεται» η μετοχή. Αντιθέτως, πουλάει και ανεβαίνει. Θετική αυτή η εξέλιξη και δεν τη βλέπουμε συχνά.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Λογικά θα έπρεπε να είχαμε απόφαση για έξοδο από την επιτήρηση. Έχει περάσει σημαντικό χρονικό διάστημα. Ως εξήγηση ίσως να είναι να έχει γίνει καθυστερημένα το αίτημα εξόδου ή να έγινε και να απορρίφθηκε. Έχουμε ζητήσει ενημέρωση από τα αρμόδια όργανα.

LAVIPHARM (απάντηση): Είχατε εντοπίσει την ύπαρξη πωλητή μερικές μέρες πριν. Επομένως προφανώς τώρα αυτά τα κομμάτια βγαίνουν χαμηλότερα αφού δεν υπήρξε αγοραστής στην τιμή που είχαν μπει. Συνηθισμένη τακτική, όταν αυτοί που «κοιτάνε» τη μετοχή βλέπουν πωλητή. Βγαίνουν χαμηλότερα να τα πάρουν. Δεν νομίζουμε με αυτά που βλέπουμε να είναι κάτι άλλο. Στο -4,49% και στα 0,41 ευρώ με όγκο 68 χιλ. τεμάχια και ανεκτέλεστο στους πωλητές 28 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 21 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης