Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «Β1» για την Intralot - Παραμένει αρνητικό το outlook

tags :
Moody's: Επιβεβαιώνεται η αξιολόγηση «Β1» για την Intralot - Παραμένει αρνητικό το outlook
Η δράση ήρθε με αφορμή την επικείμενη έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 450 εκατ. ευρώ από την Intralot Capital Luxembourg
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's επιβεβαίωσε σήμερα (11 Σεπτεμβρίου 2017) σε «Β1» τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Intralot, διατηρώντας ωστόσο αρνητικές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) για την ελληνική εταιρεία.
Η δράση του οίκου ήρθε με αφορμή την ανακοίνωση για έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 450 εκατ. ευρώ από την Intralot Capital Luxembourg, με ωρίμανση το 2024.
Η βαθμολογία για το ομόλογο είναι «(P)B1», όταν η αντίστοιχη για το υπάρχον ομόλογο των 250 εκατ. ευρώ (με ωρίμανση το 2021) είναι «B1».
Μετά την έκδοση του ομολόγου, η Moody's αναμένει η εταιρεία να διακρατεί περίπου 154 εκατ. ευρώ σε μετρητά.
«Η απόφασή μας να επιβεβαιώσουμε τη βαθμολογία της Intralot ισοδυναμεί με τη συγκρατημένη αύξηση των EBITDA κατά τους πρώτους έξι μήνες του οικονομικού έτους 2017, το βελτιωμένο προφίλ ρευστότητας και τη δυνητική περαιτέρω μείωση του χρέους από τις μελλοντικές εκποιήσεις», αναφέρεται.
Tα κεφάλαια που θα αντληθούν από τις κεφαλαιαγορές θα χρησιμοποιηθούν -μεταξύ άλλων- για την πρόωρη εξόφληση των χρεογράφων ύψους 250 εκατ. της εταιρείας, ενώ οι ομολογίες θα είναι εγγυημένες (οn a senior unsecured basis) από την Intralot και από διάφορες θυγατρικές της και αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.
Υπενθυμίζεται ότι για το επτάμηνο που έληξε στις 31 Ιουλίου 2017, τα έσοδα και το EBITDA της εταιρείας ανήλθαν στα €841,5 εκατ. και €104,7 εκατ. αντίστοιχα, σημειώνοντας αύξηση €104,8 εκατ. και €4,5 εκατ. (14,2% και 4,5%), έναντι €736,7 εκατ. (έσοδα) και €100,2 εκατ. (EBITDA) για το αντίστοιχο επτάμηνο που έληξε στις 31 Ιουλίου 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης