Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Το αφήγημα κατέρρευσε – Τελευταία πέθαναν 100 άτομα από covid 19 στο Ισραήλ, τα 71 ήταν εμβολιασμένα – Τα κρούσματα 1 εκατ.

Το αφήγημα κατέρρευσε – Τελευταία πέθαναν 100 άτομα από covid 19 στο Ισραήλ, τα 71 ήταν εμβολιασμένα – Τα κρούσματα 1 εκατ.
Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι όταν καταρρέει το τείχος ανοσίας, όταν οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν η νοσούν βαριά τι νόημα έχει ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων;
Σχετικά Άρθρα

Το αφήγημα κατέρρευσε, η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί τα δεδομένα είναι αμείλικτα και η αλήθεια ωμή.
Όχι δεν θα χρησιμοποιήσουμε ανούσια επιχειρήματα ότι τα εμβόλια απέτυχαν στον στόχο τους, όχι δεν είναι αυτό το συμπέρασμα, τα εμβόλια συνέβαλλαν στην επιβράδυνση της παγκόσμιας πανδημίας.
Αυτό όμως που αναδεικνύεται στο Ισραήλ – για μια ακόμη φορά – είναι ότι αποκαλύπτεται, ότι από τα 100 άτομα που πέθαναν τελευταία από covid 19 – στις 22 Αυγούστου πέθαναν 29 άτομα – τα 71 ήταν πλήρως εμβολιασμένα δηλαδή είχαν πραγματοποιήσει και τις δύο δόσεις εμβολίων.
Μάλιστα τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι «οι υγειονομικές αρχές και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επεσήμαναν τις τελευταίες ημέρες πώς σχεδόν όλα τα θύματα του ιού δεν είχαν λάβει τον τρίτο εμβόλιο του κορωνοιού» επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι είχαν εμβολιαστεί με δύο δόσεις.

Τα κρούσματα 1 εκατ

Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έφθασαν τα συνολικά κρούσματα covid 19 στο Ισραήλ το 1 εκατ. το ξεπέρασαν συγκεκριμένα αποτελεί ένα δεύτερο ισχυρό χτύπημα, καθώς το Ισραήλ είναι ένα από τα πλέον εμβολιασμένα κράτη διεθνώς.
Συνολικά, 5,9 εκατομμύρια Ισραηλινοί έλαβαν τουλάχιστον το πρώτο εμβόλιο - περίπου το 58,5% του πληθυσμού του - με 1,08 εκατομμύρια επιλέξιμα άτομα να έχουν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν.
Όμως όταν αναλύονται τα κρούσματα του τελευταίου διαστήματος που κινούνται στην κλίμακα των 6.500 ημερησίως, επίσης τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά.
Πάνω από το 54% των κρουσμάτων με covid 19 ανεξαρτήτως έκβασης, εάν δηλαδή υπάρχει ελαφριά ή βαριά νόηση, είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Υπάρχουν και χειρότερα – γιατί η στατιστική είναι αμείλικτη και αποτυπώνει ωμά την πραγματικότητα.
Στο Ισραήλ υπάρχουν 664 ασθενείς που θεωρούνται σοβαρές περιπτώσεις.
Από αυτούς οι 117 είναι διασωληνωμένοι.
Το συγκλονιστικό στοιχείο είναι ότι από τους 664 βαριά ασθενείς το 64% είναι πλήρως εμβολιασμένοι και αυτό έρχεται να αποδείξει όχι ότι τα εμβόλια δεν κάνουν καλά την δουλειά τους.
Στην αρχή προστατεύουν αλλά στην πορεία ξεθωριάζουν αυτό είναι προφανές.
Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι όταν καταρρέει το τείχος ανοσίας, όταν οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν η νοσούν βαριά τι νόημα έχει ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων;
Τι νόημα έχουν τα πιστοποιητικά εμβολίων;
Γιατί από το 1,08 εκατ που δεν έχουν εμβολιστεί στο Ισραήλ η θνητότητα έχει εντυπωσιακά μειωθεί;

Τι δείχνει η στατιστική;

Το ποσοστό αναπαραγωγής μειώθηκε κάτω από το 1,2 για πρώτη φορά από τις αρχές Ιουνίου 2021, κυρίως λόγω της 3η δόσης αλλά και του γεγονότος ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει ανοσία ή αντοχή απέναντι στον covid 19. 
Όσο το R είναι υψηλότερο από 1 δείχνει ότι η ασθένεια εξακολουθεί να εξαπλώνεται, τις τελευταίες εβδομάδες παρέμεινε σταθερή μεταξύ 1,3 και 1,4.
Η μείωση τώρα φαίνεται να υποδηλώνει ότι η νοσηρότητα επιβραδύνεται.
Επιπλέον, ο αριθμός των σοβαρά ασθενών φαίνεται επίσης να οριοθετείται: το Σάββατο ήταν 657, την Κυριακή 679 και από το βράδυ της Δευτέρας, 664, από αυτούς, 117 ήταν διασωληνωμένοι.
Από την αρχή της πανδημίας, 6.856 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό, με 29 νέους θανάτους να καταγράφονται στις 22 Αυγούστου, ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός από τον Φεβρουάριο 2021.
Το Ισραήλ άρχισε τον μαζικό εμβολιασμό πολιτών άνω των 60 ετών με 3η δόση εμβολίων στις 30 Ιουλίου και έκτοτε 1,52 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη εμβολιαστεί 3 φορές.
Όλα τα άτομα άνω των 40 ετών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως για τουλάχιστον πέντε μήνες είναι επιλέξιμα για 3η δόση
Συνολικά, 5,9 εκατομμύρια Ισραηλινοί εμβολιάστηκαν μια φορά - περίπου το 58,5% του πληθυσμού του - με 1,08 εκατομμύρια άτομα να παραμένουν ανεμβολίαστοι.
Από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, το 16% ζει σε πόλεις haredi (υπερ-ορθόδοξες), 32% σε αραβικές πόλεις και 53% σε μικτές πόλεις (και περιλαμβάνει επίσης κατοίκους που ταυτίζονται με τους haredi ή τον αραβικό τομέα).
Η κυβέρνηση πιέζει επίσης να εμβολιαστούν τα παιδιά.
Μέχρι στιγμής, το 41% των μαθητών ηλικίας 12-15 ετών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου και το 79% των μαθητών 16-19 ετών.

Κρούσμα Covid 19 και σε άτομα με 3 δόσεις

Ο υπουργός επιστημών του Ισραήλ είχε εμβολιαστεί 3 φορές αλλά παρ΄ όλα αυτά νόσησε με ήπια συμπτώματα.
Είναι νωρίς να ειπωθεί πως συμπεριφέρεται η 3η δόση, μελέτη έδειξε αποτελεσματικότητα 86% αρχικά, ωστόσο είναι ασαφές πόσο διαρκεί η δράση – αποτελεσματικότητα της 3ης δόσης και πως θα συμπεριφερθεί π.χ. 3 μήνες μετά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης