Τελευταία Νέα
Speculator

Αξιολόγηση με νόμο, των υπαλλήλων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς - Οι ανεπαρκείς θα μεταταχθούν σε άλλους φορείς

Αξιολόγηση με νόμο, των υπαλλήλων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς - Οι ανεπαρκείς θα μεταταχθούν σε άλλους φορείς

Η σύνθεση της επταμελούς επιτροπής που θα κάνει την αξιολόγηση

Σχετικά Άρθρα

Από κόσκινο θα περάσουν όλοι υπάλληλοι και τα στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τους επόμενους μήνες και όσοι κριθούν ανεπαρκείς θα απομακρυνθούν από την Επιτροπή και θα τοποθετηθούν σε άλλους φορείς του δημοσίου.
Η σχετική διάταξη που θα προβλέπει διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων της Επιτροπής περιλαμβάνεται στο νέο νόμο για την Κεφαλαιαγορά που έχει επιμεληθεί το Υπουργείο Οικονομικών με βάση τις κατευθύνσεις του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Γιώργου Ζαββού.
Στη διάταξη προβλέπεται ότι θα συσταθεί Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Αξιολόγησης που θα απαρτίζεται από τον Πρόεδρο και έναν από τους Αντιπροέδρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έναν ανώτατο υπάλληλο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με ειδίκευση στα θέματα του προσωπικού που επιλέγεται από το Διοικητικό της Συμβούλιο, έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών και τρία (3) μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ που υποδεικνύονται από τον Υπουργό Οικονομικών

Όχι άλλες Folli

Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τους υπαλλήλους και θα κρίνει ποιοι έχουν τα προσόντα και τις ικανότητες να παραμείνουν στην Επιτροπή.
Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό στη σύνθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την πλειοψηφία θα έχουν οι διορισμένοι από το Υπουργείο Οικονομικών που θα είναι ο εκπρόσωπός του και τα τρία μέλη ΔΕΠ που θα υποδεικνύει ο Υπουργός.
Στόχος της αξιολόγησης είναι να ελεγχθεί το επίπεδο των υπαλλήλων της Επιτροπής ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να υπάρξουν εκ νέου φαινόμενα τύπου Folli.
Άλλωστε η αίσθηση που υπάρχει στο ΥΠΟΙΚ πως η Επιτροπή πλέον έχει γερασμένο προσωπικό ή προσωπικό που δεν επιδεικνύει ζήλο στα καθήκοντά του γεγονός που παρασύρει τους υπαλλήλους και τα στελέχη που έχουν όρεξη και δεξιότητες να επιτελέσουν το έργο τους.
Εκτιμάται ότι η διαδικασία της αξιολόγησης θα οδηγήσει σε ανανέωση του προσωπικού και βελτίωση του στελεχιακού δυναμικού της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης