Διεθνή

Γερμανία: Και ο Laschet (CDU) ενεπλάκη σε σκάνδαλο λογοκλοπής – Ζήτησε συγγνώμη

Γερμανία: Και ο Laschet (CDU) ενεπλάκη σε σκάνδαλο λογοκλοπής – Ζήτησε συγγνώμη
Δήλωσε ότι θα αναθεωρήσει το βιβλίο του Die Austiegserpublik που δημοσιεύτηκε το 2009
Σχετικά Άρθρα

Παραδέχθηκε ότι εκτεταμένα αποσπάσματα του βιβλίου που έγραψε το 2009 ήταν προϊόν λογοκλοπής ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για την Καγκελαρία Armin Laschet αποδεχόμενος την κατηγορία της λογοκλοπής, όπως μεταδίδει το Reuters την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.
Ζήτησε μάλιστα συγγνώμη, τονίζοντας ότι το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων είναι για τον ίδιο ιδιαίτερα σημαντικό.

Απολογία

«Το βιβλίο μου Die Austiegserpublik , περιέχει ξεκάθαρα λάθη για τα οποία είμαι υπεύθυνος εγώ.
Θα ήθελα να ζητήσω ευθέως συγγνώμη, διότι η φροντίδα κατά τη σύνταξη κειμένων και ο σεβασμός των πνευματικών δικαιωμάτων είναι για μένα ζήτημα σεβασμού προς τους άλλους συγγραφείς», δήλωσε ο κ. Laschet που έγραψε το βιβλίο όταν ακόμη ήταν υπουργός για θέματα Ενσωμάτωσης στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, όπου σήμερα είναι Πρωθυπουργός.
Τόνισε μάλιστα ότι έχει ήδη ζητήσει να ελεγχθεί εκ νέου όλο το βιβλίο του.

H αποκάλυψη

Η υπόθεση λογοκλοπής ήρθε στο φως νωρίτερα σήμερα, όταν ο ειδικός ερευνητής Martin Heidingsfelder ανάρτησε στο Twitter απόσπασμα από το βιβλίο του κ. Laschet και μαζί απόσπασμα από έργο του Karsten Weitzenegge, ειδικού σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.
Ο κ. Heidingsfelder δήλωσε ακόμη ότι απέστειλε στον Laschet ερωτηματολόγιο, στο οποίο ο υποψήφιος Καγκελάριος απάντησε άμεσα.
Δήλωσε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν βλέπει λόγο να συνεχίσει να ερευνά το βιβλίο, αφού ο υποσχέθηκε να το κάνει ο κ. Laschet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης