Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για συγκάλυψη των ανεπιθύμητων παρενεργειών από τα εμβόλια Covid - Δεν καταγράφονται στο VAERS

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για συγκάλυψη των ανεπιθύμητων παρενεργειών από τα εμβόλια Covid - Δεν καταγράφονται στο VAERS
Μεγάλες αντιδράσεις για τις τακτικές εξαναγκασμού εμβολιασμών στο υγειονομικό προσωπικό
Σχετικά Άρθρα
Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τις ανεπιθύμητες παρενέργειες από τα εμβόλια έναντι της Covid 19, οι οποίες μάλιστα δεν φαίνεται να καταγράφονται στο σύστημα VAERS, το σύστημα αναφοράς που διαχειρίζονται υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ.
Τελευταία καταγγελία ήρθε από μια εγγεγραμμένη νοσοκόμα στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS), η οποία εμφανίστηκε στο Project Veritas με ισχυρισμούς ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση καλύπτει τις αναφορές για δυσμενείς παρενέργειες από τα εμβόλια Covid-19.
Επίσης, η Jodi O'Malley, μία υπάλληλος της HHS στην Αριζόνα κατέγραψε κρυφά συνομιλίες με συναδέλφους που συζητούσαν πολλά περιστατικά ανεπιθύμητων ενεργειών σε άτομα που είχαν λάβει το εμβόλιο για τον Covid -19.
Αυτές τις συνομιλίες τις κατέθεσε στην ερευνητική δημοσιογραφική μη κερδοσκοπική οργάνωση Project Veritas μετά το θάνατο του συναδέλφου της λίγο μετά την «εξαναγκαστική» της λήψη του εμβολίου.
Η O'Malley είπε ότι ο συνεργάτης της πέθανε στις 28 Αυγούστου, λίγο αφότου "εξαναγκάστηκε" να πάρει την πρώτη της δόση του εμβολίου Covid-19 ενάντια στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.
Δεν είναι σαφές όμως ποιο εμβόλιο έλαβε.

Είχε έρθει σε επαφή με την Covid, αλλά δεν είχε μολυνθεί

«Αυτό που με ώθησε να το κάνω ήταν ενώ ο συνάδελφος πέρασε όλη αυτή την πανδημία δουλεύοντας στη μονάδα εντατικής θεραπείας, η οποία ήταν σχεδόν μια μονάδα Covid, δεν έπαθε ποτέ τίποτα», είπε η O'Malley.
«Δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων και αναγκάστηκε να το κάνει.
Η O'Malley κατέγραψε κρυφά συνομιλίες με το προσωπικό του νοσοκομείου που απηχούσε τις ανησυχίες της ότι οι αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών δεν υποβάλλονται με συνέπεια στο σύστημα αναφοράς VAERS, ένα παθητικό σύστημα αναφοράς που διαχειρίζονται οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ.
Μιλώντας με τη Δρ Maria Gonzales, γιατρό στο HHS, η O'Malley εξέφρασε τις ανησυχίες ότι ένας άνδρας στα 30 του χρόνια αντιμετώπιζε συμπτώματα συμβατά με μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) νωρίτερα φέτος ανέφερε υψηλότερα από τα αναμενόμενα ποσοστά μυοκαρδίτιδας στους εμβολιασμένους νέους.
Η περίπτωσή του είναι μία από τις τουλάχιστον «δεκάδες» που δεν υποβλήθηκαν στο VAERS, είπε η νοσοκόμα.

Συνεχίζονται οι καταγγελίες

Μια άλλη εγγεγραμμένη νοσοκόμα στην ίδια ομοσπονδιακή κυβερνητική πλατφόρμα, η Denna Paris, είπε εν τω μεταξύ στο Project Veritas ότι «κανείς» δεν γράφει τις εκθέσεις VAERS «επειδή χρειάζεται πάνω από μισή ώρα για να τις συντάξει», σημειώνοντας ότι έχει δει πολλούς ανθρώπους να αντιμετωπίζουν παρενέργειες από τα εμβόλια Covid-19.
Το εμβόλιο «δεν κάνει αυτό που είχε σκοπό», υποστήριξε η O'Malley, προσθέτοντας: «Εάν εμείς δεν συλλέγουμε δεδομένα και δεν τα αναφέρουμε, τότε πώς θα πούμε ότι αυτό είναι ασφαλές και εγκεκριμένο για χρήση;» αναρωτήθηκε.
Η O'Malley πρόσθεσε ότι δεν φοβάται να κάνει τις καταγγελίες «επειδή η πίστη της βρίσκεται στον Θεό και όχι στον άνθρωπο...».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης