Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εστίαση: Πάνω από 29.000 επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα στήριξης

Εστίαση: Πάνω από 29.000 επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα στήριξης

Ο προϋπολογισμός των αιτήσεων ξεπερνάει τα 270 εκατ. ευρώ δημόσιας δαπάνης

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερες από 29.000 επιχειρήσεις εστίασης έχουν υποβάλει αίτηση για συμμετοχή στη δράση «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών - Επανεκκίνηση Εστίασης» μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021 που έληγε η προθεσμία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021.
Ο προϋπολογισμός των αιτήσεων ξεπερνάει τα 270 εκατ. ευρώ δημόσιας δαπάνης σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.
Υπενθυμίζεται ότι μέσω της συγκεκριμένης δράσης οι επιχειρήσεις που εμφάνισαν πτώση τζίρου από 30% και πάνω επιδοτούνται με κεφάλαιο κίνησης για την αγορά πρώτων υλών με βάσει του 7% του τζίρου που εμφάνισαν το 2019 και μέγιστο ποσό τα 100.000 ευρώ.

Εκταμιεύσεις

Ήδη στη δράση συνολικού προϋπολογισμού 330 εκατ. ευρώ, έχουν ενταχθεί 9.884 επιχειρήσεις (δημοσίας δαπάνης 98.830.222 ευρώ) ενώ έχουν εκταμιευθεί περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης οι διαδικασίες εντάξεων και εκταμιεύσεων συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς.

Δικηγόροι

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι υποβολές και για τη Δράση προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, «Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων», μέσω της οποίας σημαντικός αριθμός δικηγόρων ενισχύεται με έως 2.000 ευρώ για την απόκτηση ψηφιακού εξοπλισμού.

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η επανακατάθεση των αιτήσεων

Από το υπουργείο Ανάπτυξης επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν στις δύο ανωτέρω Δράσεις, μπορούν μετά την έκδοση της σχετικής απορριπτικής απόφασης να υποβάλουν νέα αίτηση χρηματοδότησης μέχρι και την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00.
Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις που έχουν απορριφθεί στη δράση που αφορά στην εστίαση ξεπερνούν τις 2.000.
Παράλληλα «ανοικτές» παραμένουν ανάλογες δράσεις για παιδότοπους, γυμναστήρια καθώς δόθηκε παράταση έως τις έως τις 10 Σεπτεμβρίου καθώς και για τις τουριστικές επιχειρήσεις που η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης