Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann (Bundesbank): Πρέπει να τελειώνουμε με το PEPP, να αρθεί η χαλαρή νομισματική πολιτική

Weidmann (Bundesbank): Πρέπει να τελειώνουμε με το PEPP, να αρθεί η χαλαρή νομισματική πολιτική

Πρώτα τελειώνουμε με το PEPP, μετά με το APP  και έπειτα μπορούμε να αυξήσουμε τα επιτόκια, επισήμανε ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann

Σχετικά Άρθρα

«Το πρώτο P από το έκτακτο πρόγραμμα PEPP της ΕΚΤ αφορά την πανδημία (randemic) και όχι κάτι μόνιμο (permanent).
Είναι θέμα αξιοπιστίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Bundesbank Jens Weidmann, και άτυπος επικεφαλής των «γερακιών» στο συμβούλιο καθορισμού της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021.
Η δήλωση αυτή προλειαίνει το έδαφος για την επικείμενη σφοδρή αντιπαράθεση στη σύνοδο του συμβούλιου νομισματικής πολιτικής το Σεπτέμβριο καθώς η «παράταξη» των ιεράκων έχει εκφράσει τη διαφωνία της για την μακροχρόνια δέσμευση της κεντρικής τράπεζας της Ευρωζώνης στην πολιτική των χαμηλών επιτοκίων έως και 2024.

Να τελειώνουμε…

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, παγίως πολέμιος της πολιτικής των χαμηλών επιτοκίων την οποία υποστηρίζει η επικεφαλής της ΕΚΤ Christine Lagarde, υπογράμμισε με τον δηκτικό τρόπο ότι το έκτακτο πρόγραμμα της ΕΚΤ θα πρέπει να λήξει μαζί με την κρίση της Covid-19.
«Η σειρά θα έχει ως εξής: πρώτα τελειώνουμε με το PEPP, μετά με το APP (κλασικό QE – πρόγραμμα αγοράς ομολόγων,) και έπειτα μπορούμε να αυξήσουμε τα επιτόκια», υπογράμμισε ο κεντρικός τραπεζίτης της ατμομηχανής της Ευρωζώνης.

Πληθωρισμός

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ξανά και ξανά ότι θα συσφίγξουμε τη νομισματική πολιτική εάν το απαιτήσουν οι προοπτικές των τιμών.
Δεν μπορούμε τότε να λάβουμε υπόψη το κόστος χρηματοδότησης των κρατών και τη διατήρηση ευνοϊκών συνθηκών χρηματοδότησης για επιχειρήσεις και νοικοκυριά», σημείωσε ο Jens Weidmann.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης