Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο τρίτος εμβολιασμός επελέγη για να επαναφέρει την χαμένη αξιοπιστία των εμβολίων - Μετά την 3η δόση θα ακολουθήσει και 4η

Ο τρίτος εμβολιασμός επελέγη για να επαναφέρει την χαμένη αξιοπιστία των εμβολίων - Μετά την 3η δόση θα ακολουθήσει και 4η
Μελέτη από το ιατρικό κέντρο του Maccabi κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ποσοστό αποτελεσματικότητας της 3ης δόσης εμβολίων είναι 86%... αρχικά... το ερώτημα είναι πότε θα ξεκινήσει και με την ρυθμό η μείωση της αποτελεσματικότητας
Σχετικά Άρθρα

Τι δείχνουν τα στοιχεία από την 3η δόση εμβολίων που έχουν ξεκινήσει από τα τέλη Ιουλίου 2021 να χορηγούνται στο Ισραήλ και έως σήμερα 1,33 εκατ έχουν εμβολιαστεί για 3η φορά;

Επικαλούμαστε το Ισραήλ γιατί είναι το μόνο κράτος διεθνώς που έχει ξεκινήσει μαζικά να εμβολιάζει με τρεις δόσεις τους πολίτες της χώρας, αρχικά ήταν οι ηλικίες 60 ετών και άνω και πλέον εμβολιάζονται οι ηλικίες από 40 ετών και άνω και από ότι φαίνεται θα επεκταθεί και σε νεότερες ηλικίες πιθανότατα έως 18 ετών.

Ποια είναι λοιπόν τα πρώτα δεδομένα;

1)Περίπου ένας μήνας έχει περάσει από τότε που ξεκίνησε ο τρίτος εμβολιασμός.
Πρακτικά οι περισσότεροι εμβολιασμένοι με 3η δόση είναι μέσης διάρκειας 12-13 ημερών, οπότε η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στην αρχή φάση είναι υψηλή.
Μελέτη από το ιατρικό κέντρο του Maccabi κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ποσοστό αποτελεσματικότητας είναι 86%.

2)Το ποσοστό 86% για την 3η δόση αναιρεί όλες τις αναφορές των φαρμακευτικών εταιριών ειδικά των mRNA, καθώς αυτά χρησιμοποιούνται στο Ισραήλ, σε πλειοψηφικό ποσοστό Pfizer και ακολούθως Moderna.
Οι φαρμακευτικές εταιρίες δήλωναν ποσοστά αποτελεσματικότητας 95% ή 93% με 96% αλλά αυτά ήταν εργαστηριακά αποτελέσματα.
Το ποσοστό αποτελεσματικότητας 86% μπορεί να φαίνεται υψηλό αλλά στην πράξη δεν είναι.
Ένας πολίτης που εμβολιάζεται πρώτη φορά και ένας πολίτης που εμβολιάζεται για 3η φορά έχει παραπλήσια αποτελεσματικότητα, οπότε το βασικό ερώτημα είναι έως πότε θα διαρκεί η αρχική αποτελεσματικότητα.

3)Οι δύο πρώτες δόσεις έδειξαν με βάση πλήθος μελετών ότι από τον τρίτο μήνα και μετά ξεκινάει η διαδικασία μείωσης της αποτελεσματικότητας με προοπτική έως τον έκτο ή έβδομο μήνα να έχει υποχωρήσει στο 39% με 44% με βάση τις διάφορες μελέτες που έχουν εκπονηθεί και για μετάδοση… υποχωρεί στο 16%.

4) Κορυφαίος αξιωματούχος του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ ανέφερε ότι «φαίνεται ότι ο τρίτος εμβολιασμός θα διαρκέσει περισσότερο από τους δύο πρώτους - ακόμη και εννέα έως 12 μήνες πριν απαιτηθεί και 4ος εμβολιασμός.
Πρακτικά λοιπόν είναι προφανές ότι θα απαιτηθεί και 4ος εμβολιασμός και το ερωτηματικό εδώ είναι πόσο θα διαρκέσει η αποτελεσματικότητα της 3ης δόσης.
Η έρευνα του Maccabi έδειξε ποσοστό αποτελεσματικότητας 86% σε εμβόλια που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, οπότε μετά από 2 μήνες περίπου θα φανεί η πραγματική δράση και αποτελεσματικότητα της 3ης δόσης.

5)Το ποσοστό αναπαραγωγής ή «R» ο δείκτης που δείχνει την μετάδοση του covid 19 για τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών που εμβολιάστηκαν είναι μικρότερο από ένα, και υπάρχει μια μείωση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων, βαριά άρρωστων και θανάτων μεταξύ αυτής της ομάδας.

6)Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το Ισραήλ είναι το πλέον εμβολιασμένο κράτος διεθνώς με ποσοστά 75% στον γενικό πληθυσμό και 87% σε ηλικίες από 60 ετών και άνω, δηλαδή την πιο κρίσιμη ηλικιακή ομάδα.
Οι δύο πρώτες δόσεις εμβολίων απέδειξαν ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων ξεθωριάζει έως καταρρέει με την πάροδο των μηνών.
Μάλιστα τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά.
Από τους 645 σοβαρά ασθενείς από Covid 19 στο Ισραήλ το 65% είναι εμβολιασμένοι αλλά οι περισσότεροι είναι ηλικίας από 60 ετών και άνω.
Το στοιχείο αυτό που έχουμε αναλύσει διεξοδικά στο bankingnews, αποδεικνύει ότι οι ευπαθείς ομάδες είτε είναι εμβολιασμένες είτε όχι, διατρέχουν κίνδυνο έναντι του covid 19.

7)Όλες οι μελέτες έδειξαν ότι με την πάροδο των μηνών το ιικό φορτίο μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων είναι παραπλήσιο.
Στην πράξη τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι οι διαχωρισμοί μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων είναι διάτρητοι.

8)Μετά τον εμβολιασμό με 3η δόση, η αύξηση του αριθμού των σοβαρά ασθενών έχει αρχίσει να επιβραδύνεται, όπως και το ποσοστό διπλασιασμού των σοβαρά νοσούντων ανά 10 ημέρες.

9)Ο τρίτος εμβολιασμός πραγματοποιείται στο Ισραήλ σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί πριν 5 μήνες το νωρίτερο.
Η 3η δόση δηλαδή θα ξεκινήσει μετά την πάροδο 5 μηνών από την δεύτερη δόση.

10)Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές παρενέργειες από την 3η δόση, σε σχέση με τα δύο πρώτα εμβόλια όπου οι παρενέργειες αφορούσαν χιλιάδες.
Το ζήτημα της μυοκαρδίτιδας αλλά και άλλων παρενεργειών έχουν καταστεί πολύ σοβαρές και οι νέες μελέτες αρχίζουν να προσεγγίζουν διαφορετικά το ζήτημα.

Σοκάρουν τα στοιχεία από το σύστημα VAERS για τις παρενέργειες

Το σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων συμβάντων με τα εμβόλια (VAERS) είναι ένα σύστημα παθητικής παρακολούθησης ανοικτό στο κοινό.
Το CDC επεσήμανε ότι το σύστημα VAERS δεν έχει σχεδιαστεί για να καθορίσει εάν ένα εμβόλιο προκάλεσε πρόβλημα υγείας, αλλά είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τον εντοπισμό ασυνήθιστων ή απροσδόκητων και ανεπιθύμητων συμβάντων που μπορεί να υποδεικνύουν πρόβλημα με ένα εμβόλιο»
Το VAERS κατέγραψε έναν πρωτοφανή αριθμό παρενεργειών μετά τον εμβολιασμό για COVID-19.
Οι Epoch Times είχαν πάρει συνέντευξη από έναν γιατρό στα επείγοντα περιστατικά στην Αριζόνα, ο οποίος είπε ότι βλέπει δύο ή τρεις ασθενείς να έρχονται καθημερινά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών με παρενέργειες που σχετίζονται με το εμβόλιο, αλλά δεν έχει καταθέσει ποτέ καμία αναφορά, και πριν από τον Μάρτιο του 2020, δεν είχε ακούσει ποτέ για το σύστημα VAERS.
Οι επαγγελματίες υγείας δεν πληρώνονται για την υποβολή τέτοιων αναφορών, το σύστημα είναι συχνά εκτός λειτουργίας και μπορεί να χρειαστεί έως και μία ώρα για την υποβολή αναφοράς.
Παρ 'όλα αυτά, από τις 6 Αυγούστου, υπήρξαν 571.830 εγχώριες και μη εγχώριες αναφορές για ανεπιθύμητες παρενέργειες μετά τη λήψη εμβολίων COVID-19 έως τις 30 Ιουλίου.
Αυτό περιλαμβάνει 4.371 αναφορές μυοκαρδίτιδας/περικαρδίτιδας, 5.590 αναφορές καρδιακών προσβολών και 12.791 θανάτους.

Γενικά συμπεράσματα

Η 3η δόση των εμβολίων, παρ΄ ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επιμένει έως σήμερα ότι δεν χρειάζεται, δείχνει ότι επαναφέρει το τείχος προστασίας αλλά εκπλήσσει που το αρχικό τείχος προστασίας των δύο πρώτων δόσεων καταρρέει τόσο γρήγορα ειδικά έναντι των μεταλλάξεων.
Το υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας είναι σχετικό ειδικά κατά την αρχική φάση του εμβολιασμού γιατί αυτό που έχει σημασία, όπως αποκάλυψαν όλες οι μελέτες για τις δύο πρώτες δόσεις, είναι τι συμβαίνει μετά την πάροδο 4 με 5 μηνών.
Το ποσοστό αποτελεσματικότητας θα υποχωρήσει αλλά είναι ακόμη ασαφές πόσο θα υποχωρήσει και με τι ρυθμό.
Η 3η δόση πραγματοποιείται για ένα σκοπό, όχι ενισχυτικό όπως παρουσιάζεται ή αναμνηστικό αλλά επειδή η αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατάρρευσε και πολλοί εμβολιασμένοι, έδειξαν ακραία υψηλά ποσοστά νοσηρότητας.
Ο τρίτος εμβολιασμός επιλέγει για να επαναφέρει την χαμένη αξιοπιστία των εμβολίων

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης