Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για 4η δόση εμβολιασμού – Απαξιώθηκαν τα πιστοποιητικά εμβολίου… ακόμη αψηφούν την φυσική ανοσία

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για 4η δόση εμβολιασμού – Απαξιώθηκαν τα πιστοποιητικά εμβολίου… ακόμη αψηφούν την φυσική ανοσία
Είναι πρωτοφανές, όταν το Ισραήλ ήδη σχεδιάζει την 4η δόση εμβολιασμού, τι νόημα έχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και ο διαχωρισμός εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι
Σχετικά Άρθρα

Οι εκτιμήσεις, δικαιώνονται.
Μετά την κατάρρευση της ανοσίας, από τα εμβόλια, το Ισραήλ και πλέον σχεδόν όλος ο πλανήτης εξετάζει την χορήγηση και 3ης δόσης εμβολίων.
Ωστόσο το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που έχει εμβολιάσει ήδη 2,5 εκατ με 3η δόση εμβολίων της Pfizer ενώ όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής για τον Covid 19… προετοιμάζονται και για 4η δόση.
Το βασικό ερώτημα που εγείρεται εδώ, πέραν της αυτονόητης κατάρρευσης της ανοσίας που παρέχουν τα εμβόλια, ποια η χρησιμότητα των πιστοποιητικών εμβολίων;
Ηεπικεφαλής της υγείας της Αυστραλίας Dr Kerry Chant λέει ότι ο COVID θα είναι μαζί μας «για πάντα» και οι άνθρωποι θα πρέπει να «συνηθίσουν» να παίρνουν ατελείωτα εμβόλια.
"Πρέπει να συνηθίσουμε να εμβολιαζόμαστε με εμβόλια COVID για το μέλλον...
Δεν βλέπω ότι ο COVID δεν θα είναι μαζί μας για πάντα", δήλωσε η Chant.....

Εάν η ανοσία καταρρέει μετά τους αρχικούς εμβολιασμούς, τι νόημα έχει ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Εάν ο πλήρως εμβολιασμένος δηλαδή όσοι έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις π.χ. του εμβολίου της Pfizer δεν θεωρείται επαρκώς καλυμμένος… ποια η αξία των πιστοποιητικών εμβολίων;

Εάν ένας άνθρωπος που έχει νοσήσει και αποκτήσει φυσική ανοσία η οποία είναι 13 έως 27 φορές ισχυρότερη από την απόδοση των εμβολίων, ο άνθρωπος αυτός θεωρείται σύμφωνα με τις κυβερνήσεις μη εμβολιασμένος άρα δεν πληροί τα κριτήρια που έχει θέσει η Πολιτεία και προφανώς θα υποστεί τις απαγορεύσεις.
Γιατί πρέπει να τιμωρείται η φυσική ανοσία;

Είναι πρωτοφανές, όταν το Ισραήλ ήδη σχεδιάζει την 4η δόση εμβολιασμού, τι νόημα έχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και ο διαχωρισμός εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, όταν οι δύο δόσεις της Pfizer μετά από 8 ή 10 μήνες είναι ωσάν μη γενόμενες;

Γιατί δεν αξιολογούνται και μελέτες που καταδεικνύουν ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν οπότε αποτελούν κινητά ιικά φορτία εις βάρος των ανεμβολίαστων;
Γιατί ο θετικός σε covid 19 εμβολιασμένος που μπορεί να μεταδώσει να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού και ο ανεμβολίαστος που κόλλησε από τον εμβολιασμένο να μην έχει;
Είναι προφανές ότι τα πιστοποιητικά εμβολίων έχουν αποδειχθεί διάτρητα, απαξιώθηκαν από την πραγματικότητα και την ταχύτητα των εξελίξεων.
Τα πιστοποιητικά εμβολίου πλέον έχουν χάσει την χρησιμότητα και πρακτικότητα τους, οπότε πρέπει να επαναξιολογηθούν από μηδενική βάση.

Το Ισραήλ σχεδιάζει την 4η δόση εμβολίων

Απίστευτες είναι οι εξελίξεις στο Ισραήλ, όπου οι ειδικοί προετοιμάζουν τους πολίτες πλέον για την …4η δόση εμβολίου έναντι του Covid – 19.
Ήδη οι υγειονομικές αρχές έχουν απαιτήσει από τους πολίτες να λάβουν μία τρίτη ενισχυτική δόση στον πλέον εμβολιασμένο κράτος στο κόσμο αλλά και καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων.
Παρά το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βάλλει εναντίον των χωρών που χορηγούν στον πληθυσμό τους ενισχυτικές δόσεις, το Τελ Αβίβ έχει προχωρήσει στη χορήγηση τρίτης δόσης σε 2,5 εκατομμύρια Ισραηλινούς.
Δεδομένης της πιθανότητας ότι και αυτό δεν θα μπορέσει να αμβλύνει τον αυξανόμενο αριθμό των λοιμώξεων, φυσικά το ερώτημα είναι: τι γίνεται στη συνέχεια;
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Times of Israel», ο επικεφαλής της χώρας για την αντιμετώπιση της νόσου, ο αποκαλούμενος και «εθνικός τσάρος του κορωνοϊού» Salman Zarka, κάλεσε τις αρχές να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες για τη χορήγηση και τέταρτης δόσης εμβολίου.

Δόσεις εμβολίων κατά κύματα

O Zarka, σύμφωνα με την εφημερίδα, ξεκαθαρίζει πως το Ισραήλ θα συνεχίσει με την πολύ απλοϊκή στρατηγική «περισσότερες δόσεις εμβολίων» για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
«Αυτή θα είναι η ζωή μας από εδώ και πέρα, σε κύματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
«Δεδομένου ότι ο ιός είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι εδώ, πρέπει επίσης να προετοιμαστούμε για μια τέταρτη δόση», δήλωσε ο Salman Zarka.
Δεν διευκρίνισε πάντως πότε θα μπορούσαν τελικά να χορηγηθούν οι τέταρτες δόσεις.

Ανανέωση και του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Αυτό διασφαλίζει επίσης ότι το αμφιλεγόμενο σύστημα «Green Pass» ή πιστοποιητικά εμβολιασμού πιθανότατα θα συνεχίσει να επεκτείνεται και να «επικαιροποιείται» επ 'αόριστον.
Ήδη οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν πως αυτή η μορφή «πιστοποιητικού εμβολιασμού» που δίνει στον κάτοχο του το δικαίωμα εισόδου σε συγκεκριμένους δημόσιους χώρους όπως εστιατόρια, γυμναστήρια και δημοσιεύει χώρους λατρείας, υπόκειται σε λήξη ανάλογα με το αν ο κάτοχός του λαμβάνει τη νέα δόση.
Δηλαδή το Green Pass δεν θα έχει ισχύ για όλους όσοι έχουν λάβει την τρίτη αλλά όχι την τέταρτη δόση.

Ρεκόρ κρουσμάτων

Το Ισραήλ ένα από τα πλέον εμβολιασμένα κράτη διεθνώς, συνεχίζει να κατέχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, βρίσκεται στην πρώτη θέση στον κόσμο για τον αριθμό των κρουσμάτων ανά εκατομμύριο κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες.
Σχεδόν καθημερινά τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα ξεπερνούν τα 10.000 ημερησίως και αυτός είναι ένας λόγος που χώρες όπως η Σουηδία απαγόρευσαν σε ισραηλινούς εμβολιασμένους ή μη εμβολιασμένους να ταξιδεύουν ενώ και η ΕΕ έχει εκδώσει προειδοποίηση.
Βέβαια υπάρχει επιστημονική εξήγηση γιατί το Ισραήλ, ένα από τα πιο εμβολιασμένα κράτη διεθνώς και με πάνω από 2,2 εκατ πολίτες να έχουν εμβολιαστεί με 3 δόσεις Pfizer, καταγράφει κρούσματα ανά 1 εκατ κατοίκους που την φέρνουν στην πρώτη θέση διεθνώς.

israeli_b.JPG
Η εντυπωσιακή αύξηση των κρουσμάτων covid 19 αποδίδεται σε τρεις βασικές πηγές

1)Ξεκίνησε η σχολική χρονιά και το Ισραήλ ζήτησε από τους γονείς να ελέγξουν με tests τα παιδιά.
Το αποτέλεσμα αυτό έδωσε περίπου 5.000 με 6.000 κρούσματα ημερησίως ωστόσο το 99,999% των παιδιών ήταν ασυμπτωματικά.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει ότι επί της ουσίας τα παιδιά δεν κινδυνεύουν από τον Covid 19.

Hebrew University: Οι βαριές νοσηλείες θα υποχωρήσουν κάτω από 500

2)Πριν να ξεκινήσουν τα tests στα παιδιά τα κρούσματα ήταν 4.500 με 5.000, ωστόσο από την μια μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με 3 δόσεις – ειδικά οι ευπαθείς ομάδες – οπότε όπως αναφέρει το Hebrew University τις προσεχείς εβδομάδες οι βαριές νοσηλείες θα υποχωρήσουν κάτω από 500.
Από την άλλη όμως μεγάλο μέρος του πληθυσμού τόσο μεταξύ εμβολιασμένων αλλά και ανεμβολίαστων είχε προηγηθεί η φυσική ανοσία.
Όπως μάλιστα αποδείχθηκε από μια μελέτη σταθμό στα ιατρικά χρονικά λόγω της συμμετοχής καθώς το δείγμα προσέγγισε το 1 εκατ η φυσική ανοσία που αποκτάει ένας άνθρωπος εφόσον νοσήσει από covid 19 είναι από 13 έως 27 φορές ισχυρότερη από τα εμβόλια της Pfizer.

3)Η εμπειρία από το Ισραήλ απέδειξε ότι οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν και πεθαίνουν.
Από τους 606 πολίτες που πέθαναν από covid 19 στο Ισραήλ τον Αύγουστο 2021, το 61% ήταν εμβολιασμένοι και από τους βαριά νοσούντες συνολικά 654, το 59% είναι επίσης εμβολιασμένοι.
Οπότε είναι μύθος ότι οι εμβολιασμένοι είναι άτρωτοι και οι ανεμβολίαστοι επιρρεπείς σε όλα και κινδυνεύουν.


czar.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης