Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci: Η κατάσταση με τη μετάλλαξη Delta θα επιδεινωθεί, ο Covid διασπείρεται

Fauci: Η κατάσταση με τη μετάλλαξη Delta θα επιδεινωθεί, ο Covid διασπείρεται
«Έχουμε 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτήν τη χώρα που πληρούν τις προϋποθέσεις για εμβολιασμό, αλλά που δεν εμβολιάζονται», δήλωσε ο ιατρικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Joe Biden, Anthony Fauci, δήλωσε  πως δεν αναμένει οι ΗΠΑ να επιστρέψουν σε lockdown, παρά τους αυξανόμενους κινδύνους μόλυνσης από τον Covid-19, που θέτει η παραλλαγή Delta.
«Δεν νομίζω ότι θα δούμε lockdown», είπε ο Fauci, σε δηλώσεις του στην εκπομπή This Week του τηλεοπτικού δικτύου ABC.
«Νομίζω ότι έχουμε επαρκές ποσοστό ανθρώπων στη χώρα, όχι επαρκές για να συντρίψουμε την έξαρση, όμως πιστεύω αρκετό, που δεν θα μας επιτρέψει να βρεθούμε στην κατάσταση, στην οποία ήμασταν τον περασμένο χειμώνα».

«Η κατάσταση θα επιδεινωθεί»

Αν και ο Fauci δεν πιστεύει πως οι ΗΠΑ θα χρειαστεί να ξανακλείσουν, όπως πέρυσι, προειδοποίησε από το ABC ότι «η κατάσταση θα επιδεινωθεί», καθώς η παραλλαγή Delta συνεχίζει να διασπείρεται.
«Έχουμε 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτήν τη χώρα που πληρούν τις προϋποθέσεις για εμβολιασμό, αλλά που δεν εμβολιάζονται», τόνισε.
Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά έχει σχεδόν διπλασιαστεί τις τελευταίες 10 ημέρες και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται αυξάνεται σε πολλές πολιτείες, σύμφωνα με μια ανάλυση του Reuters.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης