Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατέρρευσε το αφήγημα των εμβολίων – Έκρηξη κρουσμάτων 6.275 ημερησίως στο Ισραήλ, στους 400 οι νοσούντες

Κατέρρευσε το αφήγημα των εμβολίων – Έκρηξη κρουσμάτων 6.275 ημερησίως στο Ισραήλ, στους 400 οι νοσούντες
Πως γίνεται το πιο εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο, με τους ανεμβολίαστους να είναι κάτω από 1 εκατ πλέον να εμφανίζει τόσο ραγδαία επιδεινούμενη επιδημιολογική εικόνα;
Σχετικά Άρθρα

Το αφήγημα εμβολιάσου για να διασωθείς έχει καταρρεύσει.
Το αφήγημα με το πιστοποιητικό εμβολίου θα αποκτήσεις την ελευθερία σου έχει καταρρεύσει.
Το αφήγημα ότι νοσούν και θα πεθάνουν μόνο οι ανεμβολίαστοι επίσης έχει καταρρεύσει.
Το αφήγημα ότι πεθαίνουν μόνο οι ανεμβολίαστοι επίσης έχει καταρρεύσει.
Το αφήγημα ότι μεταδίδουν τον covid 19 μόνο οι κακοί ανεμβολίαστοι έχει καταρρεύσει.

Σοκάρουν τα δεδομένα

1)Σοκάρουν τα δεδομένα από το Ισραήλ, το πιο εμβολιασμένο κράτος διεθνώς με τους πολίτες άνω των 60 ετών να έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 84,8%.
Στο Ισραήλ καταγράφεται έκρηξη κρουσμάτων, έφθασαν τα 6.275 σε μια ημέρα στις 9 Αυγούστου 2021, το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 3.850 κρούσματα ημερησίως.
Σε σύνολο tests σε 130.000 άτομα τα 6.275 ήταν θετικά δηλαδή συντελεστής θετικότητας 4,8% ο υψηλότερος σε 5 μήνες.
Πως γίνεται το πιο εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο, με τους ανεμβολίαστους να είναι κάτω από 1 εκατ πλέον να εμφανίζει τόσο ραγδαία επιδεινούμενη επιδημιολογική εικόνα;

2)Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία συνέχισε να αυξάνεται, φτάνοντας τους 394 στις 10 Αυγούστου 2021.
Μια εβδομάδα νωρίτερα ήταν 232 οι βαριά ασθενείς.
Από αυτούς, περίπου 64 βρίσκονται επί του παρόντος σε κατάσταση διασωλήνωσης.
Πως γίνεται το πιο εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο, με τους ανεμβολίαστους να είναι κάτω από 1 εκατ να εμφανίζει τόσο ραγδαία επιδεινούμενη εικόνα;

3)Με βάση τα στοιχεία από το Ισραήλ… τα οποία είναι συγκλονιστικά, το 56% των κρουσμάτων είναι εμβολιασμένοι και το 64% των βαριά ασθενών επίσης εμβολιασμένοι.
Πως εξηγείται το πιο εμβολιασμένο κράτος διεθνώς να εμφανίζει τόσο επιδεινούμενα επιδημιολογικά στοιχεία… μεταξύ εμβολιασμένων και μάλιστα με δύο δόσεις των εμβολίων της Pfizer;
Το Ισραήλ είναι επίσης και το πιο εμβολιασμένο κράτος διεθνώς και με το τρίτο εμβολιασμό που ήδη έχει ξεκινήσει και προσεγγίζει τις 600.000.
Κυβερνητικοί και υγειονομικοί αξιωματούχοι ελπίζουν ότι θα επιτευχθεί σημαντική βελτίωση από το τρίτο εμβόλιο που προσφέρεται στους Ισραηλινούς άνω των 60 ετών, για να ενισχυθεί η ανοσοποίηση τους.

4)Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν πεθάνει 82 άτομα από covid 19 στο Ισραήλ με την πλειοψηφία σχεδόν 70% να είναι εμβολιασμένοι μεγάλης ηλικίας.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν πεθάνει συνολικά 6.559 άνθρωποι.

5)Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έχουν κατατάξει το Ισραήλ στο Επίπεδο 4 για τον κίνδυνο COVID-19, το υψηλότερο επίπεδο στο σύστημά τους, συνιστώντας στους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Ισραήλ.
«Εάν πρέπει να ταξιδέψετε στο Ισραήλ, βεβαιωθείτε ότι έχετε εμβολιαστεί πλήρως πριν ταξιδέψετε», αναφέρεται στην προειδοποίηση που εκδόθηκε.
«Λόγω της τρέχουσας κατάστασης στο Ισραήλ, ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες ενδέχεται να κινδυνεύουν να προσβληθούν και να μεταδώσουν παραλλαγές του COVID-19».
Μεταξύ των χωρών στο επίπεδο 4 είναι η Ισπανία, η Γαλλία, η Βραζιλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Πως εξηγείται το πιο εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο να αντιμετωπίζεται ως επικίνδυνη χώρα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ

6)Φορείς και τα παιδιά αλλά το ποσοστό νοσηρότητας ή θνητότητας είναι στην κυριολεξία μηδενικό.
Περίπου το 17,7% των μαθητών haredi που ελέγχθηκαν στις 9 Αυγούστου για να διαπιστωθεί εάν είχαν αναπτύξει αντισώματα κατά του κορωνοϊού βρέθηκαν θετικοί, οπότε με βάση τα επίσημα στοιχεία του Ισραήλ και τα παιδιά μεταδίδουν την νόσο αλλά δεν ποσοστό θεαματικό είναι ασυμπτωματικά.

Τι σχεδιάζει το Ισραήλ για τα σχολεία;

Περίπου 1,9 εκατομμύρια μαθητές στο Ισραήλ αναμένεται να υποβληθούν σε εξετάσεις αντισωμάτων.
Σε νέα έρευνα από το ιατρικό κέντρο Shaare Zedek στην Ιερουσαλήμ έδειξε ότι μεταξύ 10% και 30% των παιδιών της Ιερουσαλήμ κάτω των 18 ετών είχαν ήδη τον covid 19.

Τα 5 στάδια για τα παιδιά και τα σχολεία

Στο πρώτο στάδιο, θα διεξαχθεί μια σειρά εξετάσεων αντισωμάτων σε μαθητές για να προσδιοριστεί ποιος είχε τον ιό - συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ήταν ασυμπτωματικοί και το αγνοούσαν - και έχουν ένα αποτελεσματικό επίπεδο αντισωμάτων. Αυτό το πρόγραμμα ξεκινά στα σχολεία haredi (υπερ-ορθόδοξων).

Στο δεύτερο στάδιο, οι γονείς θα λάβουν κουπόνια μέσω των ταμείων υγείας τους για να κάνουν στα παιδιά τους εξετάσεις – tests εντός 48 ωρών πριν από την έναρξη του σχολικού έτους. Περίπου 1,9 εκατομμύρια μαθητές θα κληθούν να κάνουν αυτές τις εξετάσεις.

Το τρίτο στάδιο ονομάζεται «Green Class Model», το οποίο θα λειτουργεί σε σχολεία όπου έχει διαπιστωθεί επαληθευμένο κρούσμα COVID-19.
Ο μαθητής που βρέθηκε θετικός θα μπαίνει σε καραντίνα, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά θα εξεταστούν για κορωνοϊό.
Όσοι είναι άρρωστοι θα μπουν σε καραντίνα και όσοι είναι αρνητικοί θα επιστρέψουν στο σχολείο και θα ελέγχονται καθημερινά για επτά ημέρες.
Αυτό το μοντέλο θα ξεκινήσει επίσης ως πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία haredi και θα επεκταθεί σε σχολεία της αραβικής κοινότητας, τα οποία επιστρέφουν στις πλήρεις σπουδές τον Σεπτέμβριο, ενώ οι Εβραίοι μαθητές έχουν μόνο λίγες σχολικές ημέρες τον Σεπτέμβριο λόγω των εβραϊκών διακοπών.

Το τέταρτο στάδιο είναι το πρόγραμμα Magen (Shield), σύμφωνα με το οποίο οι δοκιμές για τον κορωνοϊό θα πραγματοποιούνται στα σχολεία μία φορά την εβδομάδα σε περιοχές «πορτοκαλί» και «κόκκινες».

Το πέμπτο στάδιο φέρει την ονομασία «Lifestyle» και εστιάζει στη χρήση μάσκας, τη διατήρηση της κοινωνικής απόστασης και της υγιεινής αλλά και τη εκπεύδευση σε ανοιχτούς χώρους.
Θα υπάρχει επίσης συνεχής παρακολούθηση και έλεγχος των δεδομένων νοσηρότητας μέσω του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου και παρακολούθηση των δεδομένων νοσηρότητας

Το ανεπίσημο έκτο στάδιο

Εκτός από αυτά τα μέτρα, ένα ανεπίσημο έκτο στάδιο είναι η συνέχιση της εκστρατείας εμβολιασμού.
Στο Ισραήλ, όλοι όσοι είναι άνω των 12 ετών μπορούν να εμβολιαστούν και όσοι είναι άνω των 60 ετών ήδη εμβολιάζονται για 3η φορά.
Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα έχει καθοριστική επίδραση στην κοινωνικοποίηση και στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης