Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση της αγοράς πάνω από τις 900 μονάδες περιμένουν οι αναλυτές με βελτίωση των συναλλαγών

ΧΑ: Διατήρηση της αγοράς πάνω από τις 900 μονάδες περιμένουν οι αναλυτές με βελτίωση των συναλλαγών
Στο επίκεντρο εισέρχονται και οι εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εξαμήνου – Αύριο δημοσιεύουν Alpha Bank και ΕΛΠΕ
Σχετικά Άρθρα

Διατήρηση της αγοράς πάνω από το όριο των 900 μονάδων περιμένουν οι αναλυτές με τους όγκους των συναλλαγών να αρχίσουν να βελτιώνονται.
Σταδιακά το ενδιαφέρον στρέφεται και στα εταιρικά αποτελέσματα, με την Alpha Bank και τα ΕΛΠΕ να δημοσιεύουν αύριο αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Σύμφωνα με τη Eurobank Equities το δεύτερο τρίμηνο της Alpha Bank θα είναι κερδοφόρο από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες με τα καθαρά κέρδη στα 83 εκατ. ευρώ από 282 εκατ. ευρώ ζημιές στο πρώτο τρίμηνο.
Αντιστοίχως, για τα ΕΛΠΕ περιμένει στο δεύτερο τρίμηνο προσαρμοσμένα EBITDA 77,3 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 23% έναντι του προηγούμενου τριμήνου.
Στις μικρότερες εταιρείες η Ideal ανακοίνωσε pro forma αποτελέσματα εξαμήνου με τα EBITDA στα 6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 4,4 εκατ. ευρώ.
Σε δημοσιευμένη βάση τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 1,47 εκατ. ευρώ.

Eurobank Equities
Περιμένουμε οι ελληνικές μετοχές να συσσωρεύσουν σήμερα καθώς οι αγορές του εξωτερικού αναμένεται να έχουν σταθεροποιητικές τάσεις καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα νέα από το Jachson Hole στο τέλος της εβδομάδας.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να παραμείνει πάνω από τις 900 μονάδες με βελτιωμένους όγκους συναλλαγών.

Beta
Οι δείκτες στις ΗΠΑ κατέγραψαν νέο ρεκόρ και αναμένεται να διατηρήσουν την αισιοδοξία και να βοηθήσουν το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον να διαχυθεί σε περισσότερες μετοχές.

Depolas
Βραχυπρόθεσμα, παραμένουμε επιφυλακτικοί εν αναμονή και των υπολοίπων εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ υπενθυμίζουμε ότι τα εκτιμώμενα ανοδικά όρια στην παρούσα φάση τοποθετούνται στην περιοχή των 930-940 μονάδων ΓΔΧΑ.
Σήμερα, ξεκινά το συνέδριο στο Jackson Hole, το οποίο θα διαρκέσει ως το Σάββατο.
Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την μέτρηση του επιχειρηματικού κλίματος IFO (Αύγουστος) στη Γερμανία και τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης