Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί να γίνει πύλη εισόδου από το Αφγανιστάν

Μηταράκης: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί να γίνει πύλη εισόδου από το Αφγανιστάν
Ο Νότης Μηταράκης υποστήριξε ότι οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί κατά 86% και στα νησιά κατά 95%, το τελευταίο 12μηνο
Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως η χώρα μας σε αντίθεση με ότι συνέβη τη περίοδο 2015-2019, δεν θα μετατραπεί σε πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη- με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν- έστειλε από το βήμα της Βουλής, ο Νότης Μηταράκης.
Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για την αναμόρφωση των διαδικασιών απελάσεων, ο υπουργός Μετανάστευσης τόνισε πως η Ελλάδα κατόρθωσε ν' ανακτήσει τον έλεγχο του μεταναστευτικού και κατ’ επέκταση τη διεθνή αξιοπιστία της. Όπως είπε, οι μεταναστευτικές ροές, το τελευταίο δωδεκάμηνο έχουν μειωθεί κατά 86% και στα νησιά κατά 95%.
«Στο επτάμηνο- μέχρι και τον Ιούλιο- μειώθηκαν κατά 77% οι διαμένοντες στα νησιά και κατά 45% στην ενδοχώρα. Πλέον, στις δομές και στο ΕΣΤΙΑ έχουμε 46 χιλιάδες διαμένοντες, με χωρητικότητα 66 χιλιάδων θέσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «η χώρα μας δεν είναι πλέον και ούτε θα ξαναγίνει πύλη εισόδου για Ευρωπαϊκή ήπειρο», είπε.
Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου, ο υπουργός σημείωσε πως προβλέπεται μεταξύ άλλων και η αντιμετώπιση φαινομένων κατάχρησης των διαδικασιών ασύλου που υπονομεύουν και επιβραδύνουν την εν γένει διαδικασία. Μεταξύ άλλων, είπε πως εισάγεται δυνατότητα απόρριψης αιτήματος διεθνούς προστασίας και στις περιπτώσεις που θα επιτρεπόταν η ανάκλησή της εάν είχε χορηγηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης