Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράν χαρακτηρίζει ύποπτες τις αναφορές για συμβάντα σε πλοία

tags :
Το Ιράν χαρακτηρίζει ύποπτες τις αναφορές για συμβάντα σε πλοία
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν χαρακτήρισε «ύποπτες» τις αναφορές για περιστατικά ασφαλείας που αφορούσαν πολλά πλοία κοντά στα παράλια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Σχετικά Άρθρα

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν χαρακτήρισε «ύποπτες» τις αναφορές για περιστατικά ασφαλείας που αφορούσαν πολλά πλοία κοντά στα παράλια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σήμερα 3/8 και προειδοποίησε να μην καταβληθούν προσπάθειες να δημιουργηθεί ένα ψευδές κλίμα εναντίον της Τεχεράνης.
«Οι αναφορές για διαδοχικά συμβάντα ασφαλείας σε πλοία στον Περσικό και τον Κόλπο του Ομάν είναι απολύτως ύποπτες» έγραψε ένας ιστότοπος του υπουργείου επικαλούμενος τον εκπρόσωπό του, S. Hatibzadeh.
Ο εκπρόσωπος «προειδοποίησε για προσπάθειες με στόχο τη δημιουργία ενός ψευδούς κλίματος για συγκεκριμένους πολιτικούς σκοπούς», πρόσθεσε.
Χθες Δευτέρα το Ιράν διαμήνυσε ότι θα απαντήσει σε οποιαδήποτε απειλή για την ασφάλειά του, αφού οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Βρετανία κατηγόρησαν την Τεχεράνη ότι επιτέθηκε σε ένα τάνκερ ισραηλινών συμφερόντων στα ανοιχτά του Ομάν.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ανέφερε ότι «ερευνά κατεπειγόντως» το συμβάν που σημειώθηκε σήμερα σε ένα πλοίο, στα ανοιχτά της Φουτζάιρα των ΗΑΕ. «Διενεργούμε κατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό σε πλοίο στα ανοιχτά των ακτών των ΗΑΕ», ανέφερε ένας εκπρόσωπός του σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης