Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Clalit Health: Τι συμπτώματα εμφανίζουν όσοι κάνουν τον 3ο εμβόλιο για Covid 19; - Αυξάνονται οι εμβολιασμένοι που νοσούν

Clalit Health: Τι συμπτώματα εμφανίζουν όσοι κάνουν τον 3ο εμβόλιο για Covid 19; - Αυξάνονται οι εμβολιασμένοι που νοσούν
Το Ταμείο Υγείας του Ισραήλ, δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με τις παρενέργειες του τρίτου εμβολιασμού, με βάση τα δεδομένα που συγκέντρωσε από περίπου 4.500 άτομα άνω των 60 ετών από τα 240.000 ανθρώπους που εμβολιάστηκαν για 3η φορά.
Σχετικά Άρθρα

Το 88% των ατόμων που εμβολιάζονται για 3η φορά αισθάνονται όμοια ή καλύτερα από τον δεύτερο εμβολιασμό.
Επίσης περίπου 14 άτομα από περισσότερα από 400.000 που εμβολιάστηκαν με τρίτο εμβόλιο διαγνώστηκαν θετικοί στον Covid 19, μεταξύ των οποίων δύο νοσηλεύτηκαν στο Ισραήλ, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Clalit Health Services.
Το Ταμείο Υγείας του Ισραήλ, δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με τις παρενέργειες του τρίτου εμβολιασμού, με βάση τα δεδομένα που συγκέντρωσε από περίπου 4.500 άτομα άνω των 60 ετών από τα 240.000 ανθρώπους που εμβολιάστηκαν για 3η φορά.

Υπήρξαν παρενέργειες;

Περίπου το 31% ανέφερε μία ή περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες.
Περίπου 24% ανέφεραν πόνο στο σημείο της ένεσης, 6% πρήξιμο στην περιοχή της ένεσης και 1% πρήξιμο στη μασχάλη.
Ένα άλλο 15% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι βίωσε τουλάχιστον μία σοβαρή παρενέργεια.
Περίπου 9% ανέφεραν κόπωση, 6,1% γενική αδιαθεσία, 4,3% πονοκεφάλους, 4,3% μυϊκούς πόνους, 2,1% πόνοι στις αρθρώσεις, 1,4% πυρετό, 0,7% εμετό ή διάρροια και 0,1% εξάνθημα.
Μόνο το 1% των ερωτηθέντων αντιμετώπισε άλλα συμπτώματα: το 0,4% ανέφερε δυσκολία στην αναπνοή και 0,3% ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς ή πόνους στο στήθος.
Ομοίως, μόνο το 1% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ζήτησαν ιατρική θεραπεία λόγω μιας ή περισσοτέρων από αυτές τις παρενέργειες.

Υπάρχει ανοσοποίηση

«Αν και δεν έχουμε ακόμη πολλά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της τρίτης δόσης», δήλωσε ο καθηγητής Ran Balicer, επικεφαλής της Clalit Health Services, «αυτά τα ευρήματα συνεχίζουν να δείχνουν το όφελος της ανοσοποίησης σε αυτή την φάση, παρά την αύξηση των κροσυμάτων».
Ταυτόχρονα, ένας μικρός αριθμός ηλικιωμένων ατόμων που εμβολιάστηκαν με τον τρίτο εμβόλιο κατά του Covid 19, μολύνθηκαν με κορωνοϊό, όπως αναφέρει το ισραηλινό N12.
Περίπου 14 άτομα από περισσότερα από 400.000 που εμβολιάστηκαν με τρίτο εμβόλιο διαγνώστηκαν με Covid 19, μεταξύ των οποίων δύο νοσηλεύτηκαν - ο ένας σε ήπια κατάσταση και ο άλλος σε μέτρια κατάσταση, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Τα άτομα μολύνθηκαν επτά ή περισσότερες ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου.
Η πλειοψηφία ήταν άνω των 60 ετών, αλλά τρεις ήταν κάτω των 60 ετών και είχαν λάβει μια τρίτη δόση επειδή είχαν ανοσοκαταστολή.
Αλλά ο Cyrille Cohen, επικεφαλής του εργαστηρίου ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο Bar-Ilan, δήλωσε ότι αυτός ο αριθμός δεν πρέπει να προκαλεί συναγερμό.
«Περίπου το 15% των καθημερινών κρουσμάτων είναι άτομα άνω των 60 ετών», εξήγησε.
«Την περασμένη εβδομάδα, υπήρχαν κατά μέσο όρο 3.000 έως 3.300 νέα κρούσματα ημερησίως, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου 3.500 άτομα άνω των 60 ετών μολύνθηκαν από 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους αυτής της ηλικίας - το 0,2% των ηλικιωμένων μολύνθηκε».
Δεκατέσσερις στους 400.000 ανθρώπους είναι ακόμη λιγότεροι, περίπου 0,0035%.
«Πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σχετικά με την αποτελεσματικότητα του τρίτου εμβολίου, θα πρέπει να περιμένουμε μερικές εβδομάδες ακόμη».
Πρόσθεσε ότι τα εμβόλια δεν ήταν ποτέ 100% αποτελεσματικά.

Στα 3.800 τα νέα κρούσματα

Περίπου 3.849 νέα κρούσματα της μετάλλαξης Delta του Covid 19 αναφέρθηκαν στο Ισραήλ στις 6 Αυγούστου, με τον αριθμό των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση να φτάνει τους 324 στις 7 Αυγούστου, ενώ στις 6 Αυγούστου οι σοβαρά ασθενείς ήταν μόλις 253 σε σοβαρή κατάσταση.
Από τους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν, 49 ήταν διασωληνωμένοι. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 6.535, επίσης 420.109 Ισραηλινοί είχαν εμβολιαστεί για 3η φορά.

Το Ισραήλ δεν αποκλείει lockdown τον Σεπτέμβριο

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε» εάν το Ισραήλ θα οδηγηθεί σε lockdown μέχρι τον Σεπτέμβριο και κατά την επερχόμενη εβραϊκή περίοδο διακοπών, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Horowitz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης