Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ENTSOG: Ενδεχόμενη ανάγκη για αύξηση των εισαγωγών φυσικού αερίου κατα 5-10% τον επερχόμενο χειμώνα

tags :
ENTSOG: Ενδεχόμενη ανάγκη για αύξηση των εισαγωγών φυσικού αερίου κατα 5-10% τον επερχόμενο χειμώνα

Όλα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, ενώ ο κίνδυνος διακοπών στην παροχή φυσικού αερίου είναι ορατός.

Σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου 2021/2022 διαπιστώνει η ετήσια έκθεση Winter Supply Outlook που δημοσίευσε ο ENTSOG χθες στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με την έκθεση σε περίπτωση ψυχρού χειμώνα, το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο αποθήκευσης σε συνδυασμό με τη μείωση της ευρωπαϊκής παραγωγής φυσικού αερίου θα απαιτούσε αύξηση των εισαγωγών κατά περίπου 5% έως 10% υψηλότερα από τον μέγιστο όγκο των τελευταίων ετών.
Η έκθεση του ευρωπαϊκού φορέα των διαχειριστών των εθνικών συστημάτων φυσικού αερίου προαναγγέλλει ένα δύσκολο χειμώνα για την Ευρώπη που όλα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, ενώ ο κίνδυνος διακοπών στην παροχή φυσικού αερίου είναι ορατός.
Ο ENTSOG έχει αξιολογήσει την ικανότητα του ευρωπαϊκού συστήματος φυσικού αερίου να αντιμετωπίσει τόσο έναν φυσιολογικό όσο, και έναν ιδιαιτέρως βαρύ χειμώνα με υψηλή ζήτηση, που θα διαρκέσει έως και δυο εβδομάδες σε συνδυασμό με διαταραχές της κύριας οδού εφοδιασμού.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης