Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μετά τα φώτα της ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός επιστρέφει στην σκληρή πραγματικότητα – 4 μεγάλα ρήγματα με την κοινωνία

Μετά τα φώτα της ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός επιστρέφει στην σκληρή πραγματικότητα – 4 μεγάλα ρήγματα με την κοινωνία
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατανοεί ότι έρχεται αντιμέτωπος με μία πραγματικότητα, αμείλικτη που δεν μπορεί να σταθμιστεί εύκολα
Σχετικά Άρθρα

Στο Μαξίμου, παρόλο που όλοι μιλούν για μία πετυχημένη παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, βρίσκονται σε μεγάλη ανησυχία καθώς οι δύσκολες μέρες του φθινοπώρου έρχονται.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατανοεί ότι έρχεται αντιμέτωπος με μία πραγματικότητα, αμείλικτη που δεν μπορεί να σταθμιστεί εύκολα.
Ας δούμε τι φοβάται το Μέγαρο Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός:

Έρχονται σκληρά πρόστιμα και οι περιορισμοί θα δημιουργήσουν ρήγματα

Μπορεί η κυβέρνηση να έκανε πίσω στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε μία σειρά από επαγγέλματα, ωστόσο το Μαξίμου έχει πάρει απόφαση να προχωρήσουν σκληρά σε πρόστιμα και κυρώσεις σε όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν προχωρούν σε rapid test.
Οι πληροφορίες μας είναι ότι θα δίνονται 2 προειδοποιητικά πρόστιμα για κάθε εβδομάδα μη συμμόρφωσης και εάν δεν συμμορφώνεται ο εργαζόμενος τότε ο εργοδότης θα τον βγάζει σε αναστολή, χωρίς να υποχρεούται να του πληρώνει μισθό και ασφαλιστικές εισφορές.
Για το δημόσιο υπάλληλο, μη εμβολιασμένο, η υποχρέωση θα είναι ένα rapid test την εβδομάδα- το οποίο θα κοστίζει 10 ευρώ- και εάν δεν συμμορφώνεται τότε όχι μόνο θα του βεβαιώνεται πρόστιμο αλλά θα εισπράτεται μέσω της μισθοδοσίας του όπου θα του παρακρατείται από το μισθό το ύψος του προστίμου.
Για τον ιδιωτικό εργαζόμενο μη εμβολιασμένο που θα δουλεύει σε τουρισμό, εστίαση, θέατρα, σινεμά, παραγωγές, ιδιωτική εκπαίδευση θα έχει πρέπει να κάνει 2 rapid test και εάν δεν συμορφώνεται, θα του καταλογίζει πρόστιμα η ΑΑΔΕ και εάν δεν συμμορφωθεί τότε, θα γίνεται αναστολή της σύμβασής του

Το 4ο κύμα θα φέρει κρούσματα, θανάτους και νέα φθορά

Το φθινόπωρο θα είναι σκληρό για την ελληνική κοινωνία όσον αφορά τον κορωνοιό.
Ήδη μαθηματικά μοντέλα που αναπτύσσουν διάφοροι επιστήμονες κάνουν λόγο ακόμα και για 50.000 νέα κρούσματα μέσα στα σχολεία.
Η εξίσωση θα είναι πολύ δύσκολη καθώς οι γονείς θα αναγκαστούν να θέσουν πάλι τα παιδιά τους σε κατάσταση τηλεκπαίδευσης ή να διακινδυνεύσουν να κολλήσουν τα παιδιά τους και πολύ πιθανό και αυτοί χωρίς να μπορούν να δικαιολογήσουν τις απουσίες των μαθητών.
Στο γενικό πληθυσμό, οι εμβολιασμοί έχουν ατονήσει όπως και τα μέτρα αυτοπροστασίας.
Και όταν κρυώσει ο καιρός, θα υπάρχει ευκολότερη μετάδοση του ιού.
Όλα αυτά φέρνουν επιστημονικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ακόμα και για 7.000 κρούσματα μέσα στο χειμώνα και εκατοντάδες θανάτους. Όλα αυτά θα πλήξουν την κυβέρνηση και θα τροφοδοτήσουν γκρίνια και φθορά.

Το μέτωπο με τη νεολαία δεν θα κλείσει με αυτά τα μέτρα

Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά ότι οι παροχές για τους νέους είναι πρόσκαιρες και όχι ουσιαστικές. Απλά χαϊδεύουν αυτιά και μάλιστα η προσφορά των data είναι για όσους νέους εμβολιαστούν.
Το μέτωπο με τους νέους και τους φοιτητές δεν μπορεί να κλείσει.
Αντιθέτως θα ανοίξει.
Μπορεί να μην προχώρησε το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά η εμμονή της κυβέρνησης στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και στις αδικίες που αφήνει, θα έχει κόστος.
Το παραδέχτηκε από βήματος της ΔΕΘ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Θέλει να οδηγήσει πάσει θυσία νέο πληθυσμό στην τεχνική εκπαίδευση μέσω Δημόσιων ΙΕΚ, παρέχοντάς τους και φοιτητικό-στεγαστικό επίδομα και όσους μένουν απέξω από τα πανεπιστήμια, να οδηγούνται σε κολλέγια εντός Ελλάδος με πτυχία επί πληρωμή που έχουν την ίδια επαγγελματική ισοδυναμία με τα δημόσια πλέον.
Αυτή η κίνηση θα φέρει πληθυσμό νέων απέναντι στον Κ.Μητσοτάκη. Και παράλληλα, το 60% ηλικιών 18-29 περίπου που δεν έχει εμβολιαστεί, δεν πρόκειται να δεχτεί τους περιορισμούς για τους μη εμβολιασμένους. Και πάλι καλά που η κυβέρνηση πήρε πίσω την απαγόρευση σε ηλικίες 12-18 που είναι ανεμβολίαστοι να εισέρχονται στην εστίαση παρουσία των γονέων τους.

Η ΔΕΘ θα ξεχαστεί γρήγορα, οι ισορροπίες με τα συμφέροντα είναι κρίσιμες

Ο Πρωθυπουργός φοβάται τις ισορροπίες ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ, τα επιχειρηματικά τζάκια και την αξιωματική αντιπολίτευση.
Οι ισορροπίες αλλάζουν. Παρατηρείστε τι έγραφαν όλοι μετά τις πυρκαγιές και τον ανεπιτυχή ανασχηματισμό;
Επίσης, προχθές μάθαμε για συναντήσεις Τσίπρα με γνωστούς κυβερνητικούς αρθρογράφους όπως π.χ με τον Κ.Πρετεντέρη.
Προσπαθεί ο Τσίπρας να τα ξαναβρεί με την διαπλοκή, την οποία για χρόνια είχε καταγγείλει;
Προ εβδομάδων, το Βήμα του Β.Μαρινάκη «χτύπησε» κατά πρόσωπο τον πιο στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού, τον ανηψιό του Γρ.Δημητριάδη.
Επίσης, γνωστοί αρθρογράφοι από μεγάλες εφημερίδες δεν πείστηκαν ότι ο Κ.Μητσοτάκης θέλει να εξαντλήσει την τετραετία, με λίγα λόγια παρά την δημοσκοπική διαφορά θα ήθελε να ξεμπερδεύει και να κάνει εκλογές για να τις κερδίσει.
Δημοσκοπήσεις που για τους περισσότερους είναι «ελεγχόμενες» δείχνουν ότι ο Πρωθυπουργός έχει πλέον αρνητικό πρόσημο στις διαθέσεις του κόσμου, μετά τις πυρκαγιές και τον ανασχηματισμό.
Το εφέκτ του πακέτου της ΔΕΘ, θα αποδυναμώνεται σιγά σιγά όσο θα μπαίνουμε στο πυρήνα των μετώπων της κυβέρνησης.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης