Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία κέρδη +3%, στα 76,33 δολ., για το Brent και +2,6%, στα 73,95 δολ., για το WTI, λόγω ελλείμματος στην προσφορά

tags :
Πετρέλαιο:  Εβδομαδιαία κέρδη +3%, στα 76,33 δολ., για το Brent και +2,6%, στα 73,95 δολ., για το WTI, λόγω ελλείμματος στην προσφορά
Για τέταρτο μήνα διαδοχικά καταγράφει κέρδη η αγορά του «μαύρου χρυσού»: Στο +0,7% το WTΙ και στο +1,6% το brent τον Ιούλιο
Σχετικά Άρθρα

Ανοδικά διαμορφώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, ανακτώντας τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, με τον «μαύρο χρυσό» να βρίσκει στήριξη στα μειωμένα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ και να σημειώνει κέρδη για τέταρτο μήνα διαδοχικά, όπως επισημαίνει σε ανάλυσή του το Market Watch.
Οι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν ανοδικά στην εβδομάδα λόγω της «ευνοϊκής δυναμικής του λόγου προσφορά/ ζήτηση», στο πλαίσιο του μηχανισμού διαμόρφωσης των τιμών, δήλωσε ο Lukman Otunuga, αναλυτής στην FXTM.
«Η ανησυχία για τον αντίκτυπο της μετάλλαξης Delta στην παγκόσμια ζήτηση καυσίμων υποχωρεί, γεγονός που μπορεί να δώσει ώθηση σε μια αγορά.. ταύρων για το πετρέλαιο», τόνισε ο ίδιος.

Επιδείνωση των μεγεθών

Ο Ιούλιος ήταν αποδείχθηκε πλήρης συγκινήσεων για τις αγορές πετρελαίου, επισήμανε ο Tyler Richey, συνεκδότης της Sevens Report Research.
Η αποτυχία του OPEC+, νωρίτερα αυτό τον μήνα, να καταλήξει σε συμφωνία για αύξηση της παραγωγής ανέβασε τις τιμές σε νέα υψηλά επίπεδα για το 2021.
Τα μακροπρόθεσμα βασικά μεγέθη για το πετρέλαιο έχουν «επιδεινωθεί» σε μεγάλο βαθμό λόγω της συμφωνίας του OPEC+ για αύξηση της παραγωγής, αλλά τα βραχυπρόθεσμα βασικά μεγέθη «παραμένουν ανοδικά, καθώς υπάρχει έλλειμμα προσφοράς, συνθήκη που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2021», δήλωσε ο Richey στη MarketWatch.

Αποθέματα ΗΠΑ

Η μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα ώθησε ανοδικά τις τιμές του πετρελαίου.
Τα στοιχεία για τις ΗΠΑ έδειξαν εβδομαδιαία μείωση των εγχώριων αποθεμάτων αργού, βενζίνης και προϊόντων διύλισης.
Ειδικότερα, τα εγχώρια αποθέματα αργού είναι στα 435,6 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 23 Ιουλίου - περίπου 7% κάτω από τον μέσο όρο πενταετίας για αυτή την εποχή του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας.

Τα συμβόλαια

Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Σεπτεμβρίου πρόσθεσε 33 σεντς ή σχεδόν 0,5% την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 73,95 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 13 Ιουλίου, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.
Σε εβδομαδιαία βάση το WTI σημείωσε άνοδο 2,6% και σε μηνιαία περίπου 0,7%.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου, το οποίο έληξε στο τέλος της συνεδρίασης, ενισχύθηκε κατά 28 σεντς ή 0,4%, στα 76,33 δολάρια το βαρέλι, με κέρδη 3% στην εβδομάδα και 1,6% στον μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης