Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αγορά έκπληξη 2,4 εκατ μετοχών του Ελλάκτωρ από τους Μπάκο - Καϋμενάκη, κατέχουν το 30% και συνεχίζουν...

Αγορά έκπληξη 2,4 εκατ μετοχών του Ελλάκτωρ από τους Μπάκο - Καϋμενάκη, κατέχουν το 30% και συνεχίζουν...
Με βάση πληροφορίες στόχος είναι οι εφοπλιστές να φθάσουν στο 33% όπου εκεί θα αποκαλύψουν τα πραγματικά τους σχέδια.
Σχετικά Άρθρα
Ποσοστό της τάξης του 0,6% ή 2,4 εκατ μετοχές αγόρασε εταιρία συμφερόντων των εφοπλιστών Μπάκου και Καυμενάκη στον Ελλάκτωρ και πλέον κατέχουν το 30% του Ελλάκτωρ ή ποσοστό οριακά υψηλότερο της Reggeborgh.
Να σημειωθεί ότι η Reggeborgh κατέχει το 29,8% και οι εφοπλιστές μετά τις νέες αγορές έχουν προσεγγίσει το 30% του Ελλάκτωρ.

Ως γνωστό στις 12 Οκτωβρίου 2021 εκποιήθηκαν 1,1 εκατ μετοχές από την PQH που προέρχονταν από την bad bank Αγροτική τράπεζα που με την σιερά της της είχε αποκτήσει από την εταιρία Αττικές Κατασκευές.
Η εταιρία Kiloman των εφοπλιστών Μπάκου και Καυμενάκη όχι μόνο αγόρασαν τα 1,1 εκατ μετοχές που εκποιήθηκαν αλλά προέβησαν και σε πρόσθετες αγορές αποκτώντας συνολικά 2,4 εκατ μετοχές ή το 0,6% των μετοχών του Ελλάκτωρ που διαθέτει 348 εκατ μετοχές. 
Πλέον οι εφοπλιστές κατέχουν ποσοστό παραπλήσιο με την Reggebogh ίσως και να την ξεπερνούν.
Λόγω της εκποίησης και της αγοράστικής παρέμβασης των εφοπλιστών η μετοχή του Ελλάκτωρ έκλεισε με κέρδη 16,54% στα 1,55 ευρώ με την συνολική κεφαλαιοποίηση στα 539 εκατ ευρώ.

Το σημαντικότερο στοιχείο όλων είναι ότι οι εφοπλιστές θα συνεχίσουν τις αγορές καθώς αποφάσισαν να πάρουν σοβαρές πρωτοβουλίες άπαξ και η πλευρά της Reggeborgh έχει καταστρατηγίσει την εταιρική διακυβέρνηση, αδιαφορώντας για ένα μέτοχο που ελέγχει το 30% του Ελλάκτωρ.

Με βάση πληροφορίες στόχος είναι οι εφοπλιστές να φθάσουν στο 33% όπου εκεί θα αποκαλύψουν τα πραγματικά τους σχέδια... τα οποία για όσους γνωρίζουν τα χρηματιστηριακά δρώμενα δεν είναι και πολλά... 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης