Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Απώλειες -0,7%,στα 72,41 δολ., για το Brent και -1% και έκλεισε, στα 70,56 δολ., για το WTI

Πετρέλαιο: Απώλειες -0,7%,στα 72,41 δολ., για το Brent και -1% και έκλεισε, στα 70,56 δολ., για το WTI
Tο αμερικανικό αργό και το Brent καταγράφουν άνοδο περίπου 48% από την αρχή του έτους – «Φρένο» λόγω των φόβων για τη μετάλλαξη Delta
Σχετικά Άρθρα

Έχασε τα αρχικά του κέρδη το πετρέλαιο και έκλεισε με αρνητικό πρόσημο, διευρύνοντας τις απώλειες του από την προηγούμενη συνεδρίαση καθώς εντείνονται και πάλι οι ανησυχίες για τη ραγδαία εξάπλωση του στελέχους Deltla του κορωνοϊου 2021 στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο, σύμφωνα με το σχόλιο του Market Watch, την Τρίτη 3 Αυγούστου
Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 70 cents ή 1% και έκλεισε στα 70,56 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το Brent Οκτωβρίου, στο μεταξύ, υποχώρησε 48 cents ή 0,7% διολισθαίνοντας στα 72,41 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.
Σημειώνεται ότι τα δύο συμβόλαια έχασαν πάνω από 3% τη Δευτέρα.

Ανάκαμψη και ζήτηση

Το ράλι του πετρελαίου το 2021, με το αμερικανικό αργό και το Brent να καταγράφουν άνοδο περίπου 48% από την αρχή του έτους, οδηγήθηκε από την πεποίθηση ότι η οικονομική ανάκαμψη θα οδηγήσει σε αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης μετά το σοκ του προηγούμενου έτους.

Μετάλλαξη Delta

Η ραγδαία ωστόσο αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο επαναφέρει στο προσκήνιο τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο τα μέτρα περιορισμού να επιστρέψουν τον χειμώνα, εκτροχιάζοντας την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και μαζί την ανάκαμψη της ζήτησης.
Ήδη κάποιες περιοχές των ΗΠΑ επαναφέρουν τις οδηγίες για τη χρήση της μάσκας καθώς γνωρίζουν άλματώδη αύξηση των νέων κρουσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης