Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση, ακολουθεί τις ξένες αγορές – Η ΔΕΗ στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση, ακολουθεί τις ξένες αγορές – Η ΔΕΗ στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με αξιόλογη άνοδο άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης. Ακολουθεί στο ξεκίνημα και η δική μας αγορά με τη ΔΕΗ να βγάζει αντίδραση μετά από 9 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Αντίδραση και από Μυτιληναίο και με ηπιότερη άνοδο κινούνται οι τραπεζικές μετοχές. Ζητούμενο βέβαια να κρατήσει την κίνηση. Ο τζίρος σχετικά καλός στα πρώτα λεπτά.

ΔΕΗ: Στα 8,30 ευρώ περίπου η μετοχή στα πρώτα λεπτά με άνοδο 4% και καλό όγκο άνω των 200 χιλ. τεμαχίων. Πρώτη αντίδραση μετά από μέρες, αλλά αναμένουμε μεταβλητότητα καθώς η τιμή της αύξησης παραμένει άγνωστη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Χρειάζεται η αγορά τη βοήθειά τους. Η Alpha Bank έχει την καλύτερη εικόνα στα πρώτα λεπτά. Ακολουθεί η Πειραιώς και με μικρότερη άνοδο οι άλλες δύο συστημικές.

ΕΧΑΕ: Η απαξίωση της μετοχής συνεχίζεται. Γίνονται και τόσες μεγάλες αυξήσεις χωρίς να περνάνε ουσιαστικά από το ΧΑ. Στα 3,65 ευρώ.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Έχει υποχωρήσει προς τα 9 ευρώ και σήμερα υποχωρεί περίπου 1%. Στα 9,08 ευρώ. Βγήκαν αγορές από insiders.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Εξακολουθούν να δημοσιεύονται πολύ καλά αποτελέσματα και από τις μικρομεσαίες του ΧΑ. Ακόμα και εταιρείες που είχαν εκφράσει ανησυχίες για την πορεία του πρώτου εξαμήνου, τα αποτελέσματά τους είναι ικανοποιητικά. Δημοσιεύουμε και ένα πίνακα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα που έχουμε μαζέψει. 

REVOIL: Συνεχίζεται η ισχυροποίηση της εταιρείας και η μείωση του δανεισμού. Καλά πήγε το εξάμηνο και είχε μείωση δανεισμού ενώ η εισηγμένη σημειώνει πως στο τρίτο τρίμηνο προχώρησε σε μεγαλύτερη εξόφληση δανείων. Έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια.

Και μπορεί οι πωλήσεις να μειώθηκαν λίγο, αλλά τα EBITDA ενισχύθηκαν όπως και τα καθαρά κέρδη. Τα καθαρά ανήλθαν στα 1,82 εκατ. ευρώ από 1,79 εκατ. ευρώ και σημειώνουμε πως πέρυσι είχε όφελος από το φορολογία. Περιμένουμε λόγω τουρισμού ισχυρό τρίτο τρίμηνο, το οποίο θα δείξει πως η αποτίμηση των 30 εκατ. ευρώ είναι χαμηλή σε σύγκριση με τα κέρδη.

ΑΚΡΙΤΑΣ: Μεγάλη η αύξηση του τζίρου και των EBITDA αλλά για λίγο δεν μπόρεσε να περάσει στα κέρδη. Μικρές ζημιές 88 χιλ. ευρώ από 1,65 εκατ. ευρώ. Αρνητικά τα ίδια κεφάλαια και στα 40,7 εκατ. ευρώ ο καθαρός δανεισμός.

AS COMPANY: Έχει επενδύσει σε ομόλογα εξωτερικού, ομόλογα εσωτερικού, μετοχές του ΧΑ και αμοιβαία κεφάλαια εξωτερικού. Συνολικά 11 εκατ. ευρώ από τα ταμειακά της διαθέσιμα. Παρά τις δυσκολίες οι πωλήσεις μειώθηκαν οριακά, ενώ έβγαλε κέρδη από τις επενδύσεις και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στις 953 χιλ. ευρώ από 352 χιλ. ευρώ. Δε χρωστάει στις τράπεζες και έχει καθαρό ταμείο 17,1 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 31,2 εκατ. ευρώ.

ΤΡ.ΑΤΤΙΚΗΣ: Σε αναστολή από σήμερα προκειμένου να γίνει το reverse split. Στις 30/9 θα επιστρέψει με τιμή 4,8 ευρώ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Συνεχίζει ανοδικά και μάλιστα ενισχύεται άνω του 6% με υψηλό όγκο 44 χιλ. τεμαχίων. Τα κέρδη μεγάλα από την αρχή του έτους και κάποιοι επιλέγουν να τα πάρουν. Στα 2,55 ευρώ η μετοχή. Υπενθυμίζεται πως έβγαλε εκπληκτικά κέρδη που δίνουν μονοψήφιο p/e στο εξάμηνο!

ΕΛΛΑΔΟΣ: Με μικρό όγκο στο +5,31% και πήγε σε δημοπρασία καθώς κατέβηκαν χαμηλότερα οι πωλητές.

ATTICA GROUP: Στα 1,10 ευρώ και στο -4,35%. Διορθώνει μετά το πέρασμα πάνω από τα 1,20 ευρώ, άρα δε κάνει και τη διάσπαση για να δει υψηλότερα.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Έσπασε και αυτή για υψηλότερα. Στα 0,57 ευρώ και στο +5,5%.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΠΡΩΤΟΥ_ΤΡΙΜΗΝΟΥ.jpg
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης