Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για πιθανή πειρατεία σε τάνκερ κάνει λόγο η υπηρεσια UKMTO - Βρετανικές πηγές κατηγορούν το Ιράν ότι εμπλέκεται στο συμβάν

Για πιθανή πειρατεία σε τάνκερ κάνει λόγο η υπηρεσια UKMTO - Βρετανικές πηγές κατηγορούν το Ιράν ότι εμπλέκεται στο συμβάν
Το συμβάν που είναι σε εξέλιξη σε ένα τάνκερ που πλέει στα ανοιχτά της Φουτζάιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι μια «πιθανή πειρατεία»
Σχετικά Άρθρα

Το συμβάν που είναι σε εξέλιξη σε ένα τάνκερ που πλέει στα ανοιχτά της Φουτζάιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι μια «πιθανή πειρατεία» ανέφερε η ναυτιλιακή υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO).
Η United Kingdom Maritime Trade Operations, που βασίζει τις πληροφορίες της σε μια τρίτη πηγή, προειδοποίησε τα παραπλέοντα σκάφη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά.
Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 60 ναυτικών μιλίων ανατολικά της Φουτζάιρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Times, βρετανικές πηγές εκτιμούν ότι το πλοίο, το δεξαμενόπλοιο ασφάλτου Asphalt Princess, με σημαία Παναμά, έχει καταληφθεί και υποθέτουν ότι «δυνάμεις υποστηριζόμενες από το Ιράν» έχουν επιβιβαστεί σε αυτό.
Η UKMTO δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πλοίο ή τα πλοία που εμπλέκονται σε αυτό το συμβάν.
Ο συντάκτης της εφημερίδας Times, αρμόδιος για αμυντικά θεματα, έγραψε στο Twitter: «Βρετανικές πηγές πιστεύουν ότι στο Asphalt Princess έγινε πειρατεία.
Εργάζονται εικάζοντας ότι ο ιρανικός στρατός ή συνεργάτες του έχουν επιβιβαστεί στο σκάφος».
Πριν από πέντε ημέρες ένα άλλο τάνκερ δέχτηκε επίθεση ενώ έπλεε στα ανοιχτά του Ομάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο μέλη του πληρώματός του.
Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες επιρρίπτουν την ευθύνη στο Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης