Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intralot: Ισχυρή επαναφορά - Κέρδη EBITDA 100 εκατ. ευρώ το 2021

Intralot: Ισχυρή επαναφορά - Κέρδη EBITDA 100 εκατ. ευρώ το 2021
Η Intralot στο πρώτο εξάμηνο, όπως ήδη προανήγγειλε το bankingnews, εμφάνισε άνοδο εσόδων κατά 34,4% στα 202,6 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Ισχυρή επαναφορά λειτουργικής κερδοφορίας αναμένει η Intralot καθώς στην τηλεδιάσκεψη των αναλυτών για την χρήση του 2021 έδωσε καθοδήγηση για λειτουργικά κέρδη EBITDA, ύψους 100 εκατ. ευρώ, δηλαδή ένα νέο διπλασιασμό σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο.
Υπενθυμίζεται ότι η συνεισφορά της Βόρειας Αμερικής (ΗΠΑ, Καναδάς) στα λειτουργικά κέρδη ανήλθε στα 40,8 εκατ. ευρώ, η Ευρώπη 12,2 εκατ. ευρώ και Ωκεανία 6,8 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, κατά την παρουσίαση, ανακοινώθηκε ότι, στο επόμενο τρίμηνο και αφού προηγουμένως συμπεριληφθούν οι συναλλαγές της ανταλλαγής ομολόγων - με την μείωση του συνολικού δανεισμού κατά 163 εκατ. ευρώ - ο Δείκτης καθαρό χρέος προς EBITDA θα συρρικνωθεί στις 5 φορές, έναντι 6,9 φορές προηγουμένως και 11,2 φορές του εξαμήνου του 2020.

Διεκδίκηση νέων έργων

Η Intralot στο πρώτο εξάμηνο, όπως ήδη προανήγγειλε το bankingnews, εμφάνισε άνοδο εσόδων κατά 34,4% στα 202,6 εκατ. ευρώ και άνοδο λειτουργικών κερδών 106,5% στα 54,3 εκατ. ευρώ.
Επιπρόσθετα, ύστερα από τις πωλήσεις συμμετοχών τα προηγούμενα έτη, ο όμιλος εμφανίζει σημαντική μείωση των λειτουργικών εξόδων και μείωση του κόστους, τάση η οποία θα συνεχιστεί και την επόμενη χρήση.
Η ρευστότητα στο πρώτο εξάμηνο ανήλθε στα 83 εκατ. ευρώ, οι λειτουργικές ταμειακές ροές σε 51 εκατ. ευρώ, και οι επενδύσεις μόλις σε 20-25 εκατ. ευρώ, καθώς τα περισσότερα έργα βρίσκονται σε στάδιο ωρίμανσης.
Σε ερώτηση αναλυτή για τον χρόνο της εισαγωγής της αμερικανικής θυγατρικής, η διοίκηση της Intralot απέφυγε να οριοθετήσει χρονικά την διαδικασία, ωστόσο εν αναμονή των νέων συμβολαίων σε λοταρίες και αθλητικό στοίχημα, αλλά και της ισχυρής ανάκαμψης της λειτουργικής κερδοφορίας είναι προφανές ότι η ελληνική πολυεθνική δεν βιάζεται να οδεύσει σε μια αποτίμηση της θυγατρικής, όσο συνεχίζονται οι ανοδικές τάσεις σε έσοδα και λειτουργικά κέρδη στις ΗΠΑ. Σ’ άλλη ερώτηση για πιθανή νέα συναλλαγή με τους ομολογιούχους του 2024, η διοίκηση απάντησε ότι, είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε εξέλιξη καθώς μόλις ένα μήνα πριν ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση.
Η εταιρεία, πάντως, διαθέτει αρκετές επιλογές οι οποίες πιθανότατα να μην περιλαμβάνουν πώληση νέου ποσοστού, καθώς τα funds συμμετέχουν ήδη με 34% στην Intralot Ινc.
Σε ό,τι αφορά τα νέα έργα που αναμένει η εταιρεία για το επόμενο διάστημα, η Intralot θα διεκδικήσει την 4η άδεια λοταρία που θα ανακοινωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ( πιθανότατα σε κοινοπραξία ), μια ανανέωση άδειας λοταρίας στη Νέα Ζηλανδία, μια λοταρία στην Ν. Αφρική ενώ για το αθλητικό στοίχημα στις ΗΠΑ αναμένονται οι πολιτείες του New Hampshire, Lousiana.
Κανονικά επίσης, συνεχίζεται το έργο της Κροατίας.
Τέλος, σε ότι αφορά διαγωνισμό λοταρίας στην Μάλτα αναμένονται να κατατεθούν προσφορές, ωστόσο η διαδικασία ακόμα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης