Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Δεν υπάρχει εναλλακτική - Αγοράστε μετοχές στην πτώση, οι 5 καταλύτες

Barclays: Δεν υπάρχει εναλλακτική - Αγοράστε μετοχές στην πτώση, οι 5 καταλύτες
Σύμφωνα με την Barclays, οι μετοχές είναι η μόνη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που παράγουν θετικές πραγματικές αποδόσεις
Με τους φόβους για τον πληθωρισμό να επιμένουν και τον οικονομικό κύκλο να δείχνει ότι ωριμάζει, η Barclays βλέπει μια περίοδο υψηλότερης μεταβλητότητας και χαμηλότερων αποδόσεων για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Ωστόσο, οι αναλυτές της εξακολουθούν να βρίσκουν τις μετοχές πιο ελκυστικές από τα ομόλογα και συστήνουν στους επενδυτές να αναζητήσουν τις ευκαιρίες μετά την πτώση.

Αγοράστε στην πτώση

Στην επικαιροποιημένη στρατηγική του Οκτωβρίου, οι αναλυτές της Barclays, προειδοποίησαν ότι ο πληθωρισμός είναι σταθερά υψηλός, ο οικονομικός κύκλος ωριμάζει, οι δείκτες "τιμή προς κέρδη" είναι υψηλοί και η αύξηση των κερδών ανά μετοχή έχει χαρακτηριστεί ως μέτρια.
Την ίδια ώρα, οι κεντρικές τράπεζες γίνονται όλο και περισσότερο επιφυλακτικές.
Ωστόσο, η Barclays διατηρεί μια θετική στάση για τις μετοχές, υποστηρίζοντας ότι η αρχή TINA (there is no alternative - δεν υπάρχει εναλλακτική λύση) εξακολουθεί να επικρατεί, με τις εισροές κεφαλαίων να έχουν επιβραδυνθεί τον τελευταίο καιρό.
Με τους δείκτες τιμή προς κέρδη να έχουν συμπιεστεί, η τράπεζα αναμένει ότι οι μελλοντικές αποδόσεις μπορεί να είναι χαμηλότερες, αλλά και πάλι θετικές.
«Καθώς αυξάνονται τα ασφάλιστρα κινδύνου, οι προσαρμοσμένες στον κίνδυνο αποδόσεις θα είναι χαμηλότερες.
Ωστόσο, εξακολουθούμε να βρίσκουμε τις μετοχές πιο ελκυστικές από τα ομόλογα και πιστεύουμε ότι πρέπει οι επενδυτές να βρουν τις ευκαιρίες», αναφέρει η Barclays.

Δεν θα μείνει η οικονομία στάσιμη

Παρόλο που η ανάπτυξη επιβραδύνεται και ο πληθωρισμός αυξάνεται, η Barclays δεν προβλέπει σενάριο «στασιμότητας», καθώς η ζήτηση παραμένει ισχυρή και οι οικονομικές συνθήκες χαλαρές.
Εν τω μεταξύ, ο συσχετισμός μεταξύ των ομολόγων και των μετοχών είναι υψηλός, αλλά η Barclays υποστήριξε ότι τα ομόλογα φαίνονται πιο αποσυνδεδεμένα από τα θεμελιώδη και ως εκ τούτου θα είναι πιο ευάλωτα στον πληθωρισμό και τον κίνδυνο πολιτικής.
Οι βασικοί κίνδυνοι το τέταρτο τρίμηνο του 2021 περιλαμβάνουν την κρίση ισχύος στην Ευρώπη, τα προβλήματα με τον Covid-19, την οικονομική αβεβαιότητα της Κίνας και το ανώτατο όριο του χρέους στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την Barclays, οι μετοχές είναι η μόνη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που παράγουν θετικές πραγματικές αποδόσεις και τείνουν να αποδίδουν καλά σε υψηλότερο καθεστώς πληθωρισμού.

Που να εστιάσουν οι επενδυτές

Η Barclays δηλώνει overweight στις αγορές της Γερμανίας και της Ιταλίας, με τις οικονομίες να ανοίγουν ξανά, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει χαλαρή και οι επιχορηγήσεις της ΕΕ να εκταμιεύονται τώρα.
«Η Ιταλία φαίνεται φθηνή και έχει ισχυρότερη δυναμική EPS από την Ισπανία.
Είμαστε θετικοί για τις τράπεζες, οι οποίες έχουν πολύ μεγαλύτερο όριο αγοράς στην περιφέρεια από τον πυρήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Barclays.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης