Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πρόταση - βόμβα από Γώγο: Οι ανεμβολίαστοι να κάνουν τεστ δύο φορές την εβδομάδα για να ψωνίσουν

Πρόταση - βόμβα από Γώγο: Οι ανεμβολίαστοι να κάνουν τεστ δύο φορές την εβδομάδα για να ψωνίσουν
Ο καθηγητής αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο διενέργειας εργαστηριακών τεστ δύο φορές την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους
Σχετικά Άρθρα

Πρόταση, που θα συζητηθεί, κατέθεσε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των Ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος.
Αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο διενέργειας εργαστηριακών τεστ δύο φορές την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους, αν και αναγνώρισε την πολυπλοκότητα που θα είχε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
«Αν δεν εμβολιαστούμε δεν μπορούμε να αποκλειστούμε από το να πάμε να ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ ή δεξιά και αριστερά.
Θα πρέπει λοιπόν να μπούμε σε μια διαδικασία ελέγχου για λόγους υγειονομικής ασφάλειας», είπε ο κ. Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
«Αν αυτό θα γίνει πριν μπούμε ή αν θα γίνει -φυσικά δύσκολο, δύο φορές την εβδομάδα να κάνει κάποιος τεστ για να μπορεί να έχει μια σχετική ασφάλεια ότι δεν μεταδίδει και ότι δεν είναι θετικός, θα μπούμε και σε αυτό, αλλά είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, το καταλαβαίνετε και καλό είναι να το αποφύγουμε», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Rapid test

«Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να κάνει κανείς ένα rapid test για να πάει να ψωνίσει - γιατί έτσι πρέπει να κάνει, γιατί μέσα στο μαγαζί δεν μπορεί να μπει κανείς και να είναι θετικός με τη Delta και να μεταδίδει δεξιά και αριστερά ακόμη και στους εμβολιασμένους», συνέχισε ο κ. Γώγος.
Σύμφωνα με τον ίδιο ιδανικά πριν αρχίσουν να λειτουργούν μεγάλες δραστηριότητες το φθινόπωρο θα πρέπει το ποσοστό των εμβολιασμένων να έχει φτάσει στο 60% με 70%.

«Να εμβολιαστούμε να τελειώνουμε»

Εξήγησε την πολυπλοκότητα που δημιουργείται από την κατάσταση με το 60% των πολιτών εμβολιασμένο και τους υπολοίπους «να τρέχουν να κάνουν τεστ πριν μπουν σε κλειστά καταστήματα» καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί και προβληματικό για την καθημερινότητα.
«Είναι πολύ απλό να εμβολιαστούμε και να τελειώνουμε», σημείωσε ο καθηγητής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης