Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρουμανία - κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας ανεμβολίαστων τα Σαββατοκύριακα

Ρουμανία - κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας ανεμβολίαστων τα Σαββατοκύριακα

Μασκες παντού, περιλαμβάνουν τα νέα περιοριστικά μέτρα καθώς οι μολύνσεις καλπάζουν - Μόλις 1/3 των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα, περιλαμβανομένης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, καθώς παρατηρείται άνοδος των κρουσμάτων της covid-19.

Ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρουμανία έφτασε τις 12.032  καταγράφοντας νέο ρεκόρ, με τις μονάδες εντατικής θεραπείας σε όλη της χώρα να γεμίζουν.
Η Ρουμανία έχει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων κατά της covid-19 στην ΕΕ.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πλέον οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές τόσο στους εξωτερικούς όσο και τους εσωτερικούς χώρους στις περιοχές της χώρας όπου καταγράφονται περισσότερα από 6 κρούσματα covid-19 ανά 1.000 κατοίκους.
Τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και άλλοι εσωτερικοί χώροι θα λειτουργούν στο μισό της χωρητικότητάς τους, ενώ η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως ή έχουν ήδη αναρρώσει από covid-19.
Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι θα υπόκεινται σε απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα.
Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά ανεξαρτήτως αριθμού κρουσμάτων στην κοινότητα, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που θα εντοπιστούν μολύνσεις covid-19 σε κάποιες τάξεις. Το προσωπικό των σχολείων και οι μαθητές υποβάλλονται εξάλλου τακτικά σε διαγνωστικά τεστ.
Μόλις το ένα τρίτο των ενηλίκων στη Ρουμανία έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της covid-19 λόγω δυσπιστίας προς τους θεσμούς και εκστρατειών παραπληροφόρησης για τα εμβόλια.
Περίπου το 40% των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών έχει ανοσοποιηθεί.
Η χώρα άρχισε να προσφέρει τρίτη δόση εμβολίου κατά της covid-19 την Τρίτη, την οποία συνιστά για τους υγειονομικούς και τα άτομα υψηλού κινδύνου, αν και μπορεί να εμβολιαστεί και όποιος έκανε δεύτερη δόση περισσότερους από έξι μήνες νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης