Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας τον Οκτώβριο – Συναγερμός και για την Αττική

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας τον Οκτώβριο – Συναγερμός και για την Αττική
Σύμφωνα με τα μοντέλα, θα έχουμε 3.000-3.500 κρούσματα ημερησίως σημειώνει ο καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών
Σχετικά Άρθρα

Αύξηση καταγράφεται στο ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής σύμφωνα με τον καθηγητή αναλυτικής χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκο Θωμαΐδη.
Η αύξηση αυτή θα αποτυπώνεται στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα και μάλιστα, θα είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.
Εκτίμησε, επίσης, ότι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα φτάσουμε στην κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τα μοντέλα, θα έχουμε 3.000-3.500 κρούσματα ημερησίως.
Ο κ. Θωμαΐδης, τέλος, ανέφερε πως «αν είχαμε φτάσει το 80-85% των πλήρως εμβολιασμένων, θα είχαμε λιγότερα και από τα μισά» κρούσματα.

Διακυμάνσεις στη Θεσσαλονίκη

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το ΑΠΘ, παρατηρούνται διακυμάνσεις στη συγκέντρωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά απόβλητα.
Συγκεκριμένα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Τετάρτης 22/09 και της Πέμπτης 23/09 είναι:

  • Σταθερή (-2%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων της Δευτέρας 20/09 και της Τρίτης 21/09.
  • Οριακά αυξημένη (11%) σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Τετάρτης 15/09 και Πέμπτης 16/09.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης