Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καταρρέουν μύθοι: Οι μεταλλάξεις χτυπούν τους ηλικιωμένους εμβολιασμένους που νοσούν βαριά και τα ανεμβολίαστα παιδιά ήπια

Καταρρέουν μύθοι: Οι μεταλλάξεις χτυπούν τους ηλικιωμένους εμβολιασμένους που νοσούν βαριά και τα ανεμβολίαστα παιδιά ήπια
Τα στοιχεία δείχνουν ότι τόσο τα πιστοποιητικά εμβολίων όσο και ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων είναι ΛΑΘΟΣ συνταγή, αδιέξοδη, προκαλεί κοινωνικούς διαχωρισμούς αχρείαστους.
Σχετικά Άρθρα

Δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας, να είσαι ειδικός για να μην κατανοήσεις ορισμένα αυτονόητα.
Ένας ηλικιωμένος με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ακόμη και εάν εμβολιαστεί διατρέχει σοβαρό κίνδυνο να νοσήσει βαριά από covid 19.
Οι επιστήμονες όμως πέραν της γενικόλογης προσέγγισης εμβολιάσου για να ζήσεις... δεν εξειδίκευσαν, ώστε να αυξήσουν την αξιοπιστία των επιχειρημάτων τους.
Η αλήθεια είναι η εξής.
Εάν ένας άνθρωπος είναι ηλικιωμένος και έχει υποκείμενα νοσήματα και έχει πλήρως εμβολιαστεί, το τείχος ανοσίας των εμβολίων δεν τον προστατεύει από το να νοσήσει βαριά ειδικά με τις μεταλλάξεις και πιο συγκεκριμένα με την παράλλαξη Delta.
Την ίδια στιγμή η μετάλλαξη Delta υπό την μορφή κρουσμάτων χτυπάει και τους νεότερους αλλά και τα παιδιά με την ειδοποιό διαφορά ότι η καθολική πλειοψηφία των παιδιών - που είναι ανεμβολίαστα - είναι ασυμπτωματικά ή πολύ ήπια συμπτώματα.
Τα παιδιά αποκτούν πιο εύκολα φυσική ανοσία αν και η φυσική ανοσία μπορεί να λειτουργεί όπως και τα εμβόλια να ξεθωριάζει με την πάροδο του χρόνου αλλά αυτό ακόμη δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά και αποτελεί εικασία.

Πλέον οι αναλύσεις αυτές παρουσιάζονται και σε διεθνή πρακτορεία, ωστόσο οι αναγνώστες του bankingnews εδώ και πολλές εβδομάδες έχουν διαβάσει αντίστοιχες αναλύσεις για την περίπτωση του Ισραήλ όπου το 65% των εμβολιασμένων είναι αυτοί που έχουν νοσήσει βαριά.
Το bankingnews είχε την τόλμη έγκαιρα να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία, όχι προκατειλημμένα ή μονοδιάστατα.
Ο εμβολιασμός πρέπει να αποτελεί.. μια προσωπική απόλυτα προαιρετική προσέγγιση, δεν είναι πανάκεια και δεν σημαίνει ότι επειδή έχεις εμβολιαστείς δεν μπορεί να νοσήσεις.
Αποδείχθηκε ότι το αρχικό τείχος προστασίας που παρέχουν τα εμβόλια – το οποίο είναι υπαρκτό και δεν πρέπει να υποτιμηθεί – ξεθωριάζει με τον καιρό.
Από τους μη εμβολιασμένους οι μεταλλάξεις χτυπούν και τα παιδιά ή τις νεότερες ηλικίες αλλά σε καθολικό βαθμό είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν ελαφρά συμπτώματα.

Για να τεθεί πιο απλά….

Οι μεγάλες ηλικίες που έχουν εμβολιαστεί καλώς έχουν εμβολιαστεί γιατί ένα τείχος προστασίας αποκτούν, ωστόσο το τείχος προστασίας με την πάροδο των μηνών ξεθωριάζει έτσι δικαιολογείται και η 3η δόση εμβολίων…
Δεν είναι αναμνηστική όπως παρουσιάζεται – για να μην καταρρεύσει το αφήγημα εμβολιάσου για να διασωθείς – αλλά βασική γιατί το τείχος προστασίας από 95% υποχωρεί στο 39% όπως απέδειξαν Ισραήλ και Βρετανία σε μελέτες τους.
Οι νεότερες ηλικίες μεταδίδουν την νόσο και εμφανίζουν είτε μηδενικά συμπτώματα, είτε ήπια συμπτώματα.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι τόσο τα πιστοποιητικά εμβολίων όσο και ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων είναι ΛΑΘΟΣ συνταγή, αδιέξοδη, προκαλεί κοινωνικούς διαχωρισμούς αχρείαστους.
Ο εμβολιασμένος πρέπει να ξέρει ότι διατρέχει κίνδυνο ειδικά εάν έχει κάποια υποκείμενα νοσήματα ενώ ο μη εμβολιασμένος πρέπει να ξέρει ότι κακώς έχει στιγματιστεί αφού όλοι εμβολιασμένοι ή μη διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους.

Η αλήθεια αποκαλύπτεται και στο Reuters

Περισσότεροι από τους μισούς σοβαρά άρρωστους ασθενείς με COVID-19 στο Ισραήλ είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Στο Ισραήλ σχεδόν το 60% των 514 ασθενών της χώρας, που σήμερα νοσηλεύονται με σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση με σοβαρά συμπτώματα είναι πλήρως εμβολιασμένα.
Τα στοιχεία παρουσιάζονται επισήμως καθώς οι γιατροί μαθαίνουν συνεχώς ποιοι εμβολιασμένοι ασθενείς είναι πιο ευάλωτοι στο να νοσήσουν σοβαρά, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι τα εμβόλια δεν παρέχουν τόσο μεγάλη προστασία όσο έχουν παρουσιάσει οι φαρμακευτικές εταιρίες.

Πλήττονται οι εμβολιασμένοι

«Υπάρχουν τόσες πολλές πρωτοποριακές λοιμώξεις που κυριαρχούν και οι περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι εμβολιασμένοι», δήλωσε ο Uri Shalit στο Institute of Technology, Science
Η πλειοψηφία των ασθενών που αντιμετώπισαν σημαντικές λοιμώξεις, περίπου το 87% ήταν 60 ετών και είχαν ήδη εμβολιαστεί πλήρως με δύο δόσεις εμβολίου πριν από τουλάχιστον πέντε μήνες.
Τα ευρήματα δείχνουν ότι τα «σημαντικά κρούσματα» δεν είναι σπάνιο γεγονός, όπως υπονοεί ο όρος.
Από την πλευρά του Noa Eliakim-Raz, επικεφαλής του τμήματος COVID-19 στο Ιατρικό Κέντρο Rabin στο Petah Tikva, δήλωσε ότι η πλειοψηφία των νοσηλευόμενων εμβολιασμένων ασθενών είναι μεγαλύτερης ηλικίας, δεν ήταν υγιείς και σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας και ήδη απαιτούνταν νοσηλευτική φροντίδα πριν από τη μόλυνση.

Το 78% του γενικού πληθυσμού και το 86% άνω των 60 ετών είναι εμβολιασμένο στο Ισραήλ

Το Ισραήλ συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών με τα υψηλότερα επίπεδα εμβολιασμού στον κόσμο, με περίπου 5,4 εκατομμύρια ανθρώπους - ή το 78% των 12 και άνω - να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Η συντριπτική πλειοψηφία εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της Pfizer. Ωστόσο, η χώρα εμφανίζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης στον κόσμο, δυνητικά ένα σημάδι εξασθένισης της προστασίας που παρέχουν τα εμβόλια καθώς η παραλλαγή Delta αντιπροσωπεύει τώρα το μεγαλύτερο μέρος όλων των λοιμώξεων COVID-19.
Τα νέα κρούσματα στο Ισραήλ παρουσίασαν σταθερή αύξηση από τα μέσα Ιουλίου, με τους υγειονομικούς και επιστήμονες να δηλώνουν ότι η πλειοψηφία αναφέρεται σε μη εμβολιασμένα παιδιά, σημειώνοντας ότι οι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι είναι ακόμα πιο πιθανό να καταλήξουν στο νοσοκομείο.
Ωστόσο μέχρι τώρα οι ηλικιωμένοι εμβολιασμένοι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα διατρέχουν περισσότερο κίνδυνο από τα ανεμβολίαστα παιδιά που νοσούν αλλά τα συμπτώματα τους είναι ήπια.

Αναγνωρίζουν και οι αμερικανοί

Η Dr Rochelle Walensky, επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στις 18 Αυγούστου, ότι με βάση τρεις πρόσφατες μελέτες η αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19 μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, ουσιαστικά ξεθωριάζει ο μηχανισμός πρόληψη της μόλυνσης.
Παρόλο που η προστασία από το θάνατο και τη νοσηλεία «ακόμη αντέχει», η αποτελεσματικότητα των εμβολίων «εξασθενεί» ακόμη και στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών ή θανάτων.
«Παρόλο που τα εμβόλια μας λειτουργούν αυτή τη στιγμή καλά για να αποτρέψουν τις βαριές νοσηλείες, βλέπουμε σχετικά αποδεικτικά στοιχεία για μείωση της αποτελεσματικότητας τους με την πάροδο του χρόνου και ενάντια στην παραλλαγή Delta», δήλωσε η Walensky.

Τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια

Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των Ισραηλινών που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και τα ποσοστά των βαριά νοσούντων και την εξάπλωση της παραλλαγής Delta, η εξέλιξη της κατάστασης ήταν αναπόφευκτη.
Η απόδειξη όλων η αναγκαιότητα της 3ης δόσης που ενώ ξεκίνησε για να προστατεύσει τους ηλικιωμένους άπαξ και οι δύο πρώτες δόσεις αρχίζουν να ξεθωριάζουν… τώρα μιλούν ότι θα χρειαστούν όλοι την 3η δόση ακόμη και οι νεότερες ηλικίες.

Η περίπτωση του Ισραήλ…

Το Ισραήλ άρχισε να προσφέρει την 3η δόση των εμβολίων σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω τον Ιούλιο και έκτοτε έχει επεκτείνει την ηλικιακή γκάμα των επιλέξιμων.
Άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας, έχουν μέχρι στιγμής περιορίσει την 3η δόση σε ηλικιωμένους και άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

…και οι ανησυχίες των αμερικανών….

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η 3η δόση των εμβολίων βασίζεται στην παραδοχή και ανησυχία ότι με την πάροδο του χρόνου τα εμβόλια θα παρέχουν λιγότερη προστασία έναντι σοβαρών λοιμώξεων ακόμη και σε νεότερες ηλικίες.
Οι ενισχυτικές δόσεις θα είναι διαθέσιμες σε όλους τους Αμερικανούς από τις 20 Σεπτεμβρίου 2021.
«Παρακολουθούμε προσεκτικά άλλες χώρες και ανησυχούμε ότι θα δούμε κι εμείς αυτό που βλέπει το Ισραήλ, δηλαδή επιδείνωση των λοιμώξεων, με την πάροδο του χρόνου μεταξύ των εμβολιασμένων», δήλωσε η Walensky των CDC κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στις 18 Αυγούστου, εξηγώντας γιατί οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι εισηγούνται την 3η δόση στους Αμερικανούς οκτώ μήνες μετά τον εμβολιασμό τους με τα εμβόλια της Pfizer ή Moderna.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης