Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η στρατηγική Μαξίμου μετά τη ΔΕΘ - Η αυτοδυναμία Μητσοτάκη «περνάει» μέσα από το ΚΙΝΑΛ

Η στρατηγική Μαξίμου μετά τη ΔΕΘ - Η αυτοδυναμία Μητσοτάκη «περνάει» μέσα από το ΚΙΝΑΛ
Tο μεγάλο πακέτο παροχών που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει ότι στο μυαλό του είναι οι εκλογές
Σχετικά Άρθρα

Παρά τις διαψεύσεις για πρόωρες εκλογές μέσα στο 2022, το μεγάλο πακέτο παροχών που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει ότι στο μυαλό του είναι οι εκλογές και κυρίως η αυτοδυναμία.
Και επειδή υπάρχει και προσωπική φθορά και κυβερνητική φθορά, μόλις πέσει ο κουρνιαχτός από τη φιέστα της ΔΕΘ, θα αρχίσουν τα μεγάλα μέτωπα του φθινοπώρου να φθείρουν και άλλο το κεφάλαιο της κυβέρνησης.

Το Μαξίμου αναπτύσσει στρατηγική αυτοδυναμίας και «προσηλυτισμού» στελεχών από ΠΑΣΟΚ

Η φράση του Πρωθυπουργού για αυτοδυναμία και στις πρώτες αλλά και στις δεύτερες εκλογές δείχνει ότι στις εκλογές θα θελήσει να πολώσει και να ξεπεράσει το σύνδρομο της χαλαρής ψήφου στα μικρότερα κόμματα.
Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο που αναφέρθηκε και στις προσπάθειες συναίνεσης που έχει κάνει με τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις ενώ ξεκαθάρισε ότι «πλέον» θα κοιτάξει να βρει συναινέσεις με την κοινωνία και μόνο.
Δεν υπάρχει καμία διάθεση του Κ.Μητσοτάκη να σπεύσει να συνεργαστεί με το ΚΙΝΑΛ στις πρώτες εκλογές για να μπορέσει να λάβει πάνω από 150 βουλευτές και φυσικά ούτε με τις δεύτερες εκλογές όπου θα πάρει το κλιμακωτό μπόνους του πρώτου κόμματος.
Οπότε ένας δρόμος υπάρχει.

Πιθανή νικήτρια των εκλογών η Φώφη λόγω σχέσεων με τη βάση

Σκοπός του, κυρίως, είναι να εντάξει στην εκλογική του δεξαμενή όσο γίνεται περισσότερα στελέχη και κοινό από το Κέντρο και την Κεντροαριστερά.
Αυτό σημαίνει ένα πράγμα.
Ότι θα κοιτάξει να πάρει στελέχη και κόσμο από τους δυσαρεστημένους του ΚΙΝΑΛ και κυρίως την κεντρώα εσωκομματική αντιπολίτευση της Φώφης Γεννηματά μέσα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Διότι σύμφωνα με στελέχη του κεντρικού πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου, την αρχηγία στο ΚΙΝΑΛ θα την πάρει εύκολα ή δύσκολα ξανά η Φώφη Γεννηματά καθώς διατηρεί περισσότερες συμμαχίες στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος, δηλαδή στη βάση του κόμματος.

Ο Μητσοτάκης περιμένει τις εκλογές του Νοεμβρίου στο ΚΙΝΑΛ

Επιπλέον, έχουμε δει τη Φώφη Γεννηματά να σηκώνει τους τόνους της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, συχνά πολύ πιο σκληρά από τον Αλέξη Τσίπρα.
Αναφορές για δεξιό και αδέξιο Πρωθυπουργό, την οποία έκανε στον ανασχηματισμό, αλλά και οι αναφορές για ακροδεξιά στροφή του Κ.Μητσοτάκη, για το «δεξιό» πακέτο Μητσοτάκη στην ΔΕΘ που είναι μόνο για τους έχοντες, εξυπηρετούν αυτή την στροφή της Γεννηματά προκειμένου να περιχαρακώσει το κόμμα της.
Αυτό θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί και το Μέγαρο Μαξίμου και θα στραφεί σε στελέχη της που θα θελήσουν να υπηρετήσουν σε κυβερνητικές θέσεις ή και εκλόγιμες θέσεις με κύριο πυρήνα επιρροής (Λοβέρδο, Γρηγοράκο, Φλωρίδη, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοίδη).
Είναι η λεγόμενη κυβερνώσα Κεντροαριστερά, οι σημιτικές εφεδρείες οι οποίες δεν αντέχουν πολύ καιρό μακριά από θέσεις εξουσίας και τα παραδείγματα πολλά…

Η αυτοδυναμία του Κυριάκου περνάει από το ΚΙΝΑΛ

Ουσιαστικά, η αυτοδυναμία που επιζητάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης «περνάει» μέσα από το ΚΙΝΑΛ και την διάσπαση του κόμματος.
Άλλωστε, χρονικά αυτό μπορεί να μην είναι μακριά.
Η Φώφη Γεννηματά έχει συμφωνήσει σε εσωκομματικές εκλογές το φθινόπωρο άρα η στρατηγική Μητσοτάκη θα ξετυλιχθεί το αμέσως προσεχές διάστημα με τις κινήσεις και τα ραντεβού του με τα δυσαρεστημένα στελέχη να γίνονται το 2022.
Έτος, που όπως πιστεύουμε μέσα από την αναπτυξιακή τροχιά μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και επιστροφή στην κανονικότητα, θα είναι εκλογικό έτος με περισσότερες πιθανότητες προς το τέλος του έτους.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης