Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Κίνα ποντάρουν για οικονομική βοήθεια οι Ταλιμπάν - Mujahid: Θα μας χρηματοδοτήσουν

Στην Κίνα ποντάρουν για οικονομική βοήθεια οι Ταλιμπάν - Mujahid: Θα μας χρηματοδοτήσουν
Η Κίνα είναι ο πιο σημαντικός μας εταίρος υποστηρίζει ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν
Σχετικά Άρθρα

Στην Κίνα ποντάρουν για οικονομική βοήθεια οι Ταλιμπάν, οι οποίοι εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ανακοινώσουν τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης τους, ευελπιστώντας ότι θα κερδίσουν τη διεθνή αναγνώριση και νομιμοποίηση.
Η διεθνής αναγνώριση της νέας κυβέρνησης είναι κρίσιμης σημασίας για τους Ταλιμπάν, καθώς από αυτό θα εξαρτηθεί και το εάν θα συνεχιστεί η οικονομική βοήθεια που είναι κρίσιμη για τη βιωσιμότητα του Αφγανιστάν.
Ωστόσο, σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Zabiullah Mujahid υποστηρίζει ότι το ισλαμιστικό κίνημα θα βασιστεί σε χρήματα από την Κίνα.
«Η Κίνα είναι ο πιο σημαντικός μας εταίρος και αντιπροσωπεύει μια θεμελιώδη και τεράστια ευκαιρία για εμάς επειδή είναι έτοιμη να επενδύσει και να ξαναχτίσει τη χώρα μας» ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, υποστηρίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό έργο ο Νέος Δρόμος του Μεταξιού, ένα γιγαντιαίο έργο υποδομών με το οποίο το Πεκίνο επιθυμεί να αυξήσει την επιρροή της σε παγκόσμιο επίπεδο.
«Με τη βοήθεια της Κίνας οι Ταλιμπάν θα επιχειρήσουν την οικονομική ανάκαμψη.
Υπάρχουν πλούσια ορυχεία χαλκού στη χώρα, τα οποία, χάρη στους Κινέζους, μπορούν να επαναλειτουργήσουν και να εκσυγχρονιστούν.
Επιπλέον, η Κίνα είναι το διαβατήριό μας στις αγορές όλου του κόσμου» ανέφερε ο Mujahid.
Μάλιστα ο Mujahid αναφέρθηκε και στη αντιμετώπιση των γυναικών, υπογραμμίζοντας πως θα τους επιτρέπεται να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε πανεπιστήμια στο μέλλον και ότι θα μπορούν να εργάζονται ως νοσηλεύτριες, στην αστυνομία ή ως βοηθοί στα υπουργεία.
Παρόλο αυτά απέκλεισε τη δυνατότητα υπουργοποίησής τους.
Παράλληλα ο Mujahid εξέφρασε την επιθυμία να αποκατασταθούν οι σχέσεις με την Ιταλία, αναφέροντας πως ευελπιστεί πως η Ρώμη «θα αναγνωρίσει την ισλαμική μας κυβέρνηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης