Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται στις 900 μον. – Ποιο είναι πιθανότερο σενάριο έως τέλος 2021 οι 950 ή οι 750 μον.;

Το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται στις 900 μον. – Ποιο είναι πιθανότερο σενάριο έως τέλος 2021 οι 950 ή οι 750 μον.;
Εάν υπάρξει επιδείνωση το φθινόπωρο με τον Covid 19 και επιστρέψουν τα lockdowns τότε ναι θα δούμε τις 750 μονάδες - Εάν αποτραπεί το σενάριο αυτό, με χειραγώγηση θα δούμε τις 950 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

Το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται στις παρυφές των 900 μονάδων.
Οι τράπεζες έχουν ανακάμψει από τα χαμηλά, πέρασαν τα stress tests γενικώς βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το παρελθόν.
Οι μεγάλες εισηγμένες εμφανίζουν σχετικά ικανοποιητικά κέρδη και αυξάνουν τον πήχη των προσδοκιών ενώ πλησιάζει και η νέα αξιολόγηση – αναθεώρηση του δείκτη Morgan Stanley Capital International στις 11 Αυγούστου 2021.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, υπάρχει ανησυχία για τις μεταλλάξεις του Covid 19 ήδη καταγράφεται επιδείνωση στο Ισραήλ με αύξηση νοσηρότητας και νοσηλειών παρ΄ ότι θεωρείται από τα πλέον εμβολιασμένα κράτη.
Αντιθέτως η Βρετανία που απελευθέρωσε τα περιοριστικά μέτρα τα πηγαίνει καλύτερα αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε σχέση με το Ισραήλ καθυστέρησαν οι εμβολιασμοί, οπότε ακόμη δεν έχει ξεθωριάσει το τείχος ανοσίας και προστασίας… θα συμβεί προσεχώς.
Η ΕΚΤ ανησυχεί και προετοιμάζεται για νέα μέτρα στις 9 Σεπτεμβρίου με νέα παράταση 6 μηνών του προγράμματος πανδημίας και βεβαίως αύξησης των κεφαλαίων στα 2,35 τρισεκ. δολάρια.

Τι θα συμβεί προσεχώς; - Πιο πιθανές οι 750 ή οι 950 μονάδες;

Πρωτίστως να αναφέρουμε ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες το ελληνικό χρηματιστήριο θα ήταν στις 750 μονάδες αυτή είναι η τιμή που αντικατοπτρίζει τα χάλια της ελληνικής οικονομίας.
Για λόγους προφανείς, νομισματικούς και δημοσιονομικούς και παρά την οριζόντια επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας με ελλείμματα και αύξηση του δημοσίου χρέους συγκρατείτε στις 900 μονάδες.
Το ερώτημα παραμένει οι 750 ή οι 950 μονάδες είναι πιο πιθανό σενάριο για το τέλος του 2021;
Θα δίναμε πιθανότητες 60% να επιστρέψει στις 750 μονάδες και 40% πιθανότητα να οδηγηθεί στις 950 μονάδες.
Εάν υπάρξει επιδείνωση το φθινόπωρο με τον Covid 19 και επιστρέψουν τα lockdowns τότε ναι θα δούμε τις 750 μονάδες.
Εάν αποτραπεί το σενάριο αυτό, με χειραγώγηση θα δούμε τις 950 μονάδες
Ο βασικός λόγος που δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα σχετίζεται με το γεγονός ότι η χειραγώγηση που λαμβάνει χώρα στο ελληνικό και στα διεθνή χρηματιστήρια δεν έχει προηγούμενο ενώ προφανώς δεν μπορεί ακόμη κανείς να προβλέψει τι θα γίνει το φθινόπωρο του 2021 με τον covid 19 εάν θα υπάρξει επιδείνωση ή σταθεροποίηση.
Το ζήτημα του covid 19 θα καθορίσει και την τύχη της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς αλλά εάν η εικόνα επιδεινωθεί δεν θα αποφύγουμε τις 750 μονάδες.
Εάν η κατάσταση με τον Covid 19 τεθεί υπό κάποιο έλεγχο το Φθινόπωρο, τότε ναι θα μπορούσαμε να δούμε τις 950 μονάδες για τέλος του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης